Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Słoneczny Brzeg / Слънчев Бряг
coffe - znajomowa musiała się spotkać z wszami morskimi, które lekko gryzą, a ich ugryzienia można porównać do oparzeń młodej meduzy, która również zamieszkuje akwen Morza Czarnego. Znajdziesz je głównie w stojącej wodzie przy ujściu rzeczki, jeziorku wykopanym na plaży.
Odpowiedz
(05-08-2024,08:13:14)coffe napisał(a): Takie pytanie mam, znajoma jest teraz w Słonecznym Brzegu i mi mówiła, że w morzu są jakieś małe czarne robaczki gryzące ludzi Smile Szczerze mówiąc nie spotkałem się jeszcze z czymś takim Smile Ktoś może to potwierdzić... czy ewidentnie znajomej zaszkodziła rakija Wink
Zdarzają się takie małe robaczki, można też czasem spotkać w wodzie meduzę, albo kraba pustelnika, nie mówię tylko o SB. Na plaży trzeba też uważać na osy, a wieczorem może się przyplątać komar. Ale cała ta fauna i trochę flory występowała na tamtejszym wybrzeżu od długich lat. Tak jak wszędzie spędzając czas na świeżym powietrzu coś może ukąsić  Dodgy
Odpowiedz
spoko spoko...ja wiem, że w wodzie (morzu) żyją "zwierzątka".. po prostu pierwszy raz o tym słyszałem Smile ale generalnie od 3 dni jestem w SB i nic jeszcze nie spotkałem Smile ...a tak przy okazji... co lepiej polecacie względem atrakcji... Action Aquapark w SB czy Aquapark Nessebar?
Odpowiedz
(09-08-2024,10:19:29)coffe napisał(a): spoko spoko...ja wiem, że w wodzie (morzu) żyją "zwierzątka".. po prostu pierwszy raz o tym słyszałem Smile ale generalnie od 3 dni jestem w SB i nic jeszcze nie spotkałem Smile ...a tak przy okazji... co lepiej polecacie względem atrakcji... Action Aquapark w SB czy Aquapark Nessebar?

Aquapark w Nessebarze (w Rawdzie) jest zdecydowanie większy. Niedawno została dobudowana strefa dla dzieci (wielkości małego miasteczka Smile ). Pod względem atrakcji na pewno bije SB na głowę.
Odpowiedz
Super, dzięki za info.
Odpowiedz
Hej
Jestem po urlopie w SB, pierwszy raz spoko.
Najgorszy powrót wpakowałem się w sobotę na przejście Horgos-Roszke SRB-H i tam jechało tylu Niemców że szok przez to stałem na przejściu 8 godzin.
Pozdrawiam
Odpowiedz
Współczuję, ja zawsze omijam to przejście autostradowe, zjeżdżam na Subotice tam maksymalnie oczekiwałem nie całą godzinę.
Pozdrawiam
Odpowiedz
Kiedy nareszcie polskie firmy ubezpieczeniowe zaczną sprzedawać taki produkt- stanie na granicy HU/SRB lub SRB/BG ???
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
(12-08-2024,16:49:26)bateniki napisał(a): Kiedy nareszcie polskie firmy ubezpieczeniowe zaczną sprzedawać taki produkt- stanie na granicy HU/SRB lub SRB/BG ???

STS, Fortuna, eToto, LVBet - prędzej się tym zajmą Big Grin
Odpowiedz
(12-08-2024,08:17:32)maj0nez napisał(a): Hej
Jestem po urlopie w SB, pierwszy raz spoko.
Najgorszy powrót wpakowałem się w sobotę na przejście Horgos-Roszke SRB-H i tam jechało tylu Niemców że szok przez to stałem na przejściu 8 godzin.
Pozdrawiam
No to chyba tegoroczny rekord, współczuję. Ale też info dla tych, którzy w wakacyjny weekend jadą przez Serbię.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości