29-06-2015,07:04:38
Z przyczyn "pracowych"musiałem wrócić znacznie wcześniej z Primorska niż planowałem czyli po 6 dniach pobytu . Ale nic straconego, bo powrócę tam w sierpniu. Oto kilka moich spostrzeżeń. Wg mnie, w tym roku wszelkie usługi w Primorsku bardzo leniwie przygotowują się na przybycie turystów, ale pewnie na sezonowy start (1 lipca) będą gotowi . Nowe zejście na plażę Północną w okolicach hotelu Perla Beach jest rewelacyjne i dobrze że zniknęły będące tam psie budki ze wszystkim. W wielu miejscach remontowane są jezdnie, a do pensjonatu Shurelowi też jest nowa nawierzchnia
Plaża północna zmieniła swoją linię i szerokość, zwłaszcza w kierunku Żivkowa poszerzyła się. Bar znajdujący się w ubiegłym roku w okolicach gołej plaży został przeniesiony o jakieś 150 m w kierunku miasta, bo go solidnie zimą/ wiosną podmyło, ale w jego miejsce powstaje nowy sympatyczny mini barek ( z Toy Toy).
Ktoś pisał na forum o jakieś cukierni w okolicach akwaparku, jako łasuch pospolity mimo poszukiwań nic nowego tam nie odkryłem - przypuszczam, że chodzi o piekarenkę z bułeczkami itd. znajdującą się przy ul.3 Mart tuż przy wylocie ul. Iglika ???
Do muzeum najłatwiej trafić kierując się poliklinikę i szkołę.
Primorsko, do zobaczenia za ok. 1,5 miesiąca !
Plaża północna zmieniła swoją linię i szerokość, zwłaszcza w kierunku Żivkowa poszerzyła się. Bar znajdujący się w ubiegłym roku w okolicach gołej plaży został przeniesiony o jakieś 150 m w kierunku miasta, bo go solidnie zimą/ wiosną podmyło, ale w jego miejsce powstaje nowy sympatyczny mini barek ( z Toy Toy).
Ktoś pisał na forum o jakieś cukierni w okolicach akwaparku, jako łasuch pospolity mimo poszukiwań nic nowego tam nie odkryłem - przypuszczam, że chodzi o piekarenkę z bułeczkami itd. znajdującą się przy ul.3 Mart tuż przy wylocie ul. Iglika ???
Do muzeum najłatwiej trafić kierując się poliklinikę i szkołę.
Primorsko, do zobaczenia za ok. 1,5 miesiąca !