![]() |
|
Wakacje Wybrzeżożerców. (maj/czerwiec 2013) - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Relacje z pobytu i podróży (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Wakacje Wybrzeżożerców. (maj/czerwiec 2013) (/showthread.php?tid=248) Strony:
1
2
|
Wakacje Wybrzeżożerców. (maj/czerwiec 2013) - frytowski - 10.07.2015 Retrospekcja, relacja z wakacji 2013 roku. 26 maja, niedziela. 07:30 - budzę się, gnaty mnie napier... jakby mi ktoś kijem po nerach przejechał. Nic dziwnego, wczoraj machnąłem tysiąc kilosów. Wyglądam przez okno, Dunaj w deszczu. Jesteśmy w Golubaczu, przed nami 3 tygodnie wakacji .cdn... RE: Wakacje Wybrzeżożerców. (maj/czerwiec 2013) - Bulgarius - 10.07.2015 No to się rozpisałeś, smaku narobił i co dalej......, widok piękny. Czekam na resztę. RE: Wakacje Wybrzeżożerców. (maj/czerwiec 2013) - frytowski - 10.07.2015 Trzeba dawkować odcinki... coś o tym wiesz, prawda?
RE: Wakacje Wybrzeżożerców. (maj/czerwiec 2013) - dżek - 10.07.2015 Widzę, że Bulgaricus narzucił nowy styl....Fajniejsze były pełne relacje. Ale to se pewno ne wrati. RE: Wakacje Wybrzeżożerców. (maj/czerwiec 2013) - Bulgarius - 10.07.2015 Dzięki Dżek ale nie czuję się winny, byli już lepsi i szybsi ode mnie z dawkowaniem relacji.
RE: Wakacje Wybrzeżożerców. (maj/czerwiec 2013) - frytowski - 10.07.2015 Właśnie, właśnie... jeszcze Bulgaricusa nie było na Bulgaricusie, jak ludzie pisały odcinkami relacje na Bulgaricusie. PS. chyba trzeba Ci zmienić nick, bo za dużo powtórzeń mi w zdaniu wyszło..
RE: Wakacje Wybrzeżożerców. (maj/czerwiec 2013) - peter - 10.07.2015 no to do października może marek się wyrobi? RE: Wakacje Wybrzeżożerców. (maj/czerwiec 2013) - frytowski - 10.07.2015 Skład ekipy: Moja Piękna Żona (MPŻ) Hiperaktywny 4latek (H4) i ja (ja). Pogoda nie rozpieszcza, zamek w Golubaczu po macoszemu, bo pada. Twierdzę zbudowano w XIV wieku, panoszyli się tu Bułgarzy, Serbowie, Węgrzy no i Turcy oczywiście. Ci ostatni pozbawili tu życia naszego Zawiszę Czarnego (Jajac o tym już w swojej relacji pisał i zdjęcie tej tablicy zamieszczał): Zawsze jak oglądam takie przybytki to myślę sobie, ilu ludzi tu zginęło podczas bitew, czy też zamęczonych w lochach za odmienny światopogląd itd... Pogoda jest mało wakacyjna, na szczęście wziąłem z domu softshell w którym zimą jeżdżę na nartach ![]() Szczęśliwie, długo to nie trwało, około południa zaczęło się wypogadzać. Ale wracając jeszcze do naszego średniowiecznego Superbohatera - patrzcie, Ci Turcy to sobie u nas Polaków nieźle nagrabili, nie dość, że zabili nam najlepszego rycerza, jakby tego było mało, przypomnijcie sobie co te dranie zrobiły pod Warną w 1444. Jan III Sobieski im się odgryzł za to 200 lat później. (Zauważyliście jak bardzo popularna jest wódka Sobieski w Bułgarii? )Zostawiamy za sobą Golubacki Grad, jedziemy spokojnie wzdłuż Dunaju, podziwiamy widoki, nie spieszymy się. Do kolejnego ciekawego miejsca, które dziś będziemy oglądać. cdn... RE: Wakacje Wybrzeżożerców. (maj/czerwiec 2013) - dżek - 10.07.2015 (10.07.2015 20:21:15)frytowski napisał(a): PS. chyba trzeba Ci zmienić nick, bo za dużo powtórzeń mi w zdaniu wyszło.. A prawa autorskie do tego nicku wykupione? RE: Wakacje Wybrzeżożerców. (maj/czerwiec 2013) - Bulgarius - 10.07.2015 (10.07.2015 20:21:15)frytowski napisał(a): Właśnie, właśnie... jeszcze Bulgaricusa nie było na Bulgaricusie, jak ludzie pisały odcinkami relacje na Bulgaricusie. Frytowski dziękuję za wstawiennictwo, są jeszcze dobrzy ludzie na forum . Czekałem, aż zażądacie kasiory za nicka.
|