27-10-2022,22:23:56
Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska
|
A ja znalazłem to info:
Uwaga! Odprawa online jest niedostępna dla lotów z następujących lotnisk:
27-11-2022,03:05:20
Tak na przyszłość, jakbyście się zastanawiali, ile ważą bułgarskie trunki w szkle. Myślę, że przydatne w podróży powrotnej samolotem
![]() Wino 0,75 l- 1,2 kg Wino 0,375 l - 0,675 kg Mięta 0,5 l - 0,8 kg Mastika 0,2 l - 0,39 kg Przypuszczam, że zamienniki w podobnych szklanych pojemnikach ważą porównywalnie ![]() ![]()
Lotnisko w Shannon zniosło limit wnoszenia na pokład płynów
Lotnisko w Shannon zniosło limit wnoszenia na pokład płynów Lotnisko w Shannon zniosło niedawno obowiązujący od 2006 roku limit wnoszenia na pokład samolotu płynów. Port lotniczy w Shannon dysponuje w tej chwili nowym systemem kontroli pasażerów i dlatego stare ograniczenie wnoszenia płynów o pojemności do 100 ml zostało zniesione. Od niedawna, wylatując z lotniska w Shannon, na pokład samolotu można zabrać w bagażu podręcznym dowolne płyny bez ograniczeń rozmiaru butelki i dzięki temu przejść przez kontrolę bezpieczeństwa dużo szybciej. Należy pamiętać, że stare ograniczenia nadal obowiązują na większości innych lotnisk. Miejcie to na uwadze jeśli lecicie z przesiadką lub wracacie niebawem do Shannon z tym samym bagażem. Co można przewieźć w bagażu podręcznym lecąc z lotniska w Shannon? Do podręcznej torby spakujemy wszystkie płyny, w tym wodę i napoje, żywność dla niemowląt, lekarstwa, kosmetyki w tym szampony odżywki, balsamy do ciała, pasty do zębów, kremy do golenia, dezodoranty bez ograniczenia do 100 ml. Wszystkie opakowania/butelki/pojemniki, w których znajdują się płyny, muszą się otwierać i ponownie zamykać na wypadek szczegółowej kontroli. Płyny muszą być umieszczone w bagażu podręcznym. Do zniesienia limitu płynów przymierza się także lotnisko w Dublinie. Przed końcem tego roku, wszystkie lotniska w Wielkiej Brytanii mają być wyposażone w podobne systemy kontroli, które pozwolą na zniesienie limitów. Może w EU też ?
"In vino veritas, in aqua sanitas"
20-12-2022,15:43:06
Dzięki za informacje o odprawach ONLINE.
Również szukałem jakiegoś info o na stronie Wizza i nie znalazłem. Myślałem, że może coś jest na stronie lotniska w Burgas, ale nie ma tam nic wprost. Jest tylko ogólnikowe stwierdzenie, żeby pojawiać się na lotnisku z odpowiednim zapasem czasu nawet jeśli zostało się odprawionym online. ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości