![]() |
|
Assistance - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Assistance (/showthread.php?tid=191) |
RE: Assistance - wolffer - 12.04.2017 tak jak pisałem gdzieś wcześniej pzu zachowało 1000km przy stłuczce, 500km jest przy awarii. Niestety czekałem do ostatniego dnia i nie mogłem już nic zmienić Ventosa, podobno warta się ostatnio poprawiła, co widać po Twojej informacji też RE: Assistance - bateniki - 12.04.2017 Bulgarius: Wczoraj, 13:51:42 Czasem taniej jest holować do kraju niż naprawiać na trasie. =========================================== Zawsze można przekalkulować co sie oplaca bardziej.Mialem już kilka awarii i wypadki za granica /Niemcy, Romunia/ Tylko za pierwszym razem holowalem i już takiego blędu nie zrobie.Za każdym następnym razie- do naj-bliżsego serwisu danej marki.Koszty porówniwalne z Polski.zawsze naprawa za 24 godz /pompa wodna, glowica /, a jeden raz poszlo do kasacji auta. RE: Assistance - ventosa - 13.04.2017 bateniki - no dobrze, ale do tego żeby Cię holowali do najbliższego warsztatu też musisz mieć assistance lub płacisz. Chyba, że ktoś to ma w AC. Poza tym mając taki pakiet na 1000+ km masz wybór, jedziesz do Polski (bo np. spieszysz się do pracy) i naprawiasz na spokojnie w domu, albo czekasz i naprawiasz na miejscu, wtedy dostajesz za to nocleg(i) lub auto zastępcze. A te 24h to też nie zawsze, bo jak się zepsuje w sobotę wieczorem to może się okazać, że czekasz do poniedziałku aż otworzą warsztat a auto będzie na wtorek. To jest jak z ubezpieczeniem turystycznym, lepiej mieć i nie korzystać niż nie mieć i potrzebować. A czy ktoś wykupi na 1000 km czy na 200 to już jego decyzja. Ja obecnie mam za ~80zł na cały rok, dokupione przy okazji OC, holowanie do 150 km. I nie jest to dużo, ale zawsze do najbliższego warsztatu zawiozą, więc nie muszę się martwić, że zostanę w środku nocy sam, na jakimś zadupiu. RE: Assistance - tata - 13.04.2017 W PZU właśnie było tak że holowanie do 1000 km poza PL, ale do miejsca gdzie wskazales Ty, a nie do Aso. Wystarczylo że do granicy PL było poniżej 1000km bo w PL holowanie bez limitu, więc teoretycznie awaria np w Ruse, Ty mieszkasz w Szczecinie, więc auto holuja Ci pod dom za darmo. Poza tym cała rodzina miała możliwość kontynuować wakacje bo podstawiali ci samochód zastępczy do 14 dni lub mieli zapewnić samolot i transfer. I to była największą różnica w stosunku do innych ubezpieczycieli. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka RE: Assistance - kris68 - 19.04.2017 Potwierdzam tak bylo w PZU ale jak jest teraz to nie wiem jeszcze sie nie interesowałem. Kazdego roku mam ubezpieczenie i odpukac tylko 2 razy lekarza wzywalem raz do corki z aksa bezproblemowo a w zeszlym roku dla siebie do bolacego ucha z pzu tez bezproblemowo. Mysle ze na ubezpieczeniu nie ma co zabardzo oszczedzac RE: Assistance - ew-cia - 19.04.2017 (19.04.2017 17:57:44)kris68 napisał(a): Potwierdzam tak bylo w PZU ale jak jest teraz to nie wiem jeszcze sie nie interesowałem. Kazdego roku mam ubezpieczenie i odpukac tylko 2 razy lekarza wzywalem raz do corki z aksa bezproblemowo a w zeszlym roku dla siebie do bolacego ucha z pzu tez bezproblemowo. Mysle ze na ubezpieczeniu nie ma co zabardzo oszczedzac A leczenie ucha było z holowaniem ;-)? RE: Assistance - tata - 19.04.2017 Hehehe wosk z ucha liną wyciągali... Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka RE: Assistance - kris68 - 19.04.2017 Jak na razie to z usług holowania korzystałem tylko raz jak z Tomkiem S. zrobiliśmy się w Sozopolu. Ale wtedy było za free bo małżonka pomogła. No może niezupełnie za free bo musiałem focha znosić jakieś 2 dni
|