![]() |
|
Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) (/showthread.php?tid=199) |
RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - marcys - 11.07.2017 nas kontrolowali w zeszlym roku kilka razy (ze wzgledu na uchodzcow, oraz dni mlodziezy)..podkladek dzieciaki nie mialy bo spaly na rozlozonych fotelach (6-9lat) i tego nie sprawdzali, ale na 100% sprawdzali pasy czy wszyscy mieli- lacznie ze spiaca na tylnej kanapie zona
RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - coffe - 11.07.2017 (11.07.2017 14:23:06)Bogdan napisał(a): Natomiast ja bardzo szybko znalazłem informację w necie tutaj masz kolego linkprzewóz dziecka samochodem w Europie (11.07.2017 15:07:32)kasa napisał(a):(11.07.2017 14:12:55)coffe napisał(a): Witam serdecznie, takie pytanie mam...planuje wyjazd w połowie sierpnia (oczywiście do Bułgarii) trasa - Słowacja, Węgry, Serbia, Bułgaria. Wiecie może jak wygląda sprawa podczas kontroli drogowej gdy dziecko (9lat) przewożone jest nie w foteliku tylko na tzw. podkładce, siedzisku (czy jak kto to tam zwał (11.07.2017 16:05:09)marcys napisał(a): nas kontrolowali w zeszlym roku kilka razy (ze wzgledu na uchodzcow, oraz dni mlodziezy)..podkladek dzieciaki nie mialy bo spaly na rozlozonych fotelach (6-9lat) i tego nie sprawdzali, ale na 100% sprawdzali pasy czy wszyscy mieli- lacznie ze spiaca na tylnej kanapie zonaSerdecznie dziękuję za szybką i jasną odpowiedź
RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - Bulgarius - 11.07.2017 Już kilka razy było, ale tak dla przypomnienia - obowiązkowe wyposażenie RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - slawqko - 11.07.2017 Ja miałem na pokładzie 8-latkę na siedzisku i zatrzymanie na Węgrzech ale nic się nie działo. RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - wolffer - 12.07.2017 na siedzisku przejechała i śpiąca na tylnym fotelu też, ale z siedziska sam z własnej woli zrezygnowałem, gdyż że ponieważ jest to co najwyżej atrapa bezpieczeństwa (mimo różnych zaczepów), no i fotelik jest o wiele wygodniejszy dając np. poduszkę i boczne oparcia, też możliwość rozłożenia. Tak więc przejechać da się i na tym, kwestia czy warto (mym subiektywnym zdaniem) RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - Wawo - 12.07.2017 Wozić dzieci w fotelikach RWF najdłużej jak to możliwe. Polecam
RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - gist - 04.08.2017 Witam.Czy jadac przez Slowacje musze miec kamizelki odblaskowe dla kazdego pasazera RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - dżek - 04.08.2017 Ja brałem dwie. Były pod ręką ale nigdy mnie nie zatrzymywali. RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - bateniki - 04.08.2017 Dobre rozwiązanie: ========================= stroje kąpielowe w kolorze odblaskowym )))
RE: Informacje dojazdowe (wyposażenie samochodu, ograniczenia prędkości, itp) - TomekT - 04.08.2017 Ja raz zapłaciłem pokutę za prędkość , kamizelek nie sprawdzali, choć miałem też dwie pod ręką . |