![]() |
|
Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] (/showthread.php?tid=848) |
RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Wawo - 30.04.2017 Zawsze mozna spanie zrobic na granicy skoro i tak zamierzacie spac w autach. Jak bedzie kolejka to w sam raz a jak nie to po przekroczeniu RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - abiks - 30.04.2017 Wawo w sumie racja, najwyżej nocowanie w Gradinie W ubiegłym roku jakoś tak w Bułgarii na A1 na parkingu na stacji chwilę drzemaliśmy ![]() Podróż samochodem jest jedną z atrakcji ^^ RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - tata - 30.04.2017 Spanie w samochodzie na parkingu super atrakcja... sorki nie mogłem się powstrzymać... Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - peter - 30.04.2017 tata każdy robi jak uważa pierwsza trasa go BG i tez spałem w aucie w Timisoarze, pierwszy i ostatni RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - tata - 01.05.2017 Peter tak, każdy robi jak uważa. Ale akurat jazda do granic możliwości, a jak już nie mogę bo mi glowa leci to się gdzieś zatrzymam i kimnę, to głupota i lekkomyślność. Jego życie, jego sprawa, ale są też inni ludzie którzy mogą na tym ucierpieć. Też tak raz jechałem i więcej tego nie zrobię. Za dużo widziałem wypadków, bo ktoś zasnął za kółkiem. Nocleg na trasie w SRB to nie majątek, a i jeden dzień urlopu więcej też chyba nie wyczyn? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - abiks - 01.05.2017 wyluzujcie trochę, jak się jedzie na 2 kierowców w samochodzie, i na 2 samochody z Walkie-Talkie, gdzie jest gadane i śmiane, to jest to spoko opcja, jadąc autostradowo przez Serbię. Każdy lubi to co lubi Tłucząc się przez Rumunię można myśleć o noclegu i zwiedzaniu. Będąc z Lublina marzy mi się przejazd przez Ukrainę ale nie jestem chyba na tyle odważny. Odstrasza stan dróg i możliwość kilkugodzinnych kolejek na granicy ^^
RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Wawo - 02.05.2017 (01.05.2017 20:33:25)abiks napisał(a): Tłucząc się przez Rumunię można myśleć o noclegu i zwiedzaniu. Zaryzykowałbym stwierdzenie ze obecnie przez Rumunie czasowo może wyjść podobnie. Chyba że migiem pójdą granice serbskie, bo jeśli wybierzemy krążenie przez Tompe czy Strezimirovtsi to napewno Rumunia czasowo korzystniej, ale to tylko moje odczucia i dywagacje. RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - tata - 02.05.2017 Nie jestem jakimś weteranem tej trasy ale ostatnimi czasy 4 razy ją robiłem w dwie strony i moim zdaniem przez Romanie jest jednak szybciej i bezpieczniej. Przynajmniej z Małopolski. W zeszłym roku i 2 lata temu jechałem tam przez RO a wracałem przez SRB i w obu przypadkach lepiej wspominam drogę przez RO. Czasy zawsze były zgodne z założeniami Google czego nie można powiedzieć o drodze przez SRB. Granice to loteria, jadąc przez RO zawsze możesz utknąć na moście, nie ma złotej zasady. Ale biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw ja jednak wybieram opcję RO. Czasowo wychodzi na to samo ale jest bezpieczniej, bliżej, sporo taniej i można coś zobaczyć po drodze. W obu przypadkach polecam jednak nocleg w drodze. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - TeeS - 02.05.2017 (02.05.2017 09:31:31)tata napisał(a): Nie jestem jakimś weteranem tej trasy ale ostatnimi czasy 4 razy ją robiłem w dwie strony i moim zdaniem przez Romanie jest jednak szybciej i bezpieczniej. Przynajmniej z Małopolski. W zeszłym roku i 2 lata temu jechałem tam przez RO a wracałem przez SRB i w obu przypadkach lepiej wspominam drogę przez RO. Czasy zawsze były zgodne z założeniami Google czego nie można powiedzieć o drodze przez SRB. Granice to loteria, jadąc przez RO zawsze możesz utknąć na moście, nie ma złotej zasady. Ale biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw ja jednak wybieram opcję RO. Czasowo wychodzi na to samo ale jest bezpieczniej, bliżej, sporo taniej i można coś zobaczyć po drodze. W obu przypadkach polecam jednak nocleg w drodze. Jechałem obiema trasami kilka razy i mam zupełnie odmienne spostrzeżenia. Droga przez Rumunię zawsze była o wiele bardziej męcząca z uwagi na mało przewidywalne zachowania tamtejszych kierowców na lokalnych drogach. Nigdzie wcześniej ani później nie widziałem tylu wyprzedzających na trzeciego, wyjeżdżających nie swoim pasem zza zakrętu itp. (a zjeździłem już chyba całe Bałkany poza Albanią) Do podróżowania przez Rumunię wrócę chyba dopiero wtedy, kiedy skończą tam budować autostrady... pozdrawiam RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - golibroda - 02.05.2017 W Albanii jest dopiero ciekawie
|