![]() |
|
Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska (/showthread.php?tid=32) |
RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - igi123 - 28.04.2022 Czyli jest światełko w tunelu bo kontrolerzy już zarabiają średnio tyle ile w UE, w-g tego co przedstawił kolega gawronik, może dlatego że wszędzie na świecie przy tej pracy wymagany jest j. angielski. Ten język tak samo brzmi w Polsce, UE, USA, Kanadzie. Czyli kontroler lotniczy ma takie umiejętności że może pracować na całym świecie niezależnie od jego narodowości. RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - gawronik - 29.04.2022 (28.04.2022 16:40:13)dżek napisał(a): gawronik, dzięki za wyjaśnienia. A pisać możesz swobodnie. To nie TVP.Dzięki Bogu, również nie TVN... ![]() Pozdrawiam, Maciej. RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - Masodi - 30.04.2022 Czyli zostaje że musi być jak w Polsacie... A tak na serio: Dodając swoje 5 groszy to wg mojej wiedzy (nie medialnej) zapłaty kontrolerów na mniejszych lotniskach to bardziej kilkanaście tysięcy niż trzydzieści oraz że zawsze uważałem poziom specjalizacji i odpowiedzialności za ich działania za tak wysoki, iż wysokie zarobki są w pełni uzasadnione. RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - bateniki - 30.04.2022 Ja od kilkanascie lat prawie codziennie, raczej conocnie spędzam po kilka godzyn na radarze ![]() Może bym sie zglosil na kontrolera, ale trocha lat za dużo
RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - Masodi - 01.05.2022 Bate Niki, jeśli to nie tajna wiedza wojskowa to kogo ty tak obserwujesz na tym radarze? RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - gawronik - 02.05.2022 (27.04.2022 11:38:32)Masodi napisał(a): Czyli zostaje że musi być jak w Polsacie...Najwyraźniej ![]() (30.04.2022 19:48:30)Masodi napisał(a): A tak na serio: Dodając swoje 5 groszy to wg mojej wiedzy (nie medialnej) zapłaty kontrolerów na mniejszych lotniskach to bardziej kilkanaście tysięcy niż trzydzieści oraz że zawsze uważałem poziom specjalizacji i odpowiedzialności za ich działania za tak wysoki, iż wysokie zarobki są w pełni uzasadnione.Dokładnie tak - kontrolerzy na lotniskach innych, niż WAW i WMI nie strajkują, choć zarabiają zdecydowanie mniej. A że jest to praca stresująca, odpowiedzialna i wymagająca wysokich kwalifikacji nie budzi żadnych wątpliwości. BTW, mam znajomą, która była kontrolerem na WAW, a po ślubie wyprowadziła się do męża do NL i jest kontrolerem na AMS. Nie powiem, jakie jest Jej zdanie na temat "zasadności" tego strajku, bo będzie, że znowu napisałem coś "nie tak" na forum... Pozdrawiam, Maciej. RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - bateniki - 03.05.2022 (01.05.2022 20:05:33)Masodi napisał(a): Bate Niki, jeśli to nie tajna wiedza wojskowa to kogo ty tak obserwujesz na tym radarze?W zasadzie wszystko co odbiega od normalnego lotu. Nietypowy typ samolota, nietypowe zachowanie, inna trasa itd. Ostatnio samoloty NATO i Rosii. Naprzyklad ostatnio obserwowalem lot iranskiego govermenta do Venecueli
RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - marecki - 04.05.2022 Tylko dzisiaj dodatkowe -15% na loty Wizzair do Burgas i Warny (podróż do 30 września). Właśnie kupiłem. RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - aekzal - 16.05.2022 To dzisiaj jest -20%. Też kupiłem 344 za dwa bilety w dwie strony. RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - aekzal - 16.05.2022 Bate oglądasz ale nie wszystkie. |