![]() |
|
Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) (/showthread.php?tid=199) |
RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - Tosho - 05.04.2017 Ostatnio na Wegry /Serbia/Węgry przy kilku autach było ponad 30 min czekania i kilka pytań więcej
RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - ventosa - 05.04.2017 (05.04.2017 12:03:50)MirekZ napisał(a): A w pierwszym zdaniu artykułu jest napisane: Od piątku 7 kwietnia każda osoba przekraczająca granicę zewnętrzną Unii Europejskiej.... (05.04.2017 12:22:07)igi123 napisał(a): A w następnych zdaniach jest napisane:Artykuł ogólnie jest słabo napisany, ale ostatnio to już niestety norma na prawie każdym portalu. Np. "gdyż układ z Schengen zniósł kontrole na granicach wewnętrznych UE (nie dotyczy to granic z Bułgarią, Cyprem, Irlandią, Rumunią i Wielką Brytanią)." A taka np. Chorwacja to już jest w Schengen? No ale nie zmienia to faktu, że kolejki mogą się zwiększyć. Choć równie dobrze nie muszą, bo teraz też niby pilnują granicy zewnętrznej. Kto pierwszy będzie przekraczał ten sprawdzi i dowiemy się jak to wygląda z praktyki
RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - CarlosPL - 05.04.2017 (05.10.2016 19:57:14)Bulgarius napisał(a): U nas nie do postawienia. Przynajmniej za tej władzy Chyba, że z kogutem na dachu... yyy głowie
RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - dżek - 26.06.2017 Do gaśnicy z 20.X.2013 nikt się nie przyczepi? Chodzi nie tylko o BG ale o szereg krajów bałkańskich... RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - Tosho - 26.06.2017 Legalizacja kilka zeta kosztuje RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - tata - 26.06.2017 Ostatnio płaciłem 15zl. Po co ryzykować? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - Masodi - 27.06.2017 Mam za sobą kilka ładnych tysięcy kilometrów przejechanych po Bałkanach (oprócz Rumuni ), kilka razy kontakty z Policją. Nikt nigdy nie pytał o jakiekolwiek wyposażenie samochodu. Zawsze sprawdzają winietę i dokumenty.Ale również uważam jak przedmówcy - po co ryzykować skoro legalizacja 15zł, nowa gaśnica w markecie ok. 30zł RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - wolffer - 29.06.2017 Nie pamiętam, żeby kieyś za każdym razem żądali, ale rumuni, serbowi i bułgarzy w tym roku życzyli sobie, poza dokumentem osoby, także dokumenty pojazdu RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - igi123 - 29.06.2017 Tak, w zeszłym roku też ta sama procedura była, skan dokumentu tozsamości i dowodu rejestracyjnego To chyba z okazji zapobiegania terroryzmowi czy takie tam
RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - wolffer - 30.06.2017 myślałem, że może też chodzi o to, czy czegoś ne przeskrobałem. Teraz w Bułgarii wisi tyle kamer, że już sam nie wiem o co chodzi |