![]() |
|
Rawda 2016 - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Relacje z pobytu i podróży (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Rawda 2016 (/showthread.php?tid=710) |
Rawda 2016 - aekzal - 15.05.2016 Plany planami a wyszło jak zwykle. Pewnie jak Jacek w Sozopolu ja zostanę zaszufladkowany w Rawdzie. Tegoroczny pobyt będzie już czwartym z rzędu w tej mieścinie. Najciekawsze jest to, że to również czwarty pobyt u Gieorgija. Po 10 maja kupiłem bilety na samolot po wiadomości od myszki. Pomimo różnych wersji, doszliśmy z moją drugą połową po krótkich przemyśleniach - Rawda, zresztą znajomym pasował ten hotel, nam też. Bileciki na przelot liniami Small Planet. Nie wiem czy będzie co pisać ale może coś nowego się wydarzy. Ze względu na tygodniowy pobyt i dowóz w cenie najmu apartamentu - czyli ekonomia - Laguna-beach. Ubezpieczenie od rezygnacji lotu wykupione w AXA Trawel. Karty EKUZ już posiadamy ze względu na przelot i zwiedzanie Budapesztu. Ubezpieczenie grupowe cały czas w PZU obejmuje wszystkie nasze bolączki życia codziennego. Niestety bagaż podręczny w small to tylko 5kg ale wymiary dobre. Walizkę raczej odradzam (ze względu na wagę od 2,5kg do 3,6kg), rewelacyjnie sprawdzają się torby treningowe z Decatlon za 19.90 które zdają egzamin w Wizzair. Może i wymiarami mniejsze od dopuszczalnych ale przydadzą się kiedyś na podróże z WIZZ. Jeszcze nie wiemy jak wygląda odprawa na lotnisku w Lublinie z Small bo niestety nie ma możliwości odprawy internetowej. Cdn. RE: Rawda 2016 - dżek - 15.05.2016 Dożywotka, nic innego! ![]() ![]()
RE: Rawda 2016 - aekzal - 15.05.2016 Jacek i Agatka dla was dożywocie w Sozopolu, niestety gdyby wypalił pobyt tydzień wcześniej pewnie, a raczej na pewno zdecydowałbym Sozopol. Tak mam znajomych z małymi dziećmi i zawsze bliżej do Rawdy i na dodatek transfer z lotniska w cenie, zaliczymy baseny i przepłyniemy do Sozopola nowym morskim środkiem lokomocji polecanym przez Orlina. Do Orlina czuwaj bo nie znasz dnia ani godziny. Pozdrawiamy. Gdyby nie Beatka pewnikiem byłby samochód. Tak jak pisałem jesteś WIELKA. Przepraszam za reklamę ale polecam blog myszy z jej podróżami. Mówię wam jest wiele łatwiej jak ktoś coś opiszę i poda jak na dłoni. Więc piszcie i WY wszyscy użytkownicy forum o tym co was spotkało, co warto zobaczyć, gdzie zajrzeć, trasy, ceny. Nie trzymajcie tego dla siebie, jak widzicie jest grupa osób które chętnie dzielą się informacjami z wszystkimi. RÓBCIE TO I WY. RE: Rawda 2016 - dżek - 15.05.2016 Szkoda,Arek. W przyszłym roku Sozopol jest nasz! RE: Rawda 2016 - aekzal - 15.05.2016 Jacek, mam nadzieje, że przyszły rok to Sozopol i razem, chętnie skorzystamy z waszej wiedzy o tym mieście oraz kulinarnych zachwytach. Andzin w tym roku planuje Sozopol, kupił bilety tylko nie chwali się.
RE: Rawda 2016 - myszabe - 15.05.2016 Arek dziękuję za te psalmy pochwalne. Jestem w szoku z tą Twoją Rawdą choć troszkę to rozumiem. U mnie także strasznie trudno było podjąć decyzję o zamianie Primorska na inną miejscowość. Ostatecznie zaryzykowalismy z Białą, a i tak jestem pewna że będą to wakacje pełne porównań. RE: Rawda 2016 - aekzal - 15.05.2016 Psalmy psalmami, dzięki tobie rozpocząłem zwiedzanie stolic. Może nie w takiej kolejności jak twoja ale rozpocząłem i nie raz i nie dwa korzystałem z twojego bloga jak i porad na fejsie. ![]() To tak jak Dżek wychodzi dożywocie tylko nie w Sozopolu ale w Rawdzie. Podoba nam się spokój i cisza oraz zawsze pomocny Gieorgij i jego syn Deyan, bliskość plaż i restauracja Leso (ciekawe czy zmienili kucharza) Byczwata i Czuczura oraz Bistro Serbów. RE: Rawda 2016 - wolffer - 15.05.2016 Arek, a macie jakieś plany na 14go sierpnia wieczorem, czyli na otarcie łez na zakończenie pobytu ??
RE: Rawda 2016 - aekzal - 16.05.2016 Raczej nie mamy, to będzie przedostatni dzień pobytu. Skoro już będziecie na miejscu to chętnie się spotkamy. RE: Rawda 2016 - Owieczka - 18.05.2016 Witam. Zamierzam na początku sierpnia wypoczywać po raz czwarty w Rawdzie. |