![]() |
|
Najpiękniejsze plaże w Bułgarii - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Plaże i Morze Czarne. Plażowanie, nurkowanie, żeglarstwo. (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=21) +--- Wątek: Najpiękniejsze plaże w Bułgarii (/showthread.php?tid=93) |
Najpiękniejsze plaże w Bułgarii - peter - 17.05.2015 zaczynamy... Kosa\Sinemorec - mało skomercjalizowana, na początku miejscowości, zjazdu do samej plaży nie polecam autem, chyba, że typowe 4x4, jeden większy bar na początku - drobne przekąski frytki, caca, kebabcze itp, drugi ( w głębi plaży) to już same napoje, drinki, lody, kawa, piwo - Zagorka lana 2L 0,5L, kilkanaście parasoli z leżakami - cały dzień 12L, od połowy plaży do ujścia rzeki praktycznie to dzika plaża. Z jednej strony zimniejsza rzeka, tu więcej rodzin z dziećmi - od strony morza, bardziej dla tych którzy potrafią pływać - od wejścia do wody do pełnego zanurzenia czasem wystarczy parę metrów, niesamowite fale, bardzo duże, nawet w szczycie sezonu - najbliższy sąsiad to minimum 10 metrów, od połowy plaży można toples i naturystycznie
RE: Najpiękniejsze plaże w Bułgarii - aekzal - 17.05.2015 (17.05.2015 19:39:34)peter1974 napisał(a): zaczynamy... RE: Najpiękniejsze plaże w Bułgarii - dżek - 18.05.2015 Bolata, będę tam z całą ekipą w lipcu tego roku, wydaje się ładna!
RE: Najpiękniejsze plaże w Bułgarii - Wawo - 18.05.2015 Jeśli w rzeczywistości też tak wygląda to ekstra! Plaże wybrzeża bułgarskiego (mapka wrzucona swego czasu przez Sikornik) Durankulak Kamping Karvunа Kamping Szabla /Dobrudza Balczik- Plaza Centralna Plaza Bolata Albena Plaza nudystow /Rezerwat Baltata Kranewo –Plaza Centralna – Vanila Beach Zlote Piaski -Plaza Panoramiczna Zlote Piaski Plaza Centralna Varna –Czajka Plaza Kabakum Plaza Synczew Den (Кokovida) Plaza Sahara Plaza Grand Hotel Varna Plaza Letovishte - Evksinograd Plaza sv Jani- Evksinograd Trakata- Evskinograd Warna Plaza Pochivka Warna- Treta buna Warna- Plaza Papongi Warna Plaza Oficerska Warna Plaza Centralna Warna Plaza Poludniowa Warna Plaza Asparuchowo Galata Ficzoza Plaza Czernomorec ( miejscowosc Rakitnika) Pasza Dere Kamchija Kamchijski Piasyci Szkorpilovci Plaza Kara Dere Byala Obzor Irakli Sloneczny Brzeg – Zalew Neseberski Elenite – Zalew Neseberski Kakao Beach – Zalew Neseberski Rawda Rawda Plaza Poludniowa Sarafovo Pomorie Plaza miejska Burgas- Solnice Burgas Plaza Polnocna Burgas- Plaza Centralna Czernomorec Plaza Centralna Wromos Kraimorie Czernomorec -plaza nudystow Kamping Gradina Sozopol Plaza Polnocna Sozopol - Harmanite Kamping Zlatna Rybka Sozopol Rajski Zaliv Sozopol Germankata Kampinh Kavaci Kamping Smokinia Kamping Veselie Diuni - miejscowosc Alepu Аrkutinо Ropotamo Primorsko Plaza polnocna Primorsko centrum mlodziezowe Kiten Plaza Polnocna Kiten Plaza Poludniowa Kamping Yug Kamping Koral Lozenec Plaza Oazis Plaza Arapia Carevo- Popski Plaz Carewo Plaza Centralna Kamping Nestinarka Achtopol Plaza Veleka Sinemorec - Butamiata Lipite Plaza Listi Silistar RE: Najpiękniejsze plaże w Bułgarii - peter - 18.05.2015 o żesz, no to jeszcze mi trochę zostało do odwiedzenia
RE: Najpiękniejsze plaże w Bułgarii - ew-cia - 19.05.2015 Kiedyś najpiękniejszą plażą była plaża w Obzor - ale to było z 10 lat temu. Teraz zabudowano ją w jedną i drugą stroną hotelami. W ubiegłym roku dotarłam do plaży przy rezerwacie Kamchija - i chyba zostanę tam na dłużej. Wkleiłabym zdjęcia - ale nie wiem jak to zrobić... RE: Najpiękniejsze plaże w Bułgarii - teresa - 19.05.2015 I dlatego już tam nie jeżdżę. Znalazłam azyl w Achtopolu. RE: Najpiękniejsze plaże w Bułgarii - myszabe - 19.05.2015 (19.05.2015 20:45:48)ew-cia napisał(a): Wkleiłabym zdjęcia - ale nie wiem jak to zrobić... Ja robię to na stronie http://zmniejszacz.pl/ Wrzucasz tam zdjęcia - i po chwili pod nimi masz linki. Kopiujesz adres linku, W Twoim poście na forum trzecoia ikona w prawo od wyboru kolorów służy do wstawiania zdjęć. Tam wklejasz link zdjęcia i gotowe. Zawsze przed odpowiedzią zrób sobie podglądi zobaczysz czy się udało. Powodzenia RE: Najpiękniejsze plaże w Bułgarii - igi123 - 19.05.2015 Nie ma już kempingu Gradina w Czernomorcu i plaży nudystów (chyba, że to ta sama plaża). Jest za to fajna kamienno-piaszczysta plaża, niestety w połowie zajęta przez "ruski" kompleks turystyczny. Wjazd pod parasol koło kompleksu 40 lv. Dziennie. RE: Najpiękniejsze plaże w Bułgarii - peter - 19.05.2015 ew-cia zdjęcia poproszę, my w tym roku właśnie tam |