![]() |
Obzor / Обзор - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Regiony, miasta, miejscowości (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Obzor / Обзор (/showthread.php?tid=50) |
RE: Obzor - wojtekpl - 21-08-2015 (21-08-2015,21:10:12)teresa napisał(a): Może słoneczny brzeg pięćdziesiąt gwiazdek .. Ha, albo Złote Piachy RE: Obzor - teresa - 21-08-2015 ETo w jakim celu wybrał Obzor??? Taka dziura. Mniejsza od każdej krakowskiej dzielnicy.. RE: Obzor - wojtekpl - 21-08-2015 Klik RE: Obzor - dżek - 21-08-2015 Stefku, jedna rada na przyszłość. Jak kiedykolwiek będziesz gdzieś jechał (bo pewnie już nie do Obzoru) to odrób wpierw lekcje i poczytaj o miejscu, do którego jedziesz. Czy to jest duża czy mała miejscowość, tak żebyś nie był później rozczarowany i swoich frustracji nie wylewał rzewnymi łzami na forum. P.S. A odrobina kultury słowa też byłaby wskazana. RE: Obzor - Szarlot_K - 23-08-2015 (20-08-2015,18:33:54)tata napisał(a):Kurczaki z rożna obok marketu Europa + u okrąglutkiego pana Kurczaka (jak go z mężem nazwaliśmy) też są dobre. O dobre ryby w Obzorze dość trudno. Na Rybarskiej są dwie smażalnie. W jednej zdarzyło nam się kupić naprawdę stare i niedobre szprotki. Lepsze były tam, gdzie sprzedają Panie (budka bliżej morza na ul. Rybaskiej).(22-07-2015,08:06:06)peter napisał(a): Szarlot_K - koniecznie spróbuj kurczaka z rożna, od bistro w stronę plaży może z 10 metrów, panowie mają rożno na kółkach, cena bodajże 10leva - wiem, że to mało bułgarskie danie ale smakuje wyjątkowoNie ma już chyba tam tego wózka z kurakami, bo w samym bistro mają rożen w witrynie, za to wózek z kurakami stoi przy dawnym Sparmie (teraz to Europa+), czyli jakieś 100m niżej po lewej, zastanawiam się czy to ten sam smak będzie... W Teokli jedliśmy świetnego nadziewanego bakłażana, w menu jest zaraz pod musaką, która zresztą też była świetna. A dla dzieci małe kawałki kurczaków w panierce z sezamem. Tak niedawno tam byliśmy a wydaje mi się że to było już tak dawno... wojtekpl (21-08-2015,21:10:12)teresa napisał(a): Może słoneczny brzeg pięćdziesiąt gwiazdek .. Ha, albo Złote Piachy To jest właśnie jedna z rzeczy która jest w Bułgarii taka fajna - przekrój możliwości. Można znaleźć ekskluzywne hotele, duże miejscowości albo małe i bezludne. Każdy może tu znaleźć coś dla siebie. Tylko faktycznie, trzeba najpierw wiedzieć czego się chce, a dopiero potem wybierać... RE: Obzor - peter - 23-08-2015 byliśmy z bzyqiem w złotej rybce, średnio - złote czasy ma już za sobą, następnym razem idziemy do teokli , mam wrażenie że Obzor z racji przeobrażenia sie w kurort schodzi na masówkę kulinarną RE: Obzor - Bulgarius - 23-08-2015 (23-08-2015,21:38:37)peter napisał(a): byliśmy z bzyqiem w złotej rybce, średnio - złote czasy ma już za sobą, następnym razem idziemy do teokli , mam wrażenie że Obzor z racji przeobrażenia sie w kurort schodzi na masówkę kulinarną Stefan coś wspominał ale w bardziej drastyczny sposób ![]() RE: Obzor - peter - 23-08-2015 tak dziś z małżonką doszliśmy do wniosku że im dalej na południe tym kuchnia lepsza RE: Obzor - biil - 13-10-2015 Witam To mój pierwszy post na nowym forum. Na starym się trochę udzielałam ale chyba pod innym nikiem. Na następną trasę wybraliśmy Obzor. 2 lata temu było Primorsko u Darivy ( bardzo miło wspominamy ten pobyt), w tym roku zdrada z Albanią ( ale na najbliższe wakacje wracamy do Bułgarii) Czytając trochę już wiem że Obzor może być dobrym wyborem ze względu na dzikie plaże w okolicy a my to lubimy. Ale nadal mam kilka pytań. Czy Obzor jest porównywalny z Primorskiem ? Odbywają się tam wieczorkami jakieś występy ? Znajdzie się coś wieczorem dla 8 i 15- latka ? ( gokarty, kłady, jakieś inne atrakcje ?) Z tego co doczytałam dobra lokalizacja to okolice zameczku (cisza a jednocześnie niedaleko do atrakcji wieczorem). Potwierdzacie ? Czy inne lokalizacje są warte polecenia. Zastanawiam się nad hotelem Bizzar ( ale opinie są różne) czy ktoś może mi napisać jak w tym hotelu położone są pokoje ( apartamenty dla 4 os.) ? i czy basen jest rzeczywiście taki malutki ? Poszukuje tak jak mysza hotelu lub pensjonatu, niezbyt dużego, z basenem, o rodzinnej atmosferze, położonego w cichej okolicy ( bez dyskotek obok) a jednocześnie niedaleko centrum. Mysza jak coś znalazłaś to daj znać ![]() A do bzyka mam prośbę o dokończenie relacji bom strasznie ciekawa jak mu się podobało. RE: Obzor - Przemke - 16-01-2016 Dzień dobry wszystkim, to mój pierwszy post na forum, ale nie o tym... przeczytałem cały wątek dotyczący miejscowości Obzor. My sami w zeszłym roku mieliśmy te szczęście być tam na wakacjach. Zresztą w tym roku planujemy ponownie... i w związku z tym pytanie. Co polecacie zwiedzić, gdzie pojechać w okolice? My w poprzednim roku wakacje spędziliśmy bardzo statycznie (poza jednym wyjazdem do Nesebar). Teraz chętnie zobaczylibyśmy coś jeszcze. P.S. Co do kuchni. Głównie stołowaliśmy się w małej knajpce przy miejscu zamieszkania: https://goo.gl/maps/9pSVvkX9GCq Ciekaw jestem czy ktoś z was jeszcze tam był? Dla mnie super - wspaniały tarator, cudne wino malinowe roboty właściciela... pozdrawiam Przemek |