![]() |
|
Albena - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Regiony, miasta, miejscowości (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Albena (/showthread.php?tid=783) |
Albena - widom11 - 19.08.2016 Witam wszystkich Bularicusów Mam do Was serdeczną prośbę o informacje na temat w/w miejscowości. Na forum lekko pomijana, nie wiem może z powodu mniejszej popularności wśród ludzi forum lub, co może zasmucić, ponieważ tam oprócz plaży nic nie ma .Głównie chodzi mi o informacje odnośnie.... co i gdzie można zjeść, jakieś dobre lub ciekawe knajpki z klimatem, gdzie spędza się wieczory w tej miejscowości, gdzie wymienić walutę etc... a i za informacje na temat jakiś ciekawych miejsc w okolicy byłbym wdzięczny. Dodam, że wyjazd 21 sierpnia a pobyt tam do 1 września, hotel Magnolia (może ktoś ma dobre wskazówki odnośnie tego hotelu?) Pozdrawiam Tomek RE: Albena - Bulgarius - 19.08.2016 W Albenie byłem w 2009 roku więc nie pamiętam zbyt dużo a w szczególności nie pamiętam knajpek. Byliśmy wtedy na campingu. W Albenie zbyt wiele nie było. Pamiętam szeroką i długą plażę. Chyba przy wjeździe pobierali jakiś haracz - opłata kurortowa ale nie jestem już tego pewien. Blisko masz do Bałczika (np. ogrody), Kaliakara no i Warna - to na pewno warto odwiedzić. A tu masz 2 mapki poglądowe: ![]()
RE: Albena - teresa - 19.08.2016 Tak są bramki. RE: Albena - bateniki - 19.08.2016 widom11, to ne miejscowość- to jest kurort.Tam masz wszysko co ci jest potrzebnie do spędzenie fajnych wakacje. jak masz auto to możesz sobie pozwiedzać: Balczyk, Kaliakra, Bolata, Dalboka,Kranevo, Varna RE: Albena - widom11 - 19.08.2016 Dzięki za informacje... okolice będę musiał zwiedzać miejscową komunikacją, gdyż dojazd mam autokarem. Oczywiście planuję odwiedzić Bałczik, w którym byłem kilka lat temu, Złote Piaski i Warnę (o tych jest na forum trochę napisane i wiele informacji już posiadam, ot chociażby z ostatniej wizyt Myszy z warny ).Brakuje mi informacji o samej miejscowości Albena, miejscowych knajpkach (może ktoś coś specjalnie poleca) lub miejscach gdzie miło można spędzić czas ze znajomymi. Z góry dziękuję... RE: Albena - dżek - 19.08.2016 Nie zapomnij o najpiękniejszej* plaży w Bułgarii - Bolacie! (*wg mnie )
RE: Albena - widom11 - 19.08.2016 Dzek... już szukam w google maps
RE: Albena - dżek - 19.08.2016 Na Bolatę A po drodze obiad na farmie małż (jak lubisz) Dalboka/Дълбока: Polecam! RE: Albena - widom11 - 19.08.2016 Oczywiście, piękna zatoczka, nad którą warto poświęcić dzień... kwestia, że będę musiał tam dojechać autobusem. Z tego tez tytułu obiadek na fermie małż może odpaść, bo może czasu nie starczyć. Dżek sifut dobry, sifut dobry
RE: Albena - amelia - 31.05.2017 podbijam temat i szukam informacji o Albenie( mam swiadomosc ze to kurort) w necie niewiele zdjec i informacji ale zdecydowalismy sie tam spedzic 7 dni z naszych wakacji (nastepnie jedziemy posmakowac prawdziwej Bulgarii w Sozopolu) glownie z uwagi na dziecko i aqupark( jest inny niz pozostale na wybrzezu ) i nie bedzie problemu z dostepem zjezdzalni dla 6 latki, ktora nie chce sie juz bawic w basenach dla malych dzieci a na wyzsze zjezdzalnie wciaz jest za mala. Bedziemy dysponowac samochodem wiec w planach mamy zamiar odwiedzic : -przyladek Kaliakra, farme malz, plaze Bolota -palac i ogrod w Balchiku -muzeum retro w Varnie jak i sama Varne czy cos jest jeszcze w okolicy wartego uwagi ? |