![]() |
|
Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) (/showthread.php?tid=199) |
RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - Masodi - 01.07.2017 Panowie! Ale wy o sprawdzaniu dokumentów na granicy mówicie, czy przy okazji zatrzymania przez patrol policji? Bo to skanowanie dokumentów kojarzy mi się z pogranicznikami... RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - wolffer - 01.07.2017 ja o dokumentach na granicach, ale co do kamer, to zatrzęsienie w Bułgarii, ale chyba nie działają, bo na miejscu jeżdżą jeszcze gorzej niż zwykle (ale pewien nie jestem, jak zadziała, to nie moja wina) RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - wojtekpl - 01.07.2017 O te kamerki Ci chodzi? RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - igi123 - 01.07.2017 (01.07.2017 12:34:00)Masodi napisał(a): Panowie! Ale wy o sprawdzaniu dokumentów na granicy mówicie, czy przy okazji zatrzymania przez patrol policji? Bo to skanowanie dokumentów kojarzy mi się z pogranicznikami...Na granicy rumuńsko/bułgarskiej są takie procedury
RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - wolffer - 02.07.2017 (01.07.2017 23:41:05)wojtekpl napisał(a): O te kamerki Ci chodzi?dzięki, sam w tym temacie pisałem, skleroza na starość RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - Masodi - 03.07.2017 He He Zgodnie z artykulikiem zlinkowanym w wypowiedziach wskazanych przez wojtkapl widać że 320 kamer w całej BG zamontowano w konkretnym celu ale ten cel nie jest obecnie "użytkowany" obecnie. Coś podobnego mamy u nas w Trójmieście. UE daje pieniądze (do 85% dofinansowania) na programy zdalnego sterowania ruchem. Część montowanego sprzętu stanowią kamery do kontroli przekraczania prędkości, odcinkowego pomiaru prędkości itp. Miasta to montują a potem ITD lub policja mówi że to nie spełnia ich wymogów i nie chcą z tego korzystać. Coś mi się wydaje że ten artykuł mówi o podobnym przypadku w BG, tylko skala projektu inna... RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - TomekT - 03.07.2017 U nas też zamontowali i kamery mogą rejestrować i naliczać mandaty, ale jak się skończy okres 5 lat , bo to z dotacji, a potem będziemy słono płacić RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - coffe - 11.07.2017 Witam serdecznie, takie pytanie mam...planuje wyjazd w połowie sierpnia (oczywiście do Bułgarii) trasa - Słowacja, Węgry, Serbia, Bułgaria. Wiecie może jak wygląda sprawa podczas kontroli drogowej gdy dziecko (9lat) przewożone jest nie w foteliku tylko na tzw. podkładce, siedzisku (czy jak kto to tam zwał ) ?? Czytałem przepisy ale nigdzie nie mogłem znaleźć informacji jak to wygląda w praktyce?? Może ktoś podzielić się doświadczeniami na ten temat??
RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - Bogdan - 11.07.2017 Natomiast ja bardzo szybko znalazłem informację w necie tutaj masz kolego linkprzewóz dziecka samochodem w Europie RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - kasa - 11.07.2017 (11.07.2017 14:12:55)coffe napisał(a): Witam serdecznie, takie pytanie mam...planuje wyjazd w połowie sierpnia (oczywiście do Bułgarii) trasa - Słowacja, Węgry, Serbia, Bułgaria. Wiecie może jak wygląda sprawa podczas kontroli drogowej gdy dziecko (9lat) przewożone jest nie w foteliku tylko na tzw. podkładce, siedzisku (czy jak kto to tam zwał W 2014 jechaliśmy z łobuziakiem co miał wtedy 8 lat i siedział właśnie w takim siedzisku - nie było żadnych problemów na granicach ani w trasie - nikt po prostu nie zwracał uwagi (Serbię pomijam, bo nie jechaliśmy tamtędy) |