![]() |
|
Assistance - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Assistance (/showthread.php?tid=191) |
RE: Assistance - toudi158 - 04.07.2016 Witam, Miesięczna Gotheara lux będzie mnie kosztować 180 zł, z holowaniem z zagranicy 750 km w stronę Polski, oczywiście po uprzedniej próbie naprawy co najbardziej mnie interesuje. Biorę za tydzień RE: Assistance - ventosa - 05.07.2016 (04.07.2016 22:07:25)toudi158 napisał(a): Witam,Tylko z tą "próbą naprawy" to różnie bywa. Jak korzystaliśmy z assistance w Rumunii to laweciarz powiedział wprost, że on tylko wozi i nie ma nawet narzędzi. RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - janmar64 - 06.07.2016 Korzystał ktoś z Was z assistance? Jak to przebiegało tz. bez problemu z komunikacją, czy reakcja ubezpieczyciela była w miarę szybka, czy on opłaca wszystko i my nie musimy tym sie martwić czy płacimy my a potem ubiegamy sie o zwrot? Mam w avivie. Chciałem sie do nich dodzwonić z pytaniami ale bezskutecznie. Jeżeli tak albo jeszcze gorzej z połączeniem z zagranicy to wyobrażam se te nerwy. RE: Assistance - czarmar - 06.07.2016 Nie wiem jak w avivie korzystałem wielokrotnie przy różnych problemach, najczęściej drobnych typu zmian koła nawet za granicą, raz kilka lat temu, jak samochody miały mniej elektroniki zatrzasnąłem kluczyki i na litwie znaleźli mi "magika" co mi otworzył bez uszkodzenia auta. Miałem i kolizje, hotel, samochód zastępczy, powiem tak wszystko działa tylko trzeba dokładnie przeczytać przed podpisaniem umowy jaki mamy zakres pomocy. Miałem w compensie i bez problemu łączyłem się z pomocą - numerem kontaktowym. Teraz w związku ze zmianą samochodu mam dwa assistance jeden od producenta samochodu a jeden z ubezpieczenia. Z ubezpieczenia korzystałem zimą jak źle obliczyłem kilometry i zabrakło mi paliwa ale to moje gapiostwo. Wszystkim się zajmowałem tylko nie samochodem i nie spojrzałem na nawigację ile jeszcze mam kilometrów do najbliższej stacji. Zobacz może na stronie avivy jest opisana procedura, czy musisz kontaktować się z avivą czy bezpośrednio z firmą obsługująca assistance, której podajesz numer ubezpieczenia. RE: Assistance - Wawo - 06.07.2016 (06.07.2016 21:12:06)czarmar napisał(a): kilka lat temu, jak samochody miały mniej elektroniki zatrzasnąłem kluczyki i na litwie znaleźli mi "magika" co mi otworzył bez uszkodzenia auta. i te z zaawansowaną elektroniką otworzymy bez uszkodzeń
RE: Assistance - ventosa - 06.07.2016 janmar ale assistance to nie jest ubezpieczenie typu AC, że coś tam robią albo za coś zwracają kasę. mają podjąć próbę usprawnienia na miejscu, jeżeli się nie da to holują do warsztatu i tam zostawiają. Za naprawę płacisz sam. To jest doraźna pomoc, żebyś nie został sam na drodze. W pakiecie najczęściej jest też hotel i/lub samochód zastępczy i jeżeli z tego korzystasz to za to płaci ubezpieczyciel. W Avivie masz pakiet rozszerzony? Bo ten darmowy co dodają do OC to działa tylko w Polsce. RE: Assistance - ventosa - 12.04.2017 Odświeżę temat, bo rozglądałem się za assistance i znalazłem trzy, które holują min. 1000 km poza Polską. W kolejności od największej ilości kilometrów. Cen na razie nie znam, bo zamierzam to kupić razem z OC a jeszcze mam trochę czasu: 1. Warta - pakiet platynowy - do 1200 km WARTA 2. Compensa - pakiet Lux - do 1100 km COMPENSA 3. Hestia - pakiet prestiż - do 1000 km HESTIA Przypomnę, że od zeszłego roku PZU nie daje już 1000 km a jedynie 500 (1000 tylko w razie wypadku) i to jako opcja dodatkowa, auta do 7 lat (standardowo dają 150 km) RE: Assistance - bateniki - 12.04.2017 A po co ci holowanie? Bierzesz auto zastępcze i kontynuesz wakacje ! Teraz wszędzie są ASO
RE: Assistance - Bulgarius - 12.04.2017 Czasem taniej jest holować do kraju niż naprawiać na trasie. RE: Assistance - tata - 12.04.2017 Trochę mnie zmartwiliście tym PZU, do tej pory co roku brałem u nich, no ale może inni też mają fajne warunki. Tak na prawdę to o wartości ubezpieczenia przekonujemy się dopiero, kiedy z niego skorzystamy. To co na papierze nie zawsze zgadza się z rzeczywistością, zwłaszcza u ubezpieczycieli typu "direct". Dzięki opatrzności, jeszcze nigdy nie korzystałem ani z asisstance, ani z ubezpieczenia zdrowotnego i chciałbym aby tak pozostało. Jednak przed wyjazdem zawsze wykupuję takie, które mają najlepsze warunki, przy całych kosztach wakacji to naprawdę niewielki ułamek całości i nie ma co oszczędzać. |