Forum Bulgaricus
Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska (/showthread.php?tid=32)

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - grzesiekp - 18.09.2024

Upolowałem podróż samolotem z Krakowa do Burgas, wylot w środku sierpnia ( w obie strony) moim ulubionym Ryanem za nieco ponad 900 zł z wykupionymi miejscami i małym bagażem do luku. Zdecydowaliśmy się w pierwszym dniu nowych rozkładów połączeń. Po raz kolejny, 16 chyba, Primorsko. Teraz czekam aby zabukować pokój, myślę w okolicach grudzień - styczeń.

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - dżek - 19.09.2024

Te bilety to za dwie osoby w dwie strony?

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - grzesiekp - 19.09.2024

Tak, w obie strony lot Kraków - Burgas. Trafiłem w pierwszym dniu. Jest kilka terminów tam - powrót w dobrych cenach. Teraz dopasuję pokój. Z widokiem na morze.

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - dżek - 19.09.2024

To ja zapłaciłem trochę więcej bo 1400 za dwie osoby z walizką 20 kg i dostęp do WDC. Ale jestem zadowolony. Do lotniska w Świdniku mam 40 minut jazdy.

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - grzechodg - 23.09.2024

A ja dzisiaj zaklepałem Ryanair , Katowice - Warna na 2025. Bilety 147 zł , wylot koniec czerwca, powrót połowa lipca. Z 4 walizkami i wykupionymi miejscami w sumie wyszło 2088 zł dla 5 osób.
Teraz będę kombinował transfer z Warny do SB Wink.

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - Knyaz-KV - 27.11.2024

A to wyglada naprawde ciekawie, jak uda sie to zrealizowac (2 loty codziennie)... Jezeli sa takie plany LOTu, to sobie smigne na weekend ktorys w kwietniu i/lub majowke Smile

[Obrazek: LOT.png]

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - grzechodg - 27.11.2024

Na tablicy przylotów/odlotów lotniska Burgas nie widać Ryanair, a bilety już w sprzedaży. Na oficjalnej siatce połączeń LOTu nie uwzględniono jeszcze Burgas, więc biletów nie da się kupić.
Ciekawie wygląda SkyLine, ukraiński czarter. Połączenia z W-wy, Katowic, Poznania i Gdańska poza sezonem.

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - bart11 - 09.04.2025

Wizzair uruchomił połączenie Kraków-Sofia.
Ceny na sezon wakacyjny bardzo przyjemne Smile
Moim zdaniem, ciekawa opcja dla jadących samochodem na uzupełnienie pasażerów, którzy nie mają ochoty na turlanie się na kołach po całym dystansie.

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - Masodi - 05.06.2025

Proszę Was o wszelkie informacje nt. parkowania/zostawienia samochodu na tydzień przy lotnisku Sarafovo w Burgas. Macie jakieś doświadczenia z lokalnymi parkingami długookresowymi?
Dzięki.

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - ew-cia - 06.06.2025

Zostawialiśmy samochód na parkingu lotniskowym w Burgas na tydzień. Stał grzecznie pod drzewem i czekał. Może nie była to najtańsza opcja, ale stał pięć minut pieszo od budynku lotniska.