![]() |
Obzor / Обзор - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Regiony, miasta, miejscowości (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Obzor / Обзор (/showthread.php?tid=50) |
RE: Obzor / Обзор - mierzey - 21-07-2016 Specjalność Barba to trzy schaby z grilla plus trzy sztuki boczku i trzy panierowane ruloniki z kuraka plus fryty pomidor, ogórek i kapucha. Wrzeciono wieprzowina (nadziewana pieczarkami i serem żółtym) panierowana jak schab, na kromie chleba opiekanego w jajku plus dodatki jak wyżej. Dziś dodatkowa atrakcja to delfiny (myślę około 10-15 sztuk) bardzo blisko brzegu ![]() RE: Obzor / Обзор - Saszka999 - 21-07-2016 No to jednak nie Barba, bo to co piszesz kojarzy nam się bardziej z "domowe obiady dla wczasowiczów" ![]() A jeszcze żonka nadaje "mule w winie" - więc dziś jednak Czajka w porcie w Białej ![]() Natomiast co do Obzoru, miałem napisać i mi umknęło... w poście #105 pisałeś o sklepie "miski półmiski gary szczoty" ![]() ![]() RE: Obzor / Обзор - mierzey - 21-07-2016 Jeśli chodzi o mule to od zeszłego roku nic się nie zmieniło. Co drugi dzień około 1,5 kg n 4 osoby ![]() ![]() Natomiast jeśli chodzi o sklep ![]() RE: Obzor / Обзор - Saszka999 - 21-07-2016 A widzisz... Starym, to ślepym... ![]() ![]() RE: Obzor / Обзор - Saszka999 - 22-07-2016 He he... Miało być na pożegnanie Teokli - ale okazało się, że o 17 jeszcze zamknięte - i stanęło ostatecznie na Barbie i "wrzecionie" - niezłe, niezłe, tylko trzeba być poważnie głodnym aby dać temu radę ![]() Przy okazji okazało się, że w Barbie już niegdyś byliśmy, bo oczy zapamiętały wnętrza, ale rozumek nazwy już nie... ![]() RE: Obzor / Обзор - qkam - 13-08-2016 Witam serdecznie wszystkich. To moja pierwsza wizyta na forum i pierwszy wpis ![]() W przyszłym tygodniu wybieramy się całą rodziną do Obzoru i szukam informacji, co warto zobaczyć w najbliższej okolicy. Już wiem, gdzie można dobrze zjeść (przeczytałem cały ten wątek ![]() ![]() Lecimy z biurem podróży (tak wiem, że to burżujstwo, ale mamy dzieci 2 i 5 lat, więc tak wygodniej ![]() Będę wdzięczny za każdą informację i poradę. RE: Obzor / Обзор - peter - 13-08-2016 cześć qkam to tak... - jeśli lecisz z małymi dziećmi to nic w okolicy nie zobaczysz, bez auta ani rusz - co do plaży - żeby mieć spokój i popływać w masce to musisz iść ok. 2 km na południe, plażą maszerować do pierwszych skałek\klifu wcześniej tu opisywanych - choć jak pójdziesz w kierunku płn tam też można między skałami miejsce do pływania; generalnie miejsce przez Ciebie wybrane będzie zatłoczone - cena zabawek - jakiś komplet to kwota 10-12Lv przy plaży, kółka dmuchane 10Lv, parasol 10 do 18 Lv RE: Obzor / Обзор - qkam - 14-08-2016 Dziękuję peter za informacje. A mam jeszcze pytanie odnośnie zakupów - znajomi poprosili o przywiezienie im wódki miętowej i jakichś kosmetyków z olejku różanego. Dostanę to gdzieś w centrum w przystępnej cenie? RE: Obzor / Обзор - peter - 14-08-2016 masę straganów masz w centrum, były ze dwa tylko i wyłącznie z produktami różanymi wódka miętowa ? chyba chodzi o mentowkę - to likier z tego co pamiętam coś ok. 25% - wszędzie, w każdym sklepie RE: Obzor / Обзор - dżek - 14-08-2016 qkam - Menta czyli likierek miętowy. W tym wątku zobacz górne zdjęcie postu #1084 i po prawej masz Mentę. Na dolnym mix z Mastiką. Menta mi kojarzy się z płynem do płukania jamy ustnej zaprawionym alkoholem. Także łączy przyjemne z pożytecznym. ![]() |