![]() |
|
Assistance - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Assistance (/showthread.php?tid=191) |
RE: Ubezpieczenia turystyczne - mastika_fan - 02.06.2016 Ekhm, proszę o kulturalne rozmowy. RE: Ubezpieczenia turystyczne - mrozek - 02.06.2016 ASS w pakiecie to jakieś 100-200pln na rok a oszczędza bólu głowy i kosztów holowania itp. Co do AC: korzystałem z Allianzu, Warty, Generali i PZU i w każdym znich jakaś szkoda była: od włamania do szkody całkowitej. Żadne z towarzystw nie płaciło zbyt chętnie i czasem trzeba było się odwoływać ale na koniec szkody były likwidowane mniej więcej zgodnie z oczekiwaniami. Wiem, że prawdziwe cyrki są z likwidacjami u directów, a część warsztatów nie przyjmowała szkody z OC sprawcy np. od link4 czy liberty, nie mówiąc o innych wynalazkach jak TUZ. Też się raz obraziłem na jedno towarzystwo jak mi policzyli udział własny przy wymianie katalizatora (oryginał został wycięty w nocy przez rabusiów). AC było pełne to jest ze zniesieniem amortyzacji części czyli naprawa na nowych oryginalnych. Po spokojnym przemyśleniu uznałem, że mogli mieć swoje racje traktując go jako część o określonym czasie życia i ja z tego czasu skorzystałem... RE: Assistance - meter30 - 05.06.2016 A czy mial ktos okazj korzystac z assistance Axa? Nie w sensie wykupienia polisy ale np.holowania itp. Pytam, bo już dwukrotnie mnie ta firma wy.ebala bez mydła. Zanizanie wartosci odszkodowan, 70 procent udzialu wlasnego w szkodzie, odmowy wypłaty, brak kontaktu- to jest u nich na porzadku dziennym. Ciekawe czy w Ass jest to samo... W kazdym razie nawet jakby mi doplacali to nie chce miec z ta firma nic wspolnego RE: Assistance - igi123 - 05.06.2016 Wyleczyłem się z brania OC, AC w "super" firmach, gdzie wszystko można załatwic na telefon tylko jest mało punktów z siedzibą fizyczną. Wszystko tzn. jak chcesz zapłacić i sie ubezpieczyc, a nie na odwrót. Kilka lat temu (jeszcze za czasów wypowiedzenia umowy na 14 dni przed upływem terminu) w liberty bodajże miałem samochód przez kilka miesięcy ubezpieczony w 2 firmach, bo wypowiedzenie "nie zostało dostarczone do siedziby firmy w odpowiednim czasie". Mało tego wypowiadając umowe w lipcu, musiałem powtórzyć jeszcze raz w sierpniu, bo to z ubiegłego miesiąca dotyczyło tylko jednego miesiąca. RE: Assistance - bateniki - 05.06.2016 Jest PZU, po co szukać innego- zawsze lepiej dać kase panstwo
RE: Assistance - ventosa - 05.06.2016 Ja mam OC+Ass w aviva, zawsze załatwiane przez telefon lub internet i jak była potrzeba skorzystać z Ass-a to wszystko załatwili bez problemu. Ale podobno każda firma ma swoje wybrane marki samochodów i nie każdemu opłaca się brać. Np. mi w Proama wyszło 3500zł (słownie: trzy tys. pięćset) a w Aviva płacę 600 (sześćset)
RE: Assistance - max2xx - 06.06.2016 czyli widzę ze nie ma dobrego ass na zagraniczne wojaże. No chyba ,że ktoś z w pakiecie z OC kupuje. Myślałem w tym roku o Starter24 ale opinie są nienajlepsze. W zeszłym roku szukałem w agencjach ubezpieczeniowych ass na wyjazd i nie znalazłem nic, przynajmniej dla takiego rocznika auta . W tym roku mimo wszystko Starter wykupie. W zeszłym roku miałem "przygodę" w Rumunii z klockami hamulcowymi (sprawdzane przed wyjazdem było OK) i w tym roku chciałbym uniknąć niepotrzebnego stresu, zawsze to jakieś ubezpieczenie.
RE: Assistance - dżek - 06.06.2016 Ja mam OC, AC, ASS za 1200 zł, 500 km holowania w Proamie. Na razie się nie przydało... RE: Assistance - bateniki - 07.06.2016 Jacek, za tą kase w Bułgarii sobie kupisz auto i wrócisz do Polski. Ja w 1999 skasowalem auto w Romunii /de fakto kolega prowadzil/ kupilem sobie inne w Bulgarii i wrócilisme do PL. PZU dalo 10 000 zaliczki, na podstawie moich fotki ![]() Po sprzedaży wraku dostalem reszta ![]() Zawsze będa chwalil PZU i WARTA- szybko i sprawne, a mialem za 25 lat praktiki za 5-6 kolizij i 2 skasowane auta! RE: Assistance - tomek89 - 07.06.2016 Ja płacę za OC i AC( bez ubezpieczenia zagranicą ) w PZU 1900 zł. Z racji tego , że ubezpieczenie kończy mi się w sierpniu a wyjazdy wakacyjne zawsze są w lipcu, to do kupuje na ostatni miesiąc ubezpieczenie zagranicą w cenie 100 zł |