![]() |
|
Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2020] - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2020] (/showthread.php?tid=1287) |
RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2020] - gawronik - 02.07.2020 (01.07.2020 22:53:55)igi123 napisał(a): [...] Ja już widziałem. W 2018 na powrocie. Z Suboticy wyruszyliśmy z samego rana, tak aby zameldować się na przejściu zaraz po otwarciu... Podjeżdżamy w pobliże przejścia przez pola słoneczników i innych upraw, a tu siurpryza - ogon kilkudziesięciu samochodów. Przed nami jechała grupa 3 samochodów naszych bratanków Madziarów. Stanęli, wyszli z samochodów rozejrzeli się, pokiwali z niedowierzaniem głowami i nawrotka. No to ja do nich, dokąd jadą i czy możemy się z nimi zabrać. Oni, że Horgos 2. No to nawrotka i jedziemy. Na Horgos2 kolejka jeszcze dłuższa... Oni znowu nawrotka i mówią, że na Tiszasziget jadą. No to ja już im podziękowałem i z powrotem na Baćki pojechałem. Na Baćki dotarliśmy drugi raz ok. 8:15. Po 3 godzinach byliśmy w HU... Okazało się, że akurat tego dnia pogranicznicy HU zrobili na wszystkich przejściach strajk włoski... ![]() No ot takie wspomnienie z Baćków ![]() Pozdrawiam, Maciej RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2020] - coffe - 02.07.2020 Fajnie : ja w 2017 trafiłem na strajk włoski na powrocie BG-SRB ...masakra, z tego co pamiętam to chyba 5 godzin stałem..ludzie w końcu nie wytrzymali i zaczęli ruszać z chęcią rozjechania pograniczników i wszyscy trąbili na nich (oczywiście na pograniczników) po tym kolejka została rozładowana po ok 40 minutach...nawet dokumentów nie sprawdzali tylko od niechcenia "rzucali okiem" czy ilość dokumentów wystawionych przez okno samochodu zgadza się z ilością pasażerów i machali żeby jechać dalej
Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2020] - igi123 - 03.07.2020 Dlatego Baćki chciałem zobaczyć w sobotę po południu, w zeszłym roku, ale to był piątek koło 9 przekraczałem w Tiszasziget koło Szeged i byłem sam na granicy[emoji23] Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2020] - gawronik - 03.07.2020 (03.07.2020 05:38:21)igi123 napisał(a): Dlatego Baćki chciałem zobaczyć w sobotę po południu, w zeszłym roku, ale to był piątek koło 9 przekraczałem w Tiszasziget koło Szeged i byłem sam na granicy[emoji23] Tiszasziget jest fajne jeżeli ma się np. nocleg w Szeged. Jak my nocujemy w Suboticy, to te przejście IMO "średnio" się opłaca - parę kilometrów dodatkowo zrobić trzeba. Pozdrawiam, Maciej RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2020] - igi123 - 05.07.2020 W zeszłym roku spałem w Szeged Czy można się spodziewać mniejszych kolejek na granicy Gradina/Kalotina w tym tygodniu z powodu zakazu wjazdu Serbów do Grecji? Jak myślicie ?
RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2020] - wojak999 - 06.07.2020 w dniu 04.07.2020r. sytuacja była taka: - granica w Roszke (H/SRB)- godz. 14.45 - przejazd przez obie granice zajął 95 minut, - granica w Gradina (SRB/BG) - godz. 21.30 - przejazd przez obie granice zajął 45 minut. RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2020] - Raphael - 06.07.2020 @wojak999 w Roszke jechałeś przez autostradowe, czy przez to boczne? RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2020] - wojak999 - 06.07.2020 (06.07.2020 18:18:42)Raphael napisał(a): @wojak999 W Roszke jechałem przez autostradowe. Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2020] - igi123 - 07.07.2020 Co się dzieje w Serbii? Właśnie dostałem prośbę od obiektu pod Belgradem aby zrezygnować z rezerwacji z powodu lockdownu od piątku do poniedziałku ogłoszonego podobno przez ich prezydenta? Ma ktoś jakieś świeże info o takim fakcie? Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2020] - Raphael - 07.07.2020 W dniach 10-13.VII będzie godzina policyjna: Cytat:On July 7 Serbian President Vucic, described the situation with COVID-19 as critical in Belgrade and four other cities, announcing a limitation on all public gatherings to not more than five people and a mandatory curfew for all citizens from Friday July 10 to Monday July 13. Cytat:Prezydent Serbii Aleksandar Vuczić zapowiedział ponowne wprowadzenie godziny policyjnej z uwagi na najwyższy wskaźnik dobowy zgonów na koronawirusa. Miałaby ona obowiązywać w weekend. Nie wiadomo jednak czy w całym kraju, czy w poszczególnych regionach. a konkretnie... 59 godzin godziny policyjnej jednym ciągiem
|