![]() |
|
Ubezpieczenia turystyczne - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Pieniądze (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Ubezpieczenia turystyczne (/showthread.php?tid=135) |
RE: Ubezpieczenia turystyczne - peter - 13.07.2015 tak dla jasności - nie pracuję w branży ubezpieczeniowej żeby nie było, no
RE: Ubezpieczenia turystyczne - bazarel - 13.07.2015 (13.07.2015 14:36:35)mierzey napisał(a): Wejdź na Axa Travel zacznij wypełniać. Po wybraniu kraju i daty kliknij kup online. Najedź sobie na znak zapytania po lewej stronie wybranego kraju (Bułgaria). Pojawi Ci się podpowiedź: "Jeżeli podróż planowana jest do kilku krajów - wybierz jeden z nich". I wszystko jasne Ooo, nie najechałem na ten znak zapytania ![]() A infolinia to mi się ostatnio źle kojarzy. Zgłaszając usterkę uszczelki lodówki BOSCH/SIEMENS zeszło mi z konta 20 zeta... Dzięki RE: Ubezpieczenia turystyczne - peter - 13.07.2015 bazarel - na głównej stornie AXA T masz FAQ, tam są odpowiedzi na podstawowe pytania RE: Ubezpieczenia turystyczne - Bulgarius - 13.07.2015 (13.07.2015 14:20:37)bazarel napisał(a):(12.07.2015 18:54:45)peter napisał(a): jesteś ubezpieczony od momentu przekroczenia granicy, co roku kupuję tę polisę Aby nie naciągać Cię na koszty rozmowy z infolinią pozwoliłem sobie zadzwonić do AXA ja mam "za darmo" więc nie ma problemu i tak: To co koledzy piszą powyżej jest prawdą. Ubezpieczenie zaczyna obowiązywać z momentem przekroczenia granicy. Ale jest jedno ale - no pewnie się nikomu nie zdarzy ale ja o nie zapytałem. Jedziesz przez Słowację i przypomina Ci się, że nie wyłączyłeś ziemniaków czy żelazka i wracasz do Polski ubezpieczenie przestaje działać. Zaczyna znowu jak wyłączysz ziemniaki i przekroczysz znowu granicę. Tak samo jest jak wracasz w momencie przekroczenia Polskiej granicy w drodze powrotnej przestaje działać ubezpieczenie. Terytorium Polski jest wyłączone z działania ubezpieczenia. Kolejna rzecz jadąc do Bułgarii ubezpieczenie działa na terenie wszystkich krajów tranzytowych nawet jak zagościsz tam dłużej nawet kilka dni. Na moje pytanie a co jak będę chciał wyskoczyć na dwa dni do Turcji to lepiej od razu wpisać Turcję. Ogólna zasada najlepiej wpisać kraj który najdalej leży z danej grupy. RE: Ubezpieczenia turystyczne - bzyq_74 - 13.07.2015 Sądzę, że trzeba wpisać najbardziej "egzotyczny kraj": np Serbia (bo nie leży w Unii), a Turcja tym bardziej. Możliwe że mogą być nieco zwiększone stawki na te kraje Może niektóre TU mają tak, że wpisuje się kraj, w którym będziemy najdłużej przebywać. Najlepiej dowiedzieć się więcej u nich przed podjęciem decyzji o zakupie. RE: Ubezpieczenia turystyczne - peter - 13.07.2015 Bulgaricus, masz u mnie piwo ! bazarel - chyba dostałeś wyczerpujące info, tak więc jak zapomnisz wyłączyć ziemniaki... serio ,to musisz sam ocenić które ubezpieczenie jest dla ciebie najlepsze, u mnie jednym z kryteriów jest zakres usług za określoną cenę, ale nie kieruję się najtańszą ceną w myśl zasady " tanie mięso psy jedzą", wprost przeciwnie wole dołożyć te 50 zł i jechać z większym bezpieczeństwem, szczególnie jak się ma dwójkę HD ( skrót od ADHD), czyli moje dzieciaki RE: Ubezpieczenia turystyczne - Bulgarius - 13.07.2015 (13.07.2015 18:44:05)peter napisał(a): Bulgaricus, masz u mnie piwo ! Wszyscy tylko piwko obiecują to te spotkanie w październiku trzeba chyba na 7 dni zorganizować bo tyle będę pił jak te wszystkie piwa zliczę. ![]() A tak na poważnie to do wszystkiego trzeba podchodzić z humorem nawet do ziemniaków ...
RE: Ubezpieczenia turystyczne - peter - 13.07.2015 ty już tu ziemniaków nie wskrzeszaj, wiesz, ze to temat kartoflany ![]() co października i 7 dni picia - cóż, nikt nie mówił, że życie jest lekkie RE: Ubezpieczenia turystyczne - bazarel - 14.07.2015 peter - sam mam dwójkę dzieciaków i odkąd dowiedziałem się, że Leon Eisenberg (twórca ADHD) na kilka miesięcy przed śmiercią przyznał, że to całe ADHD wymyślił (pewnie chodziło o leki), sam nie mam racjonalnego wytłumaczenia dziwnych zachowań swoich dzieci - zwłaszcza w podróży Stąd pomysł, że jednak startuję na noc. Wracając do tematu. Bulgaricus - dzięki, że pofatygowałeś się dzwoniąc do AXA. Twoja odpowiedz w zasadzie wyczerpuje kwestię ubezpieczenia, w tym przypadku AXA. I nie wkurzajcie się na takie osobniki jak ja, którzy w danym momencie, z braku czasu a nie lenistwa, po prostu info z forum traktują jako nadrzędne i jedyne. Nie do końca planowałem w tym roku wyjazd do Bułgarii. Bałem się tak dalekiej podróży z dzieciakami, ale na szczęście zgadałem się z innymi rodzicami, którzy tez się bali i tak poszło A tych przygotowań okazało się, że trochę jest.. Bułgarię znam z czasów kawalerki. Mieliśmy po 1000zł, jeden plecak i stare auto. Teraz to trochę bardziej skomplikowane
RE: Ubezpieczenia turystyczne - peter - 14.07.2015 bazarel - nikt się nie wkurza na ciebie, właśnie to forum jest po to aby udzielać informacji, udanego wypoczynku |