Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cały ten szpej i inne graty pomocne w podróżowaniu-łażeniu. Co polecamy.
A jak wyglada podeszwa?
Uwaga - tylko moja opinia i zwlaszcza na dluzsze trasy- z doswiadczenia - takie niskie buty wodoszczelne sprawdzaja sie ewentualnie na spacerach w deszczu po miescie. Na trasie to juz co innego. Jak sa niskie to na podmoklych terenach woda dostanie sie gora a nie bedzie moga wyplynac bo buty wodoszczelne.
Ja zawsze mam takie, przez ktore woda poprostu sie przelewa - wladnie i wyleci. I jak sie ma dobre skarpetki to szybko przeschnie.
Opcja B to do tych butow co kupilses wziasc extra skarpetki, zeby zmienic jak woda dostanei sie di buta a trasy jeszcze zostal w pioruna.

A tak wogole dla mnie liczy sie jakosc podeszwy (zeby sie nie slizgaly) i wygoda (miejsce na palce).
Odpowiedz
@primma masz rację że skarpetami i szerokością przy palcach. W poprzednim roku kupiłam sobie sandały. W ulotce informacyjnej napisano żeby sobie skarpetki specjalne do tych sandałów na lato. Następnie w owych sandałach palce mają luz i są zakryte. Jak zaczęłam mieć problemy ze stopami to dopiero zaczęłam zgłębiać temat dotyczący dobrego obuwia. Bo jak piszą że problemy z kręgosłupem, biodrami, kolanami zaczynają się od stóp.
Odpowiedz
(04-09-2023,16:28:35)egon napisał(a): Obecnie chodzę w butach firmy Mizuno[Obrazek: IMG-20230904-172312662.jpg][Obrazek: IMG-20230904-172326427.jpg]
To jest obuwie trailowe
Odpowiedz
Polecam bucik Asics
Przetestowałem w różnych warunkach, ale bez Himalajów czy Alp, zwyczajne łążenie po mieście, ewentualnie grzybobranie czy ognisko  Big Grin  
Jeszcze mi nie przemokły, a dopasowanie do stopy w-g mnie super, zanabyłem z wyprzedaży i nie kosztowały mnie zaciągnięcie kredytu. Normalne sportowe obuwie z trochę ponad 200 złotych ( w ubiegłym roku  Tongue )
Odpowiedz
https://eobuwie.com.pl/p/buty-asics-gel-sonoma-4-g-tx-gore-tex-1011a210-red-snapper-black-600
Odpowiedz
https://www.joma-sport.com/pl_PL/obuwie-sportowe-bieganie-terenowe-tanaq-aislatex-22-m%C4%99%C5%BCczy%C5%BAni-szary/TKTANW2212.html

Joma Aislatex!

Wcześniej je reklamowałem i bardzo zadowolony z Nich jestem! But trailowy do biegania w górach! Mam ponad 100 kg masy netto i buciki wciąż wyglądają jak nowe a byłem w nich w październiku w Makedonii i zalazłem na nich przejebanym czerwonym szlakiem na górę Pelister -masyw góry "Baba" . Szlak ciągnął się pod samym podejściem po skałach przypominające rozwalone rosyjskie telewizory Rubin.... Smile
[url=https://www.joma-sport.com/pl_PL/obuwie-sportowe-bieganie-terenowe-tanaq-aislatex-22-m%C4%99%C5%BCczy%C5%BAni-szary/TKTANW2212.html][/url]
Polecam! Ja je kupiłem z e-obuwie za 189 zyllas!
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
Bry wieczór! Joma Aislatexy póki co pauzują ze względu na kontuzję więzadła w kolanie! Ale w zeszłym roku pakowałem się w nich na drugą co do wielkości górę w Make-Pelister i dały całkiem radę,parę razy wlazłem w nich w głębszą kałużę i nie przemokły! Membrana dobrze zadziałała!

Reklamowałem też Demary Waldy i mogę powiedzieć o nich ,że to są jedne z moich najwygodniejszych butów które mają doskonałą podeszwę na mokre zaglonione skały! W Norwegii trzymały się skał niczym przyklejone ale jeśli chcemy ich używać w takim klimacie jakie ma Skandynawia to należało by je najpierw dobrze je czymś dobrym konkretnie zaimpregnować a następnie wypolerować! Mi w w zeszłym roku w Norwegii przeciekły do środka! Ogól;nie ten model Demar Wald polecam ale w tym roku na Skye zabieram buty Bennon Comodore S3. Są wysokie i skórę mają znacznie grubszą więc wątpię aby przeciekły! Trochu mają masę ale coś za coś! W Militaria.pl te Commodory to kosztują prawie 5 paczek ale ja miałem fuksa i kupiłem nóweczki za 180 zyllas na OLXie! Big Grin Zobaczymy jak się sprawdzą w Szkocji! Pozdro)))))
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz