![]() |
|
Izrael objazdowo - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Tematy inne (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=11) +--- Dział: Jeśli nie Bułgaria i Bałkany to... (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=60) +--- Wątek: Izrael objazdowo (/showthread.php?tid=1307) |
Izrael objazdowo - aekzal - 21.06.2020 Wylot 30.01 do 6.02. Cena biletów atrakcyjna 88pln w dwie strony Wawa Chopin - Eilat Ramon. Wynajęcie samochodu z pełnym ubezpieczeniem 933pln Budget. Kwatery przez booking New Zahar 437pln, Jerozolima trzy noce 860pln, Hajfa 276szekli, Tyberiada 317pln, Eilat 313pln.za trzy osoby. Tygodniowa objazdówka z wyżywieniem w większości we własnym zakresie 1900pln na osobę. Teraz trasa lotnisko Ramon (odbiór samochodu około 20min) Timna Park, Eilat zakupy w markecie bo zaraz szabat. Potem do New Zahar. Następny dzień do Jerozolimy po drodze Masada i Ein Gedi. Dwa pełne dni Jerozolima i Betlejem (autobusem). Następnie Hajfa i po drodze Jafa, Tel Awiw, Cezarea. Następny dzień Tyberiada po drodze Nazaret. Przedostatni dzień maraton rano jezioro Galilejskie, Jordan, morze Martwe, Red Kanion i Eilat z pływanie na rafie plaża Coral beach. Nocleg, o 7.30 zdanie samochodu i do domku. RE: Izrael objazdowo - myszabe - 21.06.2020 No i tej relacji właśnie tu brakowało Dajesz Arek
RE: Izrael objazdowo - peter - 21.06.2020 Czekam, u mnie minęło już ponad rok. Izrael objazdowo - aekzal - 21.06.2020 Dzień pierwszy widziany z smartfona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Pierwsze zdjęcie widok przed lądowaniem. Potem Timna Park z biletami wstępu po 49szekli od osoby. Oczywiście wszędzie podjeżdżaliśmy samochodem. Na zdjęciach półgrzyb, grzyb, hieroglify, łuki, niby sfinks, standardowa focia drzewa, kolumny Salomona i oaza. Ostatnie zdjęcie powinno być drugim, nasze autko. Niestety nie wiem dlaczego niektóre zdjęcia tapatalk obrócił. Izrael objazdowo - aekzal - 21.06.2020 Koniec dnia dojeżdżamy do kwatery w New Zahar ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka RE: Izrael objazdowo - dżek - 21.06.2020 Ładnie Izrael objazdowo - aekzal - 21.06.2020 Drugi dzień wyjazd z kwatery przed 5.00. Wejście na Masadę przed wschodem słońca. Wchodzimy i zchodzimy ściężką węża. Nie powiem nie był to spacerek. Po zejściu do kas i miejsca odjazdu kolejki kupiliśmy wejściówkę tzn. kartę na trzy wejścia do parków narodowych. Wchodząc przed wschodem słońca nie ma możliwości kupna karty, tylko w kasach, wejście przed 8.00 przy bramce obok parkingu - tutaj zwykły bilet. Jeszcze się przyda na park Ein Gedi, Cezarea i Coral beach. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka RE: Izrael objazdowo - aekzal - 21.06.2020 Dzień jeszcze trwa, w drogę do parku Ein Gedi. Tutaj pierwszy raz korzystamy z karty na parki. W parku dwie doliny, pierwsza Wadi David i druga Wadi Arugot. Zaczynamy zwiedzanie parku od pierwszej doliny z dojściem do wodospadu Dawida. Potem wracamy i przemieszczamy się samochodem na drugi parking i druga dolina. Następnie dalej w drogę do Jerozolimy. W drodze do wodospadu Dawida ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Izrael objazdowo - aekzal - 21.06.2020 Teraz dolina Arugot, bardzo długi szlak i co gorsza czerwony zamknięty i nie zobaczyliśmy Hiden Fall. Doszliśmy pod wodospad niestety nie mogliśmy do niego zejść. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka W drodze kilka fotek z parkingu morza Martwego ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Długi męczący dzień. Nie wiem ila ale dużo kilometrów w nogach i jeszcze trzeba dotrzeć na kwaterę do Jerozolimy. Dzisiaj wykorzystany limit zdjęć tapatalkiem. RE: Izrael objazdowo - Raphael - 23.06.2020 Napisz proszę jak było z tym autem. Czy wypożyczenie miało jakieś haczyki, jak z ubezpieczeniem, czy paliwo "same to same"? I jak toto tankowaliście? Widziałem gdzieś jakieś opinie, że tankowanie albo w automatycznym dystrybutorze (taniej, ale za to wszystko opisane wyłącznie w ichnich "krzakach", nie do rozszyfrowania), albo drożej z pomocą obsługi? |