![]() |
|
Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat ! - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Relacje z pobytu i podróży (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat ! (/showthread.php?tid=43) |
RE: Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat ! - jacky6 - 10.10.2016 Forum przysypia... Jak zwykle ... Jak od lat... ![]() A my się po zaułkach Port Ghalib szwendamy ... RE: Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat ! - myszabe - 11.10.2016 (10.10.2016 23:35:14)jacky6 napisał(a): Forum przysypia...Oj, nieprawda - jest żywo, jak nigdy. I piłkarskie emocje i kalendarzowe, arka swą relacje plecie i dar.iva. A jeszcze gotujemy z orlinem. Jest fajnie ![]() Obudź się jacky , przetrzyj oczy i Ty też nadawaj dalej
RE: Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat ! - dżek - 11.10.2016 No, jacky jak Egipt to Bałkany to ja jestem piękną dziewicą z blond włosami. Ale może i tak. Co ja tam wiem... RE: Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat ! - jacky6 - 11.10.2016 (11.10.2016 10:39:07)myszabe napisał(a): Obudź się jacky , przetrzyj oczy i Ty też nadawaj dalej Jasne... Zmęczyłem się plażingiem. ![]() Ale powoli powracam do siebie. Jak na razie kolejne zaglądnięcie do Neptuna, tym razem podczas połowy "turnusu" - w pierwszej połowie lipca. Zapomniałem zapytać się miejscowych wszystkowiedzących skąd brana jest woda do zasilania owego korytka. Bo jak kiedyś tam przechodziłem to było wysuszone... RE: Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat ! - aekzal - 11.10.2016 Dawaj dawaj. Czekam z niecierpliwością na następne opisy okraszone fotkami. Fakt troszkę spokojniej, teraz czas na opisy całorocznych użytkowników forum. W międzyczasie konkurs, piłka, kuchnia i czekamy na relacje Piotrka z podboju Bułgarskich gór. Dobra - nadawaj. RE: Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat ! - jacky6 - 14.10.2016 (11.10.2016 15:39:31)dżek napisał(a): No, jacky jak Egipt to Bałkany to ja jestem piękną dziewicą z blond włosami. Ale może i tak. Co ja tam wiem... ![]() Wiesz co ? Leciałem do Bocianowa właśnie nad Bułgarią. Pilot prawie się nie zająknął ... Ale po głowie chodziły mi skojarzenia przedwieczornych spacerów po Obzorze. I prawdopodobnie owa swoboda spacerowa przyczyniła się do nadzwyczaj pozytywnej oceny owego kurortu. A wieczorne wspomnienia będą, będą ... RE: Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat ! - jacky6 - 17.10.2016 ![]() I już sam nie wiem - czy to byli "Peruwiańcy" czy też jeno przebierańcy ... W Obzor - wieczorową porą ? Bo jeszcze na początku lat 90tych takowe ludziki po Katowicach krążyły ... RE: Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat ! - jacky6 - 19.10.2016 ![]() Wieczorne spacery. O tak. Może nawet nie wszędzie dotarliśmy ale mieliśmy swoje szlaki. I owe zaczarowane dorożki. Choć raz zaobserwowaliśmy jak konik się zbiesił długim postojem i zaczął swoje wyskakiwać. ![]() I oczko wodne na skwerze nadmorskim. Zawsze to była atrakcja dla milusińskich. Czasami i tacie udawało się popływać na bajorkowej łajbie o ile oczywiście zmieścił się tamże gabarytowo. ![]() Frekwencja narastała przy centralnej fontannie na placu Swobody z każdym dniem wieczorem. Coraz trudniej można było znaleźć ławeczkę aby przysiąść. ![]() Budynek kmiecia wieczorową porą. Zastanawialiśmy się nieraz kto tam wieczorkiem dyżuruje i nadgodziny nawija. Obserwowaliśmy też za dnia instalację donic z kwiatami i debatowaliśmy kto i kiedy oraz w jaki sposób będzie je podlewać... RE: Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat ! - myszabe - 19.10.2016 No Obzor jak ta lala - ten hotel na pierwszym zdjęciu nie do podrobienia Swoją drogą to w jego recepcji dostałam mapę Obzoru w sierpniu tego roku. Takie zwykłe xero, ale za to dokładna mapa miasta.
RE: Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat ! - jacky6 - 23.10.2016 Przychodzi czas na ewakuację. ![]() Przejeżdżając przez Varnę ta lepsza połówka czyni kilka fotek w czasie jazdy. Znów kilkakroć przejeżdżaliśmy obok tej cerkwi w centrum miasta i jakoś nie zebraliśmy na spacer by do niej zajrzeć znów po latach. W roku 1978 byliśmy w Varnie i mieszkaliśmy niedaleko tego miejsca. Ulica nosiła nazwę - jeśli dobrze pamiętam Marszałka Tołbichina. Teraz googlowałem po mapach Varny i bodajże zmieniono jej nazwę na jakiegoś generała bułgarskiego. ![]() Kolejny widoczek. Banków tam też nie brak. ![]() Cykliści. Co prawda poruszałem się w BG swoim czterokołowcem ale cyklistów prawie nie widziałem. No może dwakroć na krętych serpentynach z Obzoru do SB. W samym Obzorze to wielokroć przejeżdżał na rowerze obok naszego domku jakiś cyklista ciągnąc na smyczy jakiegoś wilczura. |