![]() |
|
Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] (/showthread.php?tid=847) |
RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Wawo - 08.08.2017 Nikt nie sugeruje obwodnicy Calimanesti i Caciulaty ktore lubia sie korkowac szczegolnie w weekend i szczegolnie obok Monastyru Cozia. Obwodnica calkiem spoko. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - lubelak - 08.08.2017 Jak prezentuje się odcinek Szumen-Burgas? Jechałem 2 lata temu Warna -SB i nie narzekałem, teraz jadę do SV więc rozważam nową trasę już w Bułgarii. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - bzyq_74 - 08.08.2017 Jechałem Szumem - Kamcija - Ajtos - Burgas. Za Szumen kręta droga, jak trafi sie "TIR" to spowolnienie. Droga ma dobrą nawierzchnię, jedynie przed Ajtos kilka km poprzecznych garbów. Odcinek pokonany w ok. 2h 10min. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - lubelak - 09.08.2017 Dzięki. Mam jeszcze 4 dni na podjecie decyzji. Lekko nie jest. A przy okazji, gdzie tankowałeś na tej trasie? RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - TomekT - 09.08.2017 Też tamtędy jechałem , droga OK, jest kilka stacji , LPG tankowałem po 0,91LV RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - bzyq_74 - 09.08.2017 (09.08.2017 09:19:54)lubelak napisał(a): Dzięki. Mam jeszcze 4 dni na podjecie decyzji. Lekko nie jest. Tankowałem w Ruse tam i w Ruse z powrotem - stacja Benita (z 800 km zrobiłem w samej Bułgarii) Jak chcesz tanio zatakować to w Ruse i w Ajtos (cena za ropę/benzynę 1,8 lewa) -kolega dotankowywał na VM Petroleum w Ajtos - stacja na wjeździe od północy po lewej stronie - trudno przegapić. Nieco drożej za Szumen (w kier. południowym) - 2-3 charakterystyczne stacje Castrol z pylonali w kształcie butelki na olej. W Burgas na rogatkach dostaniesz po 1,95 lewa. Nad morzem najdrożej 2,07-2,08 lewa. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - lubelak - 09.08.2017 U mnie benzyniak. Poprzedniego razu nie zatankowałem w Ruse i żałowałem. Teraz będę mądrzejszy. Dzięki raz jeszcze. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - magic1004 - 09.08.2017 Witam serdecznie. 24.08 jadę pierwszy raz do Słonecznego Brzegu z dwójką małych niecierpliwych dzieci. Ponieważ w sprawach ustalania trasy jestem laikiem, mam prośbę czy ktoś doświadczony mógłby wytyczyć mi trasę z Krakowa. Przeczytałem cały wątek i mam mętlik w głowie, nie mogę się na nic zdecydować. Dodam, że zależy mi na w miarę nie dziurawej drodze i oczywiście jak najszybszej. Słowację mam zamiar przejechać bez winiety ale Węgry już nie. Za wszelkie propozycję z góry dziękuję. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - kalachol - 09.08.2017 Pewnie opcja przez Serbię będzie najlepsza. Autostradami: Budapeszt, Belgrad, Nisz, Sofia, Burgas i Słoneczny Brzeg. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Tosho - 09.08.2017 Poczytaj posty Wawo , twój ziomal
|