![]() |
|
Nawigacja, mapy na których jeździmy. - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Nawigacja, mapy na których jeździmy. (/showthread.php?tid=177) |
RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy - tata - 26.05.2016 Here działa offline Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy - Hary66 - 26.05.2016 Też polecam. Jak w Albanii TomTom wyprowadził mnie gdzieś w pole, Here wyprowadzało mnie bardzo sprawnie. Telefon mocno się grzeje, trzeba go wieszać gdzieś przy nawiewach. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy - tata - 26.05.2016 Ja juz dawno pozbylem się urządzeń GPS i korzystam tylko z telefonu. W kraju Google maps z janosikem w tle, a za granicą here offline. Tylko przed podróżą trzeba zassać z sieci kraje jakie nas interesują i w drogę! Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy - wojtekpl - 26.05.2016 Na Androida, jak koledzy wyżej: Here. Here na WP 8 ma działać chyba do przyszłego roku?; na WP 10 do połowy czerwca tego roku (albo po tych terminach aktualizacji map nie będzie?), więc testuję Sygic i chyba kupię licencję. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy - tata - 26.05.2016 Co to jest wp8 i wp 10? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka (26.05.2016 23:57:16)tata napisał(a): Co to jest wp8 i wp 10?Ok juz mnie olsnilo windafon. .. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka RE: Nawigacja, mapy na których jeździmy. - Wawo - 27.05.2016 Ja ze swojej strony polecam IGO Primo, testowane wiele razy. RE: Nawigacja, mapy na których jeździmy. - katze - 27.05.2016 Kilka razy jeździłem na automapie i szlo całkiem dobrze, w zeszłym roku jechałem na here map tez było nieźle, a w tym roku, ze mam wp10 i mi here maps nie będą już działały to będę jechał na Sygicu RE: Nawigacja, mapy na których jeździmy. - mrozek - 27.05.2016 Podobnie jak Wawo, IGO (od kilku tygodni w wersji NextGen). Jeżdżę na tym już od dobrych 8-9 lat po Europie i Polsce i nie chcę nic innego. Aktualnie mapy od Here. W Automapie nigdy się nie zakochałem, polecane wyżej Here ma bardzo poważną wadę/ograniczenie -brak możliwości definiowania punktów przelotowych. W Polsce czasem jeszcze Yanosik, ale drewniane to strasznie w porównaniu do np. Waze, którego społeczność ładnie się rozwija i u nas. Telefon na szybie i w słońcu rozgrzewa się do ok 50stC, co skutecznie blokuje jego ładowanie. Raz na jakiś czas warto wyłączyć ekran, czasem nawet schłodzić przy nawiewie. zdrówka, mrozek RE: Nawigacja, mapy na których jeździmy. - peter - 27.05.2016 ja po 2 przygodach z ugotowanym telefonem na szybie, rok temu zanabyłem Tom Toma - z dożywotnia aktualizacją, jakaś średnia półka za 400zł - bez zastrzeżeń podróż w 2015 co do telefonu - to Here mam od dawien dawna na win phonie, bardzo dobra - tylko faktycznie nie ma punktów pośrednich co przy długiej trasie doprowadza do szewskiej pasji generalnie zawsze byłem zwolennikiem nawigacji w telefonie - myślałem po co mi navi dedykowana skoro jest telefon ? po zeszłorocznej trasie zmieniłem zdanie - typowa navi jest praktyczniejsza od telefonu ale to moje zdanie RE: Nawigacja, mapy na których jeździmy. - ventosa - 27.05.2016 (27.05.2016 08:55:00)peter napisał(a): typowa navi jest praktyczniejsza od telefonu ale to moje zdanie Uważam podobnie. Nie koniecznie trzeba kupować od razu wypasioną za 1500zł, ale zwykła, tania sprawdza się bardzo dobrze. A Here w telefonie mam jako rezerwę, jakby coś się przydarzyło głównej navi. |