![]() |
|
Tym razem Burgas i solanki - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Relacje z pobytu i podróży (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Tym razem Burgas i solanki (/showthread.php?tid=1321) |
Tym razem Burgas i solanki - aekzal - 02.08.2020 Ten rok jakoś nie chciał układać się po naszej myśli. Bilety w zeszłym roku na ten rok były w jakichś kosmicznych cenach. Były obawy że nie tym razem. Jednak w dobie covid 19 pod koniec pierwszej fali można było kupić bilety w bardzo atrakcyjnych cenach. Nam się udało kupić w cenie 222pln za osobę w obie strony. Ten rok postawiliśmy na Burgas i jego pobliskie solanki. Czy dobry wybór? Kto tam był ten wie. Potem szukanie noclegu. Z tym nie było problemu i za 20euro studio za dobę. Jedenaste piętro z basenem w obiekcie przy parku. Dla nas rewelacja, studio oddane do użytku w tym sezonie po raz pierwszy. Bezpośrednio od właściciela. Novlegi 180euro, przelot 444, parking przy lotnisku 91pln, dojazd 10l ropki w obie strony, Ubezpieczenie obejmujące covid 19 PZU 50pln, mamy jeszcze dodatkowe na życie plus ekuz. Teraz pozostały wydatki na miejscu. Wszystko będzie w podsumowaniu na końcu relacji. Pozostało parę godzin do wyjazdu. RE: Tym razem Burgas i solanki - aekzal - 03.08.2020 7.10 wyjazd na lotnisko. Teraz czekamy na otwarcie bramki, 11.35 planowany wylot. Pozdrawiamy wszystkich bulgaricusów. RE: Tym razem Burgas i solanki - egon - 03.08.2020 A skad wylatujecie do Burgas RE: Tym razem Burgas i solanki - aekzal - 03.08.2020 Edytka już w Burgas po obiadku. Zaraz wyruszamy na spacer parkiem do promenady i centrum na prawdziwy wieczorny obiad. Wylatywaliśmy z Wawy. Kwatera super. Wifi śmiga. Tylko po wyjściu z lotniska w lewo do przystanku przy hali przylotów autobus nr15 nie kursuje. Więc z buta do ronda i pojechaliśmy 15 zamiast 3, 22 czy 11 lub 12. To mieliśmy od przystanku jakieś 800m. Bo kto jak nie My. Taki widok z studia. Niestety basen w budynku nieczynny ze względu na covid 19. ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka RE: Tym razem Burgas i solanki - aekzal - 03.08.2020 Obiadek przy muzeum w restauracji polecanej przez Orlina. Rybka jak zwykle super. Tym razem Burgas i solanki - aekzal - 04.08.2020 Po poranku śniadaniowym z produktów bułgarskich . Teraz kawusia i morze. Po południu solanki. ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Wieczorem z balkonu ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka RE: Tym razem Burgas i solanki - wolffer - 04.08.2020 Miłego wypoczynku Pewnie zwiedzanie i sport
RE: Tym razem Burgas i solanki - aekzal - 04.08.2020 Dzięk. Coś dla ciała i duszy. Fale dnia dzisiejszego bardzo duże. Pływanie na falach extra. Spora ilość plażowiczów ale dość duże odstępy zachowane. ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Potem spacer plażą do portu. ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka W porcie a raczej w biurze informacji turysrtvznej rezerwujemy rejs na Anastazję. ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Jakby ktoś się pytał dla inwalidów z kartą bilet darmowy. W cenniku nigdzie tego nie ma Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Tym razem Burgas i solanki - aekzal - 04.08.2020 Powrót z przystanku 11 pod Lazurowy Brzeg. Szybkie zakupy i idziemy na melexa do solanek. Melex 1,5lewa ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Powrót plażą ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Po takich kąpielach należy się obfity obiadek. Grilowane żeberka i kawarma oraz piwko ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Wszystko pyszne i polecamy restaurację La Veranda. Tak dobre te dania jak w zeszłym roku. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka RE: Tym razem Burgas i solanki - bateniki - 04.08.2020 Czy ja dobrze widze cena szopskiej salaty-9,60 lv ? Jeżely to prawda, to bym z tego lokalu uciekl z 100 km/h
|