Forum Bulgaricus
Wstęp do Bałkańskich wakacji Bulgariusa 2017 - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Relacje z pobytu i podróży (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Wątek: Wstęp do Bałkańskich wakacji Bulgariusa 2017 (/showthread.php?tid=955)

Strony: 1 2 3

Wstęp do Bałkańskich wakacji Bulgariusa 2017 - Bulgarius - 13-09-2017

No i nadszedł czas na moją relację. Będzie ona troszkę inna niż dotychczas pisane relacje na tym forum, przynajmniej mam taki plan i nadzieję, że Administratorzy i Moderatorzy pozwolą na tego rodzaju prowadzenie relacji. Uchylę rąbka tajemnicy Smile. Planuję relację wielowątkową, rozbudowaną na kilka działów. Zobaczymy czy się uda.
Na razie delikatny wstęp aby zachęcić was do czytania a po powrocie obszerna relacja z niezliczoną ilością zdjęć. Relację będę pisał w krótkich odcinkach, żeby was nie zanudzić.

RE: Wstęp do Bałkańskich wakacji Bulgariusa 2017 - dżek - 13-09-2017

Tego nam potrzeba Bulgarius! Aby w ten jesienny czas nie dopadła nas jakaś deprecha! To będzie antidotum. Także pisz i wracaj do swojej wysokiej formy!

RE: Wstęp do Bałkańskich wakacji Bulgariusa 2017 - Bulgarius - 13-09-2017

Miło słyszeć Jacku. zapewniam że kilka wieczorów jesienno zimowych zajmę Wam swoją relacją Smile - chociaż Ciebie będzie częściowo nudzić bo podążam poniekąd twoimi wakacyjnymi śladami.

RE: Wstęp do Bałkańskich wakacji Bulgariusa 2017 - myszabe - 13-09-2017

Ile ludzi, tyle przygód i tyle wrażeń ... a miejsca mogą być te same. Z przyjemnością poczytamy Smile

RE: Wstęp do Bałkańskich wakacji Bulgariusa 2017 - Bulgarius - 13-09-2017

Nasza wyprawa na Bałkany odwleka się od kilku dni z powodu mojej choroby. Wyjazd miał być 30 sierpnia a ruszyliśmy z garścią antybiotyków dopiero 07.09.2017. Nie chcieliśmy ryzykować leczenia zagranicą a nie daj Boże pobytu w szpitalu jak to miało miejsce 2 lata temu w Bułgarii.
W planie mamy przejazd przez kawałek Czech, Słowację, Węgry do Serbii i tu postój. I tak też się stało.
Cztery noce w Pančevo (Панчево) koło Belgradu potem Strmosten (Стрмостен) lub Sisevac (Сисевац) a wylądowaliśmy u znajomych w Senjskim Rudniku (Сењски Рудник) ale o tym później w głównym wątku.
Tu troszkę pozwiedzaliśmy jaskinię, wodospad, żródełko i okoliczne miejscowości. Jutro po trzech nocach wyjeżdżamy do Kosowa.

RE: Wstęp do Bałkańskich wakacji Bulgariusa 2017 - dżek - 14-09-2017

No i zobacz - Ty w tym roku moim szlakiem a my na przyszły planujemy wstępnie objazd Serbii i przejazd przez Kosowo.

RE: Wstęp do Bałkańskich wakacji Bulgariusa 2017 - Bulgarius - 14-09-2017

No Jacku Serbia ma potencjał. Jestem tu drugi raz i wiem, że tu wrócę.
Mała zmiana planów dzisiaj odpuszczamy Kosowo troszkę zaspaliśmy Smile A po drodze chcemy jeszcze odwiedzić Nisz. Zapowiadają upał a ja obiecałem córce Aquapark więc dzisiaj o ile jest otwarty to pływamy w Jagodnie.

RE: Wstęp do Bałkańskich wakacji Bulgariusa 2017 - teresa - 14-09-2017

Radek co tak powoli moja córka już na plaży

RE: Wstęp do Bałkańskich wakacji Bulgariusa 2017 - Bulgarius - 14-09-2017

Są wakacje - czas tak jakoś wolniej płynie Teresa Smile Przynajmniej nam Smile

RE: Wstęp do Bałkańskich wakacji Bulgariusa 2017 - dżek - 14-09-2017

Paszporty do Kosowa macie oczywiście? Aha, zielonej karty nie uznają.