![]() |
|
Obzor plaża - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Plaże i Morze Czarne. Plażowanie, nurkowanie, żeglarstwo. (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=21) +--- Wątek: Obzor plaża (/showthread.php?tid=97) |
Obzor plaża - peter - 17.05.2015 Co do samej głównej plaży to pewnie ktoś inny uzupełni, ja natomiast polecam się przejść plażą w kierunku płd, aż po sam klif - google spacer minimum 40 minut - woda krystalicznie czysta, skałki, idealne warunki do nurkowania, łowiliśmy małże i smażyliśmy na plaży, za klifem niebiańska plaża i pusto, można tam odpocząć, ale nic nie ma z infrastruktury, można w pobliże podjechać autem, pogrzebię w archiwum, jakieś zdjęcie znajdę RE: Obzor plaża - mierzey - 17.05.2015 Służę uprzejmie oto za klifem, ale raczej polecam samochód:[img] images[/img]Oto przejrzystość wody, która jak widać sięga do kąpielówek :[img] image uploading site[/img]Fale w Obzorze bywają takie, na miejskiej akurat na tym zdęciu: ![]() A tu miejska:
RE: Obzor plaża - igi123 - 17.05.2015 ta plaża za klifem to w stronę Białej? ta plaża za klifem to tu? RE: Obzor plaża - mierzey - 17.05.2015 TU Musisz szukać w okolicy rzeczki. Przez mostek i już jesteś. Plażą trochę daleko, natomiast samochodem z Obzoru i obok cmentarza, (koniec Obzoru), w lewo. Zerknij w googlu na tą drogę blisko morza. Doprowadzi Cię do mostka ![]() (17.05.2015 21:32:35)igi123 napisał(a): ta plaża za klifem to tu? RE: Obzor plaża - peter - 17.05.2015 (17.05.2015 21:32:35)igi123 napisał(a): ta plaża za klifem to tu? Troszkę wyżej, ten pierwszy klif RE: Obzor plaża - igi123 - 20.05.2015 A no przecie, bo w drugą stronę to "biały nos", dzięki RE: Obzor plaża - peter - 22.05.2015 (20.05.2015 08:35:02)igi123 napisał(a): A no przecie, bo w drugą stronę to "biały nos", dzięki dokładnie - coś wyszperałem z archiwum i mam parę foto z Obzoru to jest właśnie ten klif - zwany skałkami ![]() najlepsze auto w Obzorze, część z Was pewnie je widziała ![]() wspominany Pink Bar, hm.... ![]() wszystko ze sobą współgra ![]() dziś to już dla mnie tłum na plaży ![]() zabudowa przy plaży ![]() c.d plaży ![]() duży i mały ![]() można i pofruwać ![]() można też spotkać obiad ![]() RE: Obzor plaża - mierzey - 03.06.2015 W zawiązku z bułgarską pogodą pozwolicie, że dorzucę Oczywiście Obzor![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ok na razie wystarczy bo do wyjazdu jeszcze trochę i nie będzie co wrzucać a nie wiadomo kiedy ktoś tegoroczne wrzuci?
RE: Obzor plaża - teresa - 03.06.2015 A propos zdjęcia przy plaży. Tam gdzie teraz są palmy był camping. Pamiętam tą ruinę,ale bulgarskich turystow tam nie brakowało. RE: Obzor plaża - roger - 05.07.2015 (17.05.2015 21:57:34)mierzey napisał(a): TU qrcze... patrzę w googla i nic - nie wiem jak tam dotrzeć... czy możecie tak łopatologicznie opisać dojazd / dojście do tych plaż? (może koordynanty GPS - gdzie autko, jak dojść na plażę) - dziś dotarłem do Sveti Vlas i - załamka... Jak byłem 2 lata temu to fajnie, niezbyt dużo ludzi / ośrodków/hoteli. Dziś "ludź na ludziu" i dlatego szybko muszę znaleźć alternatywę do spokojnego plażowania.
|