Forum Bulgaricus
Pociąg relacji Belgrad - Bar - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Tematy inne (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Dział: Bałkany szeroko rozumiane (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=38)
+---- Dział: Czarnogóra (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=42)
+---- Wątek: Pociąg relacji Belgrad - Bar (/showthread.php?tid=1483)

Strony: 1 2

Pociąg relacji Belgrad - Bar - Bulgarius - 11-07-2023

Czy jest ktoś w stanie mi coś więcej powiedzieć o tym pociągu oprócz tego co wyczytałem w necie. Czy ktoś nim jechał a może transportował samochód. Chodzi mi o np takie info, bo gdzieś przeczytałem, że pociąg dość często ma opóźnienia. Albo z uwagi na fakt, że nie idzie kupić biletów przez internet czy w sezonie bez problemu kupię bilet w dniu wyjazdu w kasie. Chodzi mi o praktyczne info najlepiej od kogoś kto jechał.

RE: Pociąg relacji Belgrad - Bar - bart11 - 12-07-2023

Ja jechałem w 2010r, więc pewnie coś się zmieniło. Jechałem z Baru do Belgradu ze względu na bilety, które mogłem zakupić na miejscu kilka dni wcześniej. Na bilet w tym samym dniu nie było szans. Pociąg zabierał samochody do września. Kurs trwał 2 godziny dłużej niż w rozkładzie, ale w takiej scenerii było to nawet zaletą.
Co do zakupu przez Internet to kilka lat temu byli jacyś pośrednicy umożliwiający zdalny zakup.

RE: Pociąg relacji Belgrad - Bar - lukasz.mularczyk - 03-08-2023

Ja jadę dokładnie 21.08.2023.
Bilet mam wykupiony na samochód oraz cały przedział dla rodziny (2+2)
Fizyczne bilety mam już w ręku, a jest jeszcze 3 tygodnie do mojego wyjazdu na wakacje.
Biletów online nie można zarezerwować. Telefoniczna rezerwacja nic nie da, bo od momentu rezerwacji miejsca jest dokładnie 24h na opłacenie biletu i fizyczne odebranie biletu z okienka kasowego.
Otóż co ja zrobiłem.
Kiedyś jak nie było rezerwacji online, to bilety kupowało się w agencjach turystycznych. I ja tak dokładnie zrobiłem. Napisałem do kilku agencji turystycznych w Belgradzie (nawet tych organizujących lokalne wycieczki po Belgradzie i po samej Serbii).
I to był traf w dziesiątkę. Po kilku godzinach odezwało się kilka biur, z informacją że mogą mi w tym pomóc.
Wybrałem jedną z nich i jestem mega zadowolony.
Kontakt super, o wszystkim informowali na bieżąco, wystawili fakturę którą błyskawicznie opłaciłem (dodatkowy koszt to 10 Euro za każdy bilet, w tym samochód + 30 Euro za dostarczenie biletu we wskazany adres w Belgradzie o wyznaczonej przez mnie dacie i godzinie).
Mimo iż były problemy z zaksięgowaniem płatności w ciągu 24h, to na podstawie potwierdzenia przelewu odebrali bilety i wysłali mi zdjęcia, żeby sprawdzić czy wszystkie dane podróżnych i samochodu się zgadzają.
Żeby nie tracić czasu na Belgrad zdecydowałem się na inny sposób odbioru biletu.
Zamówiłem na swój koszt DHL i bilety zostały odebrane przez kuriera i dostarczone na mój adres domowy w ciągu 2-3 dni.
Jeśli jest ktoś zainteresowany namiarami, to proszę o info na priv.

P.S.
Na wielu forach pojawia się Pan Popović, próbowałem i nie rekomenduję.

P.S.2
Tej agencji turystycznej chciałem wystawić na google ocenę 12 na 10 ale niestety się nie dało.....

RE: Pociąg relacji Belgrad - Bar - Bulgarius - 04-08-2023

Spoko. Ciekawa informacja. Niestety u mnie już zostało mało czasu na taki manewr. Chociaż może i dobrze bo wyjazd stoi pod znakiem zapytania w związku z firmowymi sprawami. Ale napisałem na priv.

RE: Pociąg relacji Belgrad - Bar - bart11 - 07-08-2023

Gratulacje Smile . Tak z ciekawości: ile kosztowały Cię w sumie te bilety? Ile czasu zajęła cała procedura? 
Jedziesz dziennym, czy nocnym kursem? 
Dalej pakowanie samochodu odbywa się na 2h przed wyjazdem?

- Trochę się pozmieniało, widzę w rozkładzie, że został tylko jeden pociąg - nocny, na dodatek startuje ze stacji Zemun, zamiast Centralnego.
No nic, trzymam kciuki, żeby miał kilkugodzinne opóźnienie (co pozwoli na delektowanie się widokami z Czarnogóry już po wschodzie słońca )

RE: Pociąg relacji Belgrad - Bar - Bulgarius - 16-08-2023

Pytanie czy będzie ktoś jechał do 19.08 przez Serbię i jest w stanie kupić mi bilety na pociąg z Belgradu do Baru. Bo obawiam się że w sobotę jak przyjadę to biletów będzie brak.

RE: Pociąg relacji Belgrad - Bar - bart11 - 25-08-2023

(03-08-2023,22:14:40)lukasz.mularczyk napisał(a): Ja jadę dokładnie 21.08.2023.
Bilet mam wykupiony na samochód oraz cały przedział dla rodziny (2+2)

Jak wrażenia z jazdy? Warto było?

RE: Pociąg relacji Belgrad - Bar - Bulgarius - 27-08-2023

Pytanie nie było kierowane do mnie, ale też pozwolę sobie odpowiedzieć Smile
Mieszane (po części warto po części nie). Dużo przygód po drodze - dojazd na pociąg. A najbardziej boląca to .............. A może opiszę to w jakiejś relacji. Wydaje mi się, że warto poczekać na relację..... A Was potrzymać w niepewności. Ale działo się dużo. 
Poczekacie???

RE: Pociąg relacji Belgrad - Bar - dżek - 27-08-2023

Poczekamy!

RE: Pociąg relacji Belgrad - Bar - egon - 27-08-2023

Z ciekawoscia zaczekam