Forum Bulgaricus
Nawigacja, mapy na których jeździmy. - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Nawigacja, mapy na których jeździmy. (/showthread.php?tid=177)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy - tata - 26.05.2016

Here działa offline

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy - Hary66 - 26.05.2016

Też polecam.
Jak w Albanii TomTom wyprowadził mnie gdzieś w pole, Here wyprowadzało mnie bardzo sprawnie.
Telefon mocno się grzeje, trzeba go wieszać gdzieś przy nawiewach.

Ja juz dawno pozbylem się urządzeń GPS i korzystam tylko z telefonu. W kraju Google maps z janosikem w tle, a za granicą here offline. Tylko przed podróżą trzeba zassać z sieci kraje jakie nas interesują i w drogę!

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy - wojtekpl - 26.05.2016

Na Androida, jak koledzy wyżej: Here.
Here na WP 8 ma działać chyba do przyszłego roku?; na WP 10 do połowy czerwca tego roku (albo po tych terminach aktualizacji map nie będzie?), więc testuję Sygic i chyba kupię licencję.

Co to jest wp8 i wp 10?

(26.05.2016 23:57:16)tata napisał(a): Co to jest wp8 i wp 10?

Ok juz mnie olsnilo windafon. ..

RE: Nawigacja, mapy na których jeździmy. - Wawo - 27.05.2016

Ja ze swojej strony polecam IGO Primo, testowane wiele razy.

RE: Nawigacja, mapy na których jeździmy. - katze - 27.05.2016

Kilka razy jeździłem na automapie i szlo całkiem dobrze, w zeszłym roku jechałem na here map tez było nieźle, a w tym roku, ze mam wp10 i mi here maps nie będą już działały to będę jechał na Sygicu

RE: Nawigacja, mapy na których jeździmy. - mrozek - 27.05.2016

Podobnie jak Wawo, IGO (od kilku tygodni w wersji NextGen). Jeżdżę na tym już od dobrych 8-9 lat po Europie i Polsce i nie chcę nic innego.
Aktualnie mapy od Here.
W Automapie nigdy się nie zakochałem, polecane wyżej Here ma bardzo poważną wadę/ograniczenie -brak możliwości definiowania punktów przelotowych.

W Polsce czasem jeszcze Yanosik, ale drewniane to strasznie w porównaniu do np. Waze, którego społeczność ładnie się rozwija i u nas.
Telefon na szybie i w słońcu rozgrzewa się do ok 50stC, co skutecznie blokuje jego ładowanie. Raz na jakiś czas warto wyłączyć ekran, czasem nawet schłodzić przy nawiewie.
zdrówka, mrozek

RE: Nawigacja, mapy na których jeździmy. - peter - 27.05.2016

ja po 2 przygodach z ugotowanym telefonem na szybie, rok temu zanabyłem Tom Toma - z dożywotnia aktualizacją, jakaś średnia półka za 400zł - bez zastrzeżeń podróż w 2015

co do telefonu - to Here mam od dawien dawna na win phonie, bardzo dobra - tylko faktycznie nie ma punktów pośrednich co przy długiej trasie doprowadza do szewskiej pasji

generalnie zawsze byłem zwolennikiem nawigacji w telefonie - myślałem po co mi navi dedykowana skoro jest telefon ? po zeszłorocznej trasie zmieniłem zdanie - typowa navi jest praktyczniejsza od telefonu ale to moje zdanie

RE: Nawigacja, mapy na których jeździmy. - ventosa - 27.05.2016

(27.05.2016 08:55:00)peter napisał(a): typowa navi jest praktyczniejsza od telefonu ale to moje zdanie

Uważam podobnie. Nie koniecznie trzeba kupować od razu wypasioną za 1500zł, ale zwykła, tania sprawdza się bardzo dobrze.
A Here w telefonie mam jako rezerwę, jakby coś się przydarzyło głównej navi.