Forum Bulgaricus
Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska (/showthread.php?tid=32)

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - igi123 - 28.04.2022

Czyli jest światełko w tunelu bo kontrolerzy już zarabiają średnio tyle ile w UE, w-g tego co przedstawił kolega gawronik, może dlatego że wszędzie na świecie przy tej pracy wymagany jest j. angielski. Ten język tak samo brzmi w Polsce, UE, USA, Kanadzie. Czyli kontroler lotniczy ma takie umiejętności że może pracować na całym świecie niezależnie od jego narodowości.

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - gawronik - 29.04.2022

(28.04.2022 16:40:13)dżek napisał(a): gawronik, dzięki za wyjaśnienia. A pisać możesz swobodnie. To nie TVP.
Dzięki Bogu, również nie TVN... Tongue

Pozdrawiam,
Maciej.

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - Masodi - 30.04.2022

Czyli zostaje że musi być jak w Polsacie... Smile 

A tak na serio: Dodając swoje 5 groszy to wg mojej wiedzy (nie medialnej) zapłaty kontrolerów na mniejszych lotniskach to bardziej kilkanaście tysięcy niż trzydzieści oraz że zawsze uważałem poziom specjalizacji i odpowiedzialności za ich działania za tak wysoki, iż wysokie zarobki są w pełni uzasadnione.

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - bateniki - 30.04.2022

Ja od kilkanascie lat prawie codziennie, raczej conocnie spędzam po kilka godzyn na radarze Smile
Może bym sie zglosil na kontrolera, ale trocha lat za dużo Smile

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - Masodi - 01.05.2022

Bate Niki, jeśli to nie tajna wiedza wojskowa to kogo ty tak obserwujesz na tym radarze?

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - gawronik - 02.05.2022

(27.04.2022 11:38:32)Masodi napisał(a): Czyli zostaje że musi być jak w Polsacie... Smile
Najwyraźniej Wink

(30.04.2022 19:48:30)Masodi napisał(a): A tak na serio: Dodając swoje 5 groszy to wg mojej wiedzy (nie medialnej) zapłaty kontrolerów na mniejszych lotniskach to bardziej kilkanaście tysięcy niż trzydzieści oraz że zawsze uważałem poziom specjalizacji i odpowiedzialności za ich działania za tak wysoki, iż wysokie zarobki są w pełni uzasadnione.
Dokładnie tak - kontrolerzy na lotniskach innych, niż WAW i WMI nie strajkują, choć zarabiają zdecydowanie mniej. A że jest to praca stresująca, odpowiedzialna i wymagająca wysokich kwalifikacji nie budzi żadnych wątpliwości. 
BTW, mam znajomą, która była kontrolerem na WAW, a po ślubie wyprowadziła się do męża do NL i jest kontrolerem na AMS. Nie powiem, jakie jest Jej zdanie na temat "zasadności" tego strajku, bo będzie, że znowu napisałem coś "nie tak" na forum...

Pozdrawiam,
Maciej.

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - bateniki - 03.05.2022

(01.05.2022 20:05:33)Masodi napisał(a): Bate Niki, jeśli to nie tajna wiedza wojskowa to kogo ty tak obserwujesz na tym radarze?
W zasadzie wszystko co odbiega od normalnego lotu. Nietypowy typ samolota, nietypowe zachowanie, inna trasa itd.
Ostatnio samoloty NATO i Rosii. 
Naprzyklad ostatnio obserwowalem lot iranskiego govermenta do Venecueli Smile

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - marecki - 04.05.2022

Tylko dzisiaj dodatkowe -15% na loty Wizzair do Burgas i Warny (podróż do 30 września). Właśnie kupiłem.

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - aekzal - 16.05.2022

To dzisiaj jest -20%.
Też kupiłem 344 za dwa bilety w dwie strony.

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - aekzal - 16.05.2022

Bate oglądasz ale nie wszystkie.