![]() |
|
Assistance - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Assistance (/showthread.php?tid=191) |
RE: Assistance - abiks - 07.06.2016 @samsung19,mówisz o zielonej karcie czy czym? W UE oraz np Serbii nie trzeba już tego typu ubezpieczenia. RE: Assistance - tomek89 - 07.06.2016 Mowie tu np o holowaniu RE: Assistance - czes1 - 07.06.2016 Najlepsze assistans na dzień dzisiejszy ma PZU zagranica holowanie max 1000km ,auto zastępcze ,hotel,itd RE: Assistance - Oskar86 - 09.06.2016 Ja mam wykupiony pakiet Premium Assistance u Liberty Ubezpieczenia i jestem bardzo zadowolony. Dobra oferta, względna cena i spisują się na medal. RE: Assistance - wolffer - 10.06.2016 co do Liberty, to mi do tej pory nie zwrócili podwójnie pobranej kasy rok temu - komis ubezpieczał, nie ja - po kontakcie jednorazowym zrezygnowałem RE: Assistance - ventosa - 10.06.2016 (07.06.2016 21:54:07)czes1 napisał(a): Najlepsze assistans na dzień dzisiejszy ma PZU zagranica holowanie max 1000km ,auto zastępcze ,hotel,itdPZU ma faktycznie jedne z najlepszych warunków (głównie to 1000km, bo resztę to mają wszyscy), tyle że cena takiego assistance na rok to od 300-500zł (nie wiem od czego zależy, może od wieku auta). Jeszcze compensa ma długie holowanie bo 1100km, pojazd zastępczy do 10 dni ale nie znam więcej szczegółów bo mi nie chcieli sprzedać tej najdroższej wersji (pewnie znowu wiek auta). RE: Assistance - tomek89 - 16.06.2016 mam pytanie, jak to jest ze szkodą poza granicami państwa. Hipotetycznie, szkoda wystąpiła w BG i auto nie może dalej jechać.Czy na miejscu przyjeżdża jakiś rzeczoznawca ? Jestem w trakcie zakupu dodatkowego asistance, do tej pory mam ubezpieczony jestem w PZU. OC i AC ale zagranica nie jest w to wliczana. Zaproponowali mi dodatkowe ubezp. za 320 zł w tym 1000 km holowania. Inne warianty to : Axa - 175 zł ( 350 km) Generali - 70 zł ( 15 dni - 200 km) Czy znacie inne ubezpieczenia w których można dodatkowo wykupić asistance ? RE: Assistance - ventosa - 16.06.2016 (16.06.2016 13:42:31)samsung19 napisał(a): mam pytanie, jak to jest ze szkodą poza granicami państwa.To zależy co masz na myśli pisząc, że auto dalej nie może jechać. W przypadku assistance "rzeczoznawcą" jest gość z lawety, który stwierdza czy usprawni auto czy musi holować. I zawozi do wskazanego miejsca w obrębie tych kilometrów, czyli w przypadku PZU do 1000km. Z tego co wiem to da się z takimi dogadać, że zawiezie do Polski, a za brakujące kilometry ponad 1000 dopłacisz. To samo z autem zastępczym, masz np. na 5 dni a jesteś właśnie w drodze na wakacje to możesz się dogadać, dopłacić i objechać na te wakacje. Ale to już jest kwestia indywidualnych ustaleń z laweciarzem lub wypożyczalnią. Jeśli natomiast myślisz o całkowitej szkodzie, że samochód jest nie do naprawy to nie wiem, pewnie trzeba by zapytać u źródła czyli w PZU, ale tu wchodzi w grę tylko AC, assistance nie ma z tym już nic wspólnego. RE: Assistance - tomek89 - 16.06.2016 Właśnie zapytałem u Pani z PZU. Stwierdziła, że każda sprawa rozpatrywana jest indywidualnie. Więc lepiej nie przekonywać się jak działa to dokładnie Wiem tylko ,że AC mam na Europę RE: Assistance - bateniki - 16.06.2016 Jeżely chodzy o szkoda z AC/OC to mogą być kilka warianty.Mialem kilka takich przypadków. Mogą na podstawie zdjęcia, video, protokolu policijnego zaproponować ci pewna kwota i jak ci pasuje-OK. Tak zalatwilem w Renaulta przedna szyba i w Dacia-zderzak. A blotnik w renówce musial pan rzeczoznawca z СБА/ taki bułgarski PZM/ na zlecenie polskiego ubezpieczyciela zobaczić
|