![]() |
|
Bułgaria - wyjazd nr 8 - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Relacje z pobytu i podróży (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Bułgaria - wyjazd nr 8 (/showthread.php?tid=749) |
Bułgaria - wyjazd nr 8 - artemi - 14.07.2016 Witam wszystkich miłośników Bułgarii ! Jak do tej pory byłem biernym użytkownikiem Bulgaricusa [nowego wydania, wcześniej w starum Bulgaricusie dosyć często udzielałem się w pisaniu postów] a dlaczego ? Mój ostatni pobyt w Bułgarii był w roku 2013 w Lozencu, od tamtego czasu na pewno sporo się zmieniło i moje informacje mogłyby być nie wiarygodne. Śledziłem do tej pory wszystkie posty związane z Bułgarią, przyjemnie tak poczytać sobie o tym co było, co jest, a przede wszystkim przygotować się odpowiednio do wyjazdu. Tak, właśnie w tym roku, w marcu zapadła decyzja że jedziemy z małą grupką, tylko 4 osoby, w dwa samochody do Bułgarii. Ale gdzie ? I tu się zaczęło. Propozycji wiele, ale wiadomo jak to jest z wyborem, to jest dobre a tamto nie, to niema tego czy tamtego i w końcu wybór padł na, chyba nie wszyscy słyszeli o takie miejscowości ale przejdżmy do konkretów, chodzi o miejscowość Ikantalaka - brzmi sympatycznie a jak będzie przekonamy się 01.08. Wyjeżdżamy z Krakowa 30.07 pierwszy nocleg mamy w Oradeii, następny w Sibiu i póżniej już miejscowość docelowa. A dlaczego właśnie te miejscowości ? Chcemy trochę pozwiedzać, a następne będą w drodze powrotnej - Bukareszt, Sigisoara, Eger. Postaram się opisywać moją podróż okraszoną zdjęciami, oczywiście jeżeli będzie zainteresowanie. Pozdrawiam wszystkich. RE: Bułgaria - wyjazd nr 8 - dżek - 14.07.2016 Witaj i pisz a najlepiej okraszaj relację zdjęciami! RE: Bułgaria - wyjazd nr 8 - peter - 14.07.2016 cześć artemi zapowiada się interesująco RE: Bułgaria - wyjazd nr 8 - artemi - 14.07.2016 ...to mam już zapewnione wieczory przy pisaniu relacji z naszego pobytu. Sam tego chciałem. RE: Bułgaria - wyjazd nr 8 - peter - 14.07.2016 tak to bywa RE: Bułgaria - wyjazd nr 8 - myszabe - 14.07.2016 Zanim wyjedziesz wprowadż nas trochę w arkana planowania swojej podróży. Czemu akurat okolice Kavarmy, gdzie rezerwowałeś, co jak i za ile... Czy to czyjeś rekomendacje, czy inne pobudki? A no i domagamy się grzecznie jeszcze wyjaśnienia... skoro ten wyjazd jest wyjazdem nr 8, to poprzednich siedem było tylko do Łozenca i zawsze tam ? Chętnie poczytamy... RE: Bułgaria - wyjazd nr 8 - aekzal - 15.07.2016 Nadawaj podaj jakieś szczegóły, pisz pisz wielu czyta i korzysta z informacji podanych na tym forum. RE: Bułgaria - wyjazd nr 8 - artemi - 15.07.2016 Co się tyczy poprzednich wyjazdów to zaczęły się one w 1974 roku od Aheloj. Póżniej były trzy razy Szkorpiłowce - 1975,1979, 2005 , Obzor -2009, Kiten - 2010, Lozenec - 2013 i teraz Ikantalaka. A dlaczego akurat ta miejscowość, czysty przypadek. Przy planowaniu miejsca wypoczynku rozważaliśmy Rumunię, ale ... no właśnie, trochę nam nie pasowała baza noclegowa, co było dobre to już było zajęte, a reszta - no nie bardzo. Dlatego padła propozycja BUŁGARIA ale bliżej strony Rumuńskiej [czyli za Warną] i tu znowu zaczęły się schody. To miejsc nie było, to zbyt wielkie i głośne miejscowości, a my szukaliśmy czegoś spokojniejszego a że załatwialiśmy przez Booking to chcieliśmy jeszcze mieć możliwość anulowania rezerwacji [ samo życie, różnie to bywa] I tu skreślając za i przeciw wybór padł na tę miejscowość. Tak jak napisałem rezerwowaliśmy przez Booking, ośrodek nad samym morzem tuż przy brzegu, apartament typu studio, cena 215 pln ze śniadaniem [ dużo czy mało, to zależy ] a jak będzie, to zobaczymy za trochę więcej niż 2 tygodnie. Co do trasy i miejscowości to wybraliśmy te które najbardziej chcieliśmy zobaczyć - pooglądać a nie tylko przejechać przez lub obok. Przesyłam link tego miejsca zakwaterowania w Ikantalaka. Nie jest to reklama obiektu. Pozdrawiam http://www.villaromanabg.com/ RE: Bułgaria - wyjazd nr 8 - myszabe - 15.07.2016 Willa nie powiem...Wygląda zacnie. Jak będziesz na miejscu to wrzuć nam jakieś zdjęcia pokoju...chociaż pogrzebię jeszcze na bookingu. RE: Bułgaria - wyjazd nr 8 - artemi - 15.07.2016 Na pewno wrzucę nie jedno zdjęcie. Faktycznie jak wejdziesz na Booking to znajdziesz tam zdjęcia pokoi. |