![]() |
|
Bułgaria z Rumunią w tle - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Relacje z pobytu i podróży (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Bułgaria z Rumunią w tle (/showthread.php?tid=819) |
RE: Bułgaria z Rumunią w tle - Dawigs - 16.01.2017 (16.01.2017 15:03:32)dżek napisał(a): Dawigs, na przejście wąwozem Turda to ile sobie czasu zarezerwować. 3 - 4 godziny? A kopalnia to max 2 godz? Dżek, w przypadku wąwozu zależy, którą trasę wybierzesz. Przejście z okolic schroniska dołem wąwozu nie jest trudne. Wytrawnemu piechurowi nawet z częstymi przystankami na zdjęcia myślę że trasa tam i z powrotem zajmie ze 2 - max 2,5 godziny. Gorzej jak trafisz na takie tłumy jak my. Przejście koroną wąwozu z pewnością będzie trwało dłużej ale tam nie byłem więc się nie wypowiem ![]() Co do kopalni. Nam zeszło gdzieś ze 4 godziny ale to też przez nieprzebrane tłumy. Samo oczekiwanie by wjechać windą (żona i syn zapowiedzieli, że jak wejdą kolejne kilkanaście pięter to chyba będą nici z wąwozu ) zajęło nam jak nic z pół godziny ... Pewnie jak będzie luźno to w 2 godziny da się zajrzeć w każdy kąt.
RE: Bułgaria z Rumunią w tle - dżek - 16.01.2017 Kopalnię planujemy po dojeździe po południu a wąwóz z rana i potem jazda do Egeru. Dzięki za cenne wskazówki... RE: Bułgaria z Rumunią w tle - Dawigs - 17.01.2017 (16.01.2017 20:06:51)dżek napisał(a): Kopalnię planujemy po dojeździe po południu a wąwóz z rana i potem jazda do Egeru. Może lepiej wąwóz po południu a kopalnię rano? Wieczorem będzie można się odświeżyć. Następnego dnia stawić się rano tuż przed otwarciem kopalni. Pewnie z samego rana będzie mniej zwiedzających w kopalni. RE: Bułgaria z Rumunią w tle - Dawigs - 22.01.2017 Czas ruszyć z relacją. Ponieważ czas upływał nam głównie na plażingu i spacerach po Białej kolejne części realacji będą dotyczyły poszczególnych miejsc. Dziś Biała. ![]() Plaże: ![]() ![]() Wschód słońca nad Białą. ![]() Widok na Obzor z drogi do wykopalisk i portu. ![]() Wykopaliska archeologiczne w Białej. Moża do nich dojechać takim pojazdem. ![]() ![]() ![]() Widok na linię brzegową z terenu wykopalisk. ![]() Przy głównej drodze jest taka amfora.
RE: Bułgaria z Rumunią w tle - tata - 23.01.2017 Na drugim zdjęciu widać balkon naszego apartamentu z 2016 i taras apartamentu na 2017
RE: Bułgaria z Rumunią w tle - Dawigs - 23.01.2017 (23.01.2017 14:38:36)tata napisał(a): Na drugim zdjęciu widać balkon naszego apartamentu z 2016 i taras apartamentu na 2017W takim razie nasza droga na plażę wiodła koło Waszego balkonu . Często spotykaliśmy ekipę z Polski z dziećmi z tego hotelu.
RE: Bułgaria z Rumunią w tle - tata - 23.01.2017 No to jak byłeś na przełomie lipca i sierpnia to byliśmy my Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka RE: Bułgaria z Rumunią w tle - Dawigs - 23.01.2017 My byliśmy później w drugiej połowie sierpnia. RE: Bułgaria z Rumunią w tle - andrzej61265 - 25.02.2017 Cytat:Miejsce absolutnie z gatunku must see. Jeśli będziecie w okolicy Turdy czy Klużu to koniecznie trzeba zobaczyć. Dawigs ... powiedz mi proszę , czy w tej kopalni jest bardzo głośno ? chodzi mi o krzyki i odgłosy zachwytu pochodzące od hałaśliwych rumuńskich dzieci . sprawa w tym , że mój chłopak ma autyzm i nie znosi krzyków dzieci . Reakcja może być nie obliczalna . a uciekać nie ma gdzie . może ktoś z forumowiczów był w tej kopalni .bardzo bym chciał zwiedzić to miejsce RE: Bułgaria z Rumunią w tle - Dawigs - 26.02.2017 (25.02.2017 17:59:42)andrzej61265 napisał(a):Cytat:Miejsce absolutnie z gatunku must see. Jeśli będziecie w okolicy Turdy czy Klużu to koniecznie trzeba zobaczyć. Witaj Andrzeju, Było dużo ludzi i dużo odgłosów potęgowanych przez dobrą akustykę głównej sali. Można tam np. grać w tenisa stołowego i były okrzyki radości w czasie gry. Na placu zabaw dzieci jak to dzieci zachowywyały się różnie. W innym miejscu w korytarzu jest wnęka z dobrym kilkukrotnym echem. Ludzię więc krzyczą często. Obawiam się, że to nie miejsce dla Twojego chłopaka. Może wejdziecie oddzielnie na dwie tury bo miejsce godne zobaczenia. Podrawiam. Grzegorz. |