Forum Bulgaricus
Hotel Anchor - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Hotele, pensjonaty, kwatery, biura podróży. (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=20)
+---- Dział: Sinemorec / Синеморец (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=32)
+---- Wątek: Hotel Anchor (/showthread.php?tid=323)

Strony: 1 2

Hotel Anchor - frytowski - 08.09.2015

Web
Facebook
Google Maps
Booking

Kameralny ośrodek z basenem, na południowych obrzeżach wsi, za płotem już tylko las.
Ośrodek składa się z dwóch części.

1. Części zasadniczej; gdzie znajduje się basen, domki, apartamenty, pokoje 2 osobowe oraz restauracja. Wszystko jest bardzo przejrzyście przedstawione, łącznie z rzutami, na stronie ośrodka. 
[Obrazek: b-_i8rTwAHSmyC5W3Y5bZvOJCyRUml9qVf7Kzq0g...80-h787-no]

[Obrazek: bLz038-K33MBn0JS1CyyxnZ4kGMGJlM86vJ2AXj_...80-h787-no]

[Obrazek: 4twxWMjHXqLDl9eiNewGx8TsMDQXemO2V0ranKNT...80-h787-no]

2. Części dodatkowej, znajdującej się 50 m od zasadniczej, trzeba przejść przez uliczkę. Znajduje się tam 6 domków holenderskich. Domki te składają się z salonu, sypialni małżeńskiej i sypialni dziecięcej.
[Obrazek: ziITlESAaaL0yRUBxscw__W9dbMHz54nsKKhTwl9...50-h787-no]

[Obrazek: pyjblniUP4jqbrw11fBlOC6ARNz7tIJHGJE2rxBR...91-h787-no]

Salon:
[Obrazek: s20Pn2qCxHWSkrHiIjE0EGmCTuMdk0ewO-h2Vj4I...50-h787-no]

Salon, aneks kuchenny. Uwaga wyposażenie kuchni mizerne. Jest jak widać czajnik, płyta grzejna, mikrofalówka i lodówka. Natomiast garnków brak, sztućców jak na lekarstwo, naczyń typu kubki, szklanki, talerzyki - lichota.
[Obrazek: BpyhfjHMTmuSwt2t3k1qcM5Kkwo-uDrD9nsnYJ8T...50-h787-no]

[Obrazek: oT8koZXIe7JdBRqkgy7cgHbiOjAtTyBoTOAy1Pre...50-h787-no]

Sypialnia dzieci:
[Obrazek: lqaZPrilVG4hVGDCVOEBLngeps4zSdemzwhLo4iW...50-h787-no]

Sypialnia małżeńska:
[Obrazek: fl1Y9ig1me0FHSgk1ypTKhDUFcDkZNgCkEYtNzNP...50-h787-no]

[Obrazek: tMf317W6UIM6V42AQHqZDQ7iifQOeYuWxvq4UfrB...50-h787-no]

[Obrazek: ffEM7Z9WpYiWTYEL-jj_jNl_Gha0yCuW86QjEfEc...50-h787-no]

Łazienka.
[Obrazek: B9vVeyawSG3_i5JwMqvcJfWiUdOQzUW386RIs006...91-h787-no]

Wszystkie domki, pokoje itd.. w obydwu częściach ośrodka są klimatyzowane. Na terenie działa WIFI - teoretycznie.. Wink Właściwie częściej nie działało, niż działało, szczególnie w części 2.

Wszystko codziennie jest sprzątane, no, może "sprzątane" to za mocne słowo  Wink ale syfu nie było..

Ceny: Wszystko jest rozpisane w cenniku na stronie ośrodka. Nie jest to tania opcja noclegowa.  Ja w tym roku za domek holenderski na przełomie lipca i sierpnia, czyli wysoki sezon, po małych negocjacjach, płaciłem lekko ponad 60 euro za dobę. W czerwcu i wrześniu jest oczywiście taniej. Generalnie ceny, które są napisane na ich stronie są utrzymywane, na wielkie upusty nie ma co liczyć.
W przypadku zamieszkiwania w części 1 w cenie noclegu są śniadania, w przypadku domków holenderskich - bez śniadań.
Oczywiście z basenu mogą korzystać wszyscy, zarówno ci zamieszkujący w 1 jak i w 2 części.

Czy mogę z czystym sumieniem polecić? Z zupełnie czystym nie, jak ktoś musi mieć wszystko na tip - top to nie ten adres, ale jest miło, cicho, spokojnie. Właścicielka (Zoja), jest otwarta i kontaktowa (mówi doskonale po rosyjsku i dość dobrze po angielsku). Wszelkie rezerwacje, ustalanie szczegółów itd... e-mailem po angielsku. 

Byliśmy u Zoji rok temu w czerwcu, byliśmy tego roku, będziemy też za rok. Parasol zostawiłem w depozycie. Smile

RE: Hotel Anchor - dżek - 09.09.2015

Fajna miejscówka. Tylko nie ma pokoi dla dwóch osób. Jest 2+1 ale to już chyba trochę droższa opcja (minimalnie).

RE: Hotel Anchor - peter - 09.09.2015

marek jak klima, daje radę w tej puszce?

RE: Hotel Anchor - frytowski - 09.09.2015

Jacek, są dwójki. To są takie domki, szeregówki po prawej stronie basenu.
Spójrz.

Klima... 
Byłem w czasie największych upałów. Klimatyzator jest tylko w salonie, jeśli pootwierasz drzwi do pokojów, schłodzą się bardzo szybko, ale jak pozamykasz robi się sauna w pokojach. 
Klimatyzacja jest bardzo wydajna a domki paradoksalnie nie nagrzewają się aż tak bardzo (zachodnia myśl technicznaWink ). Najlepsze są wg mnie dwa domki po zachodniej stronie placu. Tylko wcześnie rano świeci słońce w okna, potem zadaszenie na werandzie ochrania. Natomiast po południu operuje ze strony, po której są tylko dwa małe lufciki. 

RE: Hotel Anchor - dżek - 09.09.2015

Marek widzę. 82 BGN...hmm...z basenem i śniadaniem...spoko!
W 2016 mam plan na Sinemorca( kilka dni bo Sozo...czeka).

RE: Hotel Anchor - askad - 20.12.2015

A jakie jest jedzenie? I jakie ceny za obiad w restauracji na miejscu? Czy restauracja jest czynna tez poza sezonem, w maju i czerwcu? Basen pewnie nieogrzewany?

RE: Hotel Anchor - frytowski - 21.12.2015

Cześć!

Jedzenie jest bardzo dobre, wszystko jest pyszne, wymiatają szczególnie ryby. Jeśli chodzi o ceny to nie przytoczę Ci konkretnie, ale są nieco wyższe niż "na mieście".
W czerwcu, cały ośrodek łącznie z restauracją, normalnie działa. Co do maja nie jestem pewien, od połowy na pewno - o resztę pytaj u źródła.
Basen jest nieogrzewany.

RE: Hotel Anchor - frytowski - 06.07.2016

Właściciele ośrodka w którym mieszkam, wrzucili na fejsa film. Głównie jest przedstawiony na nim sam resort, ale i trochę Sinemorca też.

RE: Hotel Anchor - orlinezze - 06.07.2016

Fajne miesjce, film też

RE: Hotel Anchor - Slavekk - 06.11.2016

Dobrze widzę, że najbliższe przejście graniczne do Turcji to Malko Tyrnovo?