![]() |
Ryanair - problem z rezerwacją - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Tematy inne (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=11) +--- Dział: Hyde Park (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Ryanair - problem z rezerwacją (/showthread.php?tid=1429) |
Ryanair - problem z rezerwacją - Bulgarius - 27-04-2022 Zakupiłem bilety na lot z Krakowa do Burgas w dniach 02.05.2022 do 10.05.2022. Niestety po zalogowaniu się na swoje konto w Ryanair nie widzę ani numeru swojej rezerwacji ani biletów a także brak możliwości odprawy. Sprawdziłem w banku - płatność dotarła do linii lotniczych. Dwa nr telefonu które znalazłem w internecie na obecną chwilę są zawieszone, na maila nie odpowiadają a dzwoniąc na numer irlandzkiej infolinii czeka się i czeka i z nikim się nie idzie połączyć. Chatbot też nie jest zbytnio rozgarnięty i bzdury wypisuje. W necie znalazłem info, że 24 godziny przed wylotem pojawi się możliwość odprawy. Nie będę jednak ryzykował bo muszę wcześniej zarezerwować samochód i hotel. Czy miał ktoś już taką sytuację ? Może ma ktoś jakiś inny numer telefonu lub adres mailowy który jest potwierdzony i wiecie, że się na niego dodzwonię lub jak napiszę to mi odpowiedzą. Czy kojarzycie może czy w Pyrzowicach lub Balicach jest jakieś biuro Ryanair bo ewentualnie podjadę na lotnisko i zapytam obsługi. Może ma ktoś znajomego pracującego w tych liniach, który jest w stanie tą sprawę ogarnąć. RE: Ryanair - problem z rezerwacją - grzechodg - 27-04-2022 Raczej indywidualny problem. Mam bilety na 12.05 i u mnie widzę rezerwację oraz mogę zrobić odprawę. RE: Ryanair - problem z rezerwacją - Raphael - 28-04-2022 @Bulgaricus po zalogowaniu na Ryanair wejdź w "Moje rezerwacje" (na górze strony), dalej "Znajdź moją rezerwację" - pojawi się tekst Aby pobrać rezerwację, wprowadź Twój numer rezerwacji oraz adres e-mail użyty podczas dokonywania rezerwacji. - numer powinieneś mieć przesłany na maila, zaraz po zrobieniu rezerwacji. Gdy system odnajdzie rezerwację użyj opcji "Dodaj rezerwację do mojego konta" (to z pamięci piszę, bo akurat nie mam żadnej zrobionej rezerwacji u nich). Teoretycznie ta procedura powinna pomóc... chociaż jeśli kupowałeś bilet przez ich stronę, to nie wiem czemu rezerwacja znikła. Jeżeli zaś bilet kupowałeś przez pośrednika, to normalnym jest, że system sam z siebie nie widzi takiej rezerwacji i trzeba mu "pomóc" w wyżej opisany sposób. RE: Ryanair - problem z rezerwacją - Bulgarius - 29-04-2022 Problem rozwiązany. Ale myślałem, że będzie słabo. Polskie infolinie zawieszone a irlandzka nikt nie odbiera i cały czas mówi, że w necie idzie wszystko zrobić samemu. Chat Boot nie chce połączyć z konsultantem bez numeru rezerwacji. Na Krakowskim lotnisku nie można połączyć się telefonicznie z kasami Ryanair. Udało się dopiero na Bydgoskim i tam po wielu prośbach Pani podała mi nr rezerwacji potem do Chat Boota i połączył z konsultantem i dopiero konsultant coś nacisną i udało się załadować rezerwację. Mam wrażenie, że jest to robione specjalnie, żeby ludzie odprawiali się na lotnisku i ponosili dodatkowe opłaty. A więc po 3 dniach wali - lecimy. RE: Ryanair - problem z rezerwacją - Raphael - 29-04-2022 A jak kupiłeś bilet, to nie dostałeś od razu maila z numerem rezerwacji (PNR)? RE: Ryanair - problem z rezerwacją - Bulgarius - 30-04-2022 Właśnie nie i to było dziwne. Dlatego sądzę że chcieli żebym się odprawił na lotnisku |