Forum Bulgaricus
Leżaki i parasole w nadmorskich miejscowościach. - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Dział: Pieniądze (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Leżaki i parasole w nadmorskich miejscowościach. (/showthread.php?tid=1534)

Strony: 1 2 3

Leżaki i parasole w nadmorskich miejscowościach. - mahony - 06.04.2025

Zakładam nowy wątek w tym temacie. Bułgarskie ośrodki wypoczynkowe standardowo nie zapewniają serwisu plażowego. Hoteli z darmowymi leżakami i parasolami można w zasadzie na palcach policzyć. Stali bywalcy Bulgarii wiedzą czego się spodziewać a dla nowych może być to niejako zaskoczeniem i  np. dla czteroosobowej rodziny relatywnie wysoki wydatek, który należy  wkalkulować w koszty wywczasu. Może być to też wskazówką do wyboru tej czy innej miejscówki. Proszę o wpisywanie miejscówki i ceny za leżak i parasol w roku ubiegłym. Zaczynam od siebie

Słoneczny Brzeg okolice hotelu BurgasBeach 10 leva za parasol i 10 leva za leżak.

RE: Leżaki i parasole w nadmorskich miejscowościach. - bart11 - 06.04.2025

(06.04.2025 13:05:51)mahony napisał(a): Zakładam nowy wątek w tym temacie. Bułgarskie ośrodki wypoczynkowe standardowo nie zapewniają serwisu plażowego. Hoteli z darmowymi leżakami i parasolami można w zasadzie na palcach policzyć. Stali bywalcy Bulgarii wiedzą czego się spodziewać a dla nowych może być to niejako zaskoczeniem i  np. dla czteroosobowej rodziny relatywnie wysoki wydatek, który należy  wkalkulować w koszty wywczasu. Może być to też wskazówką do wyboru tej czy innej miejscówki. Proszę o wpisywanie miejscówki i ceny za leżak i parasol w roku ubiegłym. Zaczynam od siebie

Słoneczny Brzeg okolice hotelu BurgasBeach 10 leva za parasol i 10 leva za leżak.

Basen hotelowy rano, obiadek, a po południu 0 leva z leżak Smile

RE: Leżaki i parasole w nadmorskich miejscowościach. - mahony - 06.04.2025

Ok Bart, chodzi mi o leżaki na plaży. Napisałem w poście serwis plażowy  :P

RE: Leżaki i parasole w nadmorskich miejscowościach. - bart11 - 06.04.2025

(06.04.2025 13:52:26)mahony napisał(a): Ok Bart, chodzi mi o leżaki na plaży. Napisałem w poście serwis plażowy  Tongue

Właśnie o taki mi chodziło Smile 
Generalnie z tego co zauważyłem, to o pewnej porze obsługa ma już "gdzieś" kontrolę leżaków.

RE: Leżaki i parasole w nadmorskich miejscowościach. - bateniki - 06.04.2025

Na wszystkie plaży w Bułgarii jest obowiązkowo strefa platna i strefa FREE zone gdzie rodzynka 2+2 na cenie 2 parasolki za 30-40 lv caly urlop bedzie.

RE: Leżaki i parasole w nadmorskich miejscowościach. - KAJ - 06.04.2025

zawsze masz wg prawa możliwość skorzystania z free zone i to się sprawdza - jeśli jedziesz autem i chcesz być chytrym to weźmiesz swój leżak do bagażnika i swój parasol a jak nie to zapłacisz od 10 - do 50 leva w zależności od plaży za dzień wynajmu leżaka plus parasola.

RE: Leżaki i parasole w nadmorskich miejscowościach. - witek - 07.04.2025

Są też hotele co mają swoją plaże z leżakami i parasolami w cenie pobytu. My zawsze z takich hoteli korzystamy.

RE: Leżaki i parasole w nadmorskich miejscowościach. - dżek - 24.07.2025

Leżak i parasol na plaży miejskiej w Sozopolu po 7 lewa.

RE: Leżaki i parasole w nadmorskich miejscowościach. - wojak999 - 24.07.2025

W Słonecznym Brzegu leżaki i parasol po 9 lv za sztukę. Dwa leżaki plus parasol = 29 lv.

RE: Leżaki i parasole w nadmorskich miejscowościach. - dżek - 24.07.2025

No to Sozo tańsze bo 21 BGN. Córka we Włoszech w tym roku za taki zestaw płaciła 30€.