![]() |
|
Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. (/showthread.php?tid=209) |
RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - igi123 - 17.08.2016 (17.08.2016 09:34:49)jozefTarnów napisał(a): Tak też planowałem nocleg w Corbeni ale mnie znajomy przestrzega że rano to będą niskie chmury i przez to nie ciekawe widoki ale czy to jest reguła że po południu pewniejsze pogoda to tego właśnie nie wiem?Jak będziesz miał ładną pogodę to chmur nie będzie, a jak będzie padać to i tak mało zobaczysz. RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - Bulgarius - 17.08.2016 Lepiej rano, bo jak będziesz miał opóźnienie to możesz w nocy ją przejechać. Góry szybko robi się ciemno (szarawo) RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - Dawigs - 18.08.2016 Lepiej rano. Nawet jak nie będzie pogody to możecie poczekać a miejsce na parkingu pewnie bez problemów będzie. Doświadczenie z naszego wyjazdu. Wjechaliśmy w mininy wtorek startująć o 9:00 z Sybinu. Szczyty to pojawiały się to znikały w chmurach. Prawie do samego końca podjazdu szczęście nam sprzyjało. Słońca było mało ale chmury wysoko. Tuż przed wjechaniem w strefę parkingów błyskawicznie nadciągnęły chmury. Mgła taka, ze góra na 5 metrów było widać. I tak 45 minut. Wypiliśmy herbatkę (żona kawę) w jednym z punktów gastronomicznych i chmury podniosły się. Jak się okazało mieliśmy ok. pół godzinne okienko. Potem znów nadciągnęły chmury mocno ograniczające widoczność. Zaczęło padać najpierw słabo ale z minuty na minutę coraz mocniej aż w końcu lało jak z cebra a nawet przez chwilę był grad. I tak ok. 40 minut. RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - dżek - 18.08.2016 Dawigs a fotki? RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - Dawigs - 18.08.2016 (18.08.2016 18:25:51)dżek napisał(a): Dawigs a fotki? Proszę bardzo Jedziemy [img] screenshot tool[/img][img] post a picture[/img][img] free photo upload[/img]Na parkingu. Widoczność ... a w zasadzie brak widoczności [img] image hosting 30 mb[/img]Potem nieco się poprawia ![]() [img] pictures upload[/img]I na koniec klasyczne zdjęcia [img] screenshot tool[/img][img] image sharing sites[/img]
RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - wojtekpl - 18.08.2016 Pięknie, tak mieliśmy w '12. W tym roku mgła i deszcz (30.07). Jedynie Ceresit wyszedł fajnie, i u Draculi też nieźle było. RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - igi123 - 18.08.2016 Fajna przygoda Dawigs no nie? Z Twojego pierwszego zdjęcia to mój avatar Parkowaliśmy w tym samym miejscu
RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - Bulgarius - 19.08.2016 No widzisz igi a jak oglądałem te zdjęcia, to zastanawiałem się gdzie już je widziałem - teraz już wiem, że u Ciebie.
RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - Dawigs - 19.08.2016 (18.08.2016 22:24:34)wojtekpl napisał(a): Pięknie, tak mieliśmy w '12. W tym roku mgła i deszcz (30.07). My ruiny zamku Draculi odpuściliśmy sobie i z parkingu wróciliśmy bezpośrednio do Sybinu. (18.08.2016 23:31:20)igi123 napisał(a): Fajna przygoda Dawigs no nie? Tak, zdjęcie z tego samego miejsca ![]() Wjazd fajny, w porównaniu z takim np. Sv. Jure w Chorwacji to bułka z masłem : Fajnie się jachało ponieważ było mało samochodów. Jechałem jak mi pasowało, zatrzymywałem się gdzie chciałem
RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - Wawo - 07.11.2016
|