![]() |
|
Zakup roviniety do Rumunii online - krótki przewodnik - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Zakup roviniety do Rumunii online - krótki przewodnik (/showthread.php?tid=240) |
Zakup roviniety do Rumunii online - krótki przewodnik - dżek - 07.07.2015 Krótki przewodnik - jak zakupić winietkę na przejazd przez Rumunię w internecie. 1. Wchodzimy na stronę https://www.roviniete.ro/ 2. Wybieramy rodzaj pojazdu. Większość wybierze samochód osobowy: ![]() 3. Wybieramy datę przejazdu pamiętając, że wjazd zaczyna się o godz 24.00 lub 0.00: ![]() 4. Wybieramy czas na jaki będzie ważna winieta ( 7dni albo 1 miesiąc to chyba wszyscy będą wybierać): ![]() 5. Następnie wybieramy sposób płatności (ja wybrałem zapłatę kartą debetową VISA), wpisujemy nr kart, datę ważności, dane użytkownika: ![]() 6. Wpisujemy swoje dane: ![]() 1 - osoba prywatna czy firma 2 - adres 3 - PL 4 - nr rejestracji 5 - nazwisko 6 - imię 7 - telefon 8 - email 9 - akceptujecie 10 - klik 7. Czekamy na zaksięgowanie pobranej kwoty. Po chwili otrzymamy dwa maile: pierwszy "Pro-forma invoice" potwierdzający zaksięgowanie pieniędzy i drugi "Factura-Invoice-Rechnung Rovigneta" w którym w załączniku w formacie pdf znajduje się dokument, który drukujemy i bierzemy z sobą. Jeżeli w folderze poczty przychodzącej nie ma powyższych maili to sprawdźmy folder SPAM gdyż oczekiwane przez nas dokumenty mogą zostać przekierowane do tego folderu. Tak wygląda dokument, który zabieramy z sobą.
RE: Zakup roviniety do Rumunii online - krótki przewodnik - ew-cia - 09.05.2018 Przebrnęłam. Mam wrażenie, że co roku jest coś nowego. Tym razem dwa razy nie mogłam przejść do płatności, bo pojawiał się błąd. Dopiero za trzecim razem doszłam do wniosku, że chodzi o polskie znaki w imieniu i nazwisku (nie chodzi o dane karty płatniczej, tylko o to miejsce, gdzie wpisuje się swoje dane). Po przerobieniu ż na z i ę n e udało się przejść do płatności. Winietka węgierska i słowacka - bez problemu. RE: Zakup roviniety do Rumunii online - krótki przewodnik - dżek - 25.06.2018 U mnie pojawił się błąd w trakcie dokonywania płatności, kasa ściągnięta. Winietki nie dostałem. RE: Zakup roviniety do Rumunii online - krótki przewodnik - Tosho - 25.06.2018 Napisz do nich odwołanie , kiedyś miałem podobnie i się udało , ich serwis on line szybko reaguje. RE: Zakup roviniety do Rumunii online - krótki przewodnik - dżek - 25.06.2018 Właśnie napisałem. Zobaczymy co odpiszą. Kwota nieduża ale co tam trzeba się upominać o swoje.
RE: Zakup roviniety do Rumunii online - krótki przewodnik - Slavekk - 25.06.2018 (09.05.2018 19:22:11)ew-cia napisał(a): Przebrnęłam. Mam wrażenie, że co roku jest coś nowego. Tym razem dwa razy nie mogłam przejść do płatności, bo pojawiał się błąd. Dopiero za trzecim razem doszłam do wniosku, że chodzi o polskie znaki w imieniu i nazwisku (nie chodzi o dane karty płatniczej, tylko o to miejsce, gdzie wpisuje się swoje dane). Po przerobieniu ż na z i ę n e udało się przejść do płatności. Polskie znaki to np. Citibank zwalcza nawet w korespondencji w Polsce - nie da się ich wpisać do formularza kontaktowego online... I to pomimo, że na karcie mi wybili Sławomir...
RE: Zakup roviniety do Rumunii online - krótki przewodnik - dżek - 25.06.2018 Czekam na zwrot środków, ponieważ pieniądze nie poszły przez Payu i powinny zostać zdjęte z blokady banku. RE: Zakup roviniety do Rumunii online - krótki przewodnik - Slavekk - 25.06.2018 (25.06.2018 08:53:16)dżek napisał(a): U mnie pojawił się błąd w trakcie dokonywania płatności, kasa ściągnięta. Winietki nie dostałem. A tam nie ma jak u Wegrów, że sam możesz się zalogować i potwierdzenie sobie ściągnąć? RE: Zakup roviniety do Rumunii online - krótki przewodnik - dżek - 25.06.2018 Kupiłem drugi raz i poszło ok. Wydaje się, że błąd nastąpił na PayU kiedy przekierowuje na stronę banku. Wtedy kliknąłem ok i coś się rypło. Za kilka dni blokada z pierwszego podejścia powinna być usunięta. RE: Zakup roviniety do Rumunii online - krótki przewodnik - igi123 - 30.06.2018 Po punkcie 4 (numer rejestracyjny) pojawia się okienko do wpisania numeru VIN samochodu. Winietka kupiona na kartę, wszystko OK, czas zakupu cuś koło 5 min.
|