![]() |
|
Bułgaria na dziko samochodem osobowym- dobre miejsca. - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Bułgaria mniej znana (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Wątek: Bułgaria na dziko samochodem osobowym- dobre miejsca. (/showthread.php?tid=1517) Strony:
1
2
|
Bułgaria na dziko samochodem osobowym- dobre miejsca. - maxxx - 20.08.2024 Witam wszystkich Od 2 dekad spędzam sporo czasu poza domem zazwyczaj jest to biwak itp spływy 6-10 dniowe rzekami , wyjazdy na ryby 2-10 dni rzkie jeziora w PL , Szwecji itp a w tym roku chciałbym pojechać na początku września do Bułgarii nad Morze Czarne w opcji raczej sapania w samochodzie niż biwak namiotowy ale zgodnie z zasadą - normalnie na dziko bez wygód czyli 1 max 2 nocki w danym miejscu i przemieszczenie się w kolejne 10-12 dni do dyspozycji na samą Bułgarię . Na forum jest sporo ludzi więc może ktoś ma sprawdzone info co do miejsc nadających się do tego typu spędzenia czasu ? Po wykonaniu rozpoznania na liście mam : 1-Silistar - ale widziałem grafikę że zakaz spania , parking płatny - OK do przeżycia a obok kemping w nieludzkich kwotach więc będzie trzeba kombinować 2-Butamyata i Veleka obok Sinemorec - nie mam pojęcia jak to tam wygląda ? 3-Arkutino ? 4-Plaża kierowców - ? 5- Słoneczny Brzeg tutaj sprawa prosta wykupiony będzie nocleg 6-Irakli - wg neta powinno być OK 7- Biała , Kara Dere - ? 8- Durankulak ale to nie koniecznie bo później trzeba się cofać żeby jakoś rozsądnie z BG wyjechać Nie wiem czy temat w odp dziale ale nic podobnego nie widziałem a może to kogoś zainteresować z góry dziękuję za pomoc RE: Bułgaria na dziko samochodem osobowym- dobre miejsca. - bart11 - 20.08.2024 Do listy mogę dodać klif pomiędzy Nessebarem, a Ravda. ( nad plażą nudystow). Parkują tam ludzie kamerami i chyba jest to dzikie pole. Ja zazwyczaj parkuje w tych okolicach za darmo. RE: Bułgaria na dziko samochodem osobowym- dobre miejsca. - dżek - 20.08.2024 Ja bym dorzucił od siebie plażę Bolata. Jak tam byłem kilka lat temu można było prawie dojechać samochodem. W pobliżu masz farmę małż Dalboka. RE: Bułgaria na dziko samochodem osobowym- dobre miejsca. - bart11 - 20.08.2024 (20.08.2024 19:17:55)bart11 napisał(a): Do listy mogę dodać klif pomiędzy Nessebarem, a Ravda. ( nad plażą nudystow). Parkują tam ludzie kamerami i chyba jest to dzikie pole. Ja zazwyczaj parkuje w tych okolicach za darmo.Moja propozycja jest alternatywą wobec punktu 5 , czyli Sloneczny Brzeg. Bo to raptem <2 km od Kotwy na granicy miasta. RE: Bułgaria na dziko samochodem osobowym- dobre miejsca. - lacrosse - 21.08.2024 Jak dla mnie pkt 3 odpada, nie kojarzę, żeby to było docelowe miejsce na biwak. Jeśli już to ktoś z przypadku. Osobiście nie natknąłem się. Pkt 4 - jak najbardziej. Wieczorami dużo tam kamperów, namiotów "zwykłych" i namiotów na dachach aut. RE: Bułgaria na dziko samochodem osobowym- dobre miejsca. - bart11 - 21.08.2024 Irakli jest super, jeśli nie przeszkadzają Ci golasy oczywiście .
RE: Bułgaria na dziko samochodem osobowym- dobre miejsca. - maxxx - 23.08.2024 Przeglądam na mapie wszystkie propozycje jakie tutaj wpisaliście i wędrują na papierową listę która będzie na bieżąco weryfikowana na miejscu a orientuje się ktoś może jak wygląda w BG kwestia używania detektora metalu na plażach ? Korespondowałem z pewnym turkiem który ma duży sklep z tego typu sprzętem w Berlinie dodatkowo w Bułgarii brał udział w poszukiwaniach archeo więc powinien być obeznany w temacie to zapewniał mnie że po plażach i w wodzie można legalnie używać tego typu sprzętu ale najlepiej z rana lub wieczorem. Pytam bo spędzając czas nad wodą lubię połazić trochę i poszukać "szczęścia" . RE: Bułgaria na dziko samochodem osobowym- dobre miejsca. - bart11 - 24.08.2024 (23.08.2024 23:49:57)a orientuje się ktoś może jak wygląda w BG kwestia używania detektora metalu na plażach ? napisał(a):Nie wiem czy legalne czy nie. Ale na plażach chodzą detektorysci. RE: Bułgaria na dziko samochodem osobowym- dobre miejsca. - maxxx - 27.08.2024 za dnia czy raczej z rana i wieczorem ? po suchym czy w wodzie też ? w sieci jest mało informacji na ten temat dlatego tak dopytuję . RE: Bułgaria na dziko samochodem osobowym- dobre miejsca. - bart11 - 28.08.2024 (27.08.2024 14:11:48)maxxx napisał(a): za dnia czy raczej z rana i wieczorem ? po suchym czy w wodzie też ? Ja widziałem jegomości na plaży w Nessebarze i Irakli (w okolicach plaż nudystów), ponoć na plażach Rawdy też się kręciła jakaś kobieta z wykrywaczem. Raczej nie wchodzili do wody. |