Forum Bulgaricus
Bułgaria 2019 - tym razem Primorsko - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Relacje z pobytu i podróży (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Wątek: Bułgaria 2019 - tym razem Primorsko (/showthread.php?tid=1140)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Bułgaria 2019 - tym razem Primorsko - makej - 31-12-2018

To i ja rozpocznę najpierw pseudorelację jeszcze w Starym Roku, w Sylwestra, w rocznicę ślubu (Boże za rok okrągła) Smile
Ale do rzeczy... Bułgaria w 2019 tliła się nieskromnie w planach i nawet na Zlocie w Skrzynkach chciałem porozmawiać o Primorsku a było przecież z kim...
Niestety przez natłok atrakcji nie było kiedy Smile
Zaczęło się od zakupu biletów WRO-BOJ (BURGAS) za 349zł/os w obie strony z bagażem podręcznym i rejestrowanym 20kg. Cena rewelacyjna, bo jak sprawdziłem w historii w TUI to w 2017 do Burgas lecieliśmy za 329zł ale w jedną stronę i wtedy wydawało mi się tanio ha ha.
A dalej potoczyło się już szybko za sprawą a raczej pomocą naszej niezawodnej myszy. Przy okazji dziękuję Ci po raz kolejny Beato.
Tak więc dzisiaj zaliczka poszła na konto Hotelu Shurelovi i 25.07 wyruszamy z moją Arletką, synem, synową i naszym małym wnusiem Wojtusiem...
Oby tylko zdrowie dopisało bo na bułgarskiej ziemi staniemy jako dziadkowie po raz pierwszy Big Grin

RE: Bułgaria 2019 - tym razem Primorsko - dżek - 31-12-2018

Fajna cena. Jako dziadkowie dacie radę! Smile

RE: Bułgaria 2019 - tym razem Primorsko - makej - 21-06-2019

Przygotowania do wyjazdu należy rozpocząć wszak do wylotu już tylko 34 dni.

1. Karta Revolut załatwiona ta wirtualna jak i od kilku dni plastikowa, zasilona złotówkami , aktywowana w bankomacie i już wymieniono na niej złotówki na lewy, na razie na próbę zakup 100 BGN po kursie 2,1713.
2. Waluta euro też zakupiona po kursie 4,28 ale to fizycznie, nie na karcie Revolut Smile
3. Dziś załatwione i odebrane, prawie bez kolejki, karty EKUZ
4. Dojdzie jeszcze dodatkowe ubezpieczenie ale to później - dam znać u jakiego ubezpieczyciela i za ile...
5. Przeglądnięty (i śledzone na bieżąco nowe wpisy) cały wątek o Primorsku...
6. Blog naszej myszabe prawie na pamięć Smile
7. Ranking polecanych knajpek w Primorsku pomału się krystalizuje.
8. Jeszcze się zastanawiam czy do Sozopola na cały dzień + Aquapark Ravadinovo oczywiście, tłuc się busami czy autobusami czy wynająć auto na 1 dzień. Wiem ,wiem będzie dużo drożej ale zaznaczam, że będziemy z 1,5 rocznym wnukiem i dodatkowo będziemy targać wózek, więc autem chyba wygodniej i będziemy niezależni czasowo. Już sprawdzałem na stronie wypożyczalni podanej kilka dni temu w jednym z wątków - cena za np. Forda Fiestę z fotelikiem dziecięcym 55 euro/dzień.
9. Teraz wieczorami wędruję wirtualnie po Primorsku za pomocą Google Street View... a co... zabłysnę znajomością topografii miasta jak będziemy na miejscu Cool

RE: Bułgaria 2019 - tym razem Primorsko - dżek - 21-06-2019

Ja jeszcze nie wymieniłem. Na revolut cyknalem 200 zł po kursie 2,1694. Trzeba zacząć działać bo czas szybko zleci.

RE: Bułgaria 2019 - tym razem Primorsko - aekzal - 28-06-2019

Sprawdź na stronie przewoźnika cenę wynajmu samochodu, powinno być taniej, ewentualnie na miejscu, w Rawdzie 20euro.

RE: Bułgaria 2019 - tym razem Primorsko - makej - 16-07-2019

Wczoraj wykupione dodatkowe ubezpieczenie w Generali Voyage - 201 zł za pięć osób na 8 dni. W tym ubezpieczenie bagażu na 2000 zł, polisa obejmuje także zdarzenia po alkoholu (tylko nie komunikacyjne) oraz choroby przewlekłe.
Zapłacony parking monitirowany za pośrednictwem TUI na lotnisku we Wrocławiu - 80 zł za 7dni.
Dokupiłem jeszcze trochę euro po 4,28 i przed wyjazdem zasilę Revoluta złotówkami. 400 leva już mam na koncie.
Pozostało w tym momencie odliczanie do wyjazdu - już liczba jednocyfrowa - 9.

RE: Bułgaria 2019 - tym razem Primorsko - dżek - 16-07-2019

Ta polisa wygląda ciekawie. Ja jestem przed kupnem i też planuję z opcją choroby przewlekłe.

Bułgaria 2019 - tym razem Primorsko - egon - 16-07-2019

My zawsze na wyjazdy wykupujemy dodatkowe ubezpieczenie w GENERALI. Macku bardzo dobra opcja korzystnie cenowo. W 2017 r wykupilismy opcje bez chorób przewlekłych- koszt na 1 osobę 44zl( na 7 dni). W 2018r tez bez opcji chorób przewleklych na 21 dni- koszt ubezpieczenia na 1 osobę 98.5 zl. W tym roku z opcja chorób przewlekłych - dla 1 osoby.

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

RE: Bułgaria 2019 - tym razem Primorsko - myszabe - 16-07-2019

Makej już za chwileczkę będziecie w Primorsku... ale fajowo. Wczoraj moja koleżanka która co roku jeździ do Shurelovi zameldowała się w Primorsku w MMC Complex, bo zbyt późno wzięła się za rezerwacje hotelu. Miro miał już zajęte wszystkie pokoje. Na następny sezon może cały turnus zorganizujemy, bo coraz to więcej tych moich turystów w Primorsku Smile

RE: Bułgaria 2019 - tym razem Primorsko - makej - 17-07-2019

myszabe Miro podniósł cenę za transfer z lotniska na 50 euro w jedną stronę. Trochę drogo ale co zrobić, EkoTaxiBurgas wychodzi podobnie, w moim przypadku za 4 osoby dorosłe plus dziecko i fotelik 108 euro przy zamówieniu w obie strony.