12-08-2019,19:19:44
Edyta masz tutaj moje instrukcje:
(04-02-2017,01:57:51)myszabe napisał(a): Mój sposób na publikowanie zdjęć na forum:
Jeśli chcesz wstawić zdjęcia, to najłatwiej idzie przez stronę http://zmniejszacz.pl/
- Wybierz pliki - wrzucasz tam swoje wybrane zdjęcia
- po prawej stronie masz znak wodny, odhaczasz go lub w miejsce: zmniejszacz.pl, wpisujesz co chcesz - coś co pojawi się na każdym Twoim przetworzonym zdjęciu.
- Wciskasz wykonaj,
- Pod każdym zdjęciem masz adres linku, więc kopiujesz poszczególne adresy
- W Twoim poście na forum trzecia ikona w prawo licząc od ikony wyboru kolorów służy do wstawiania zdjęć.
- Tam wklejasz link zdjęcia i gotowe.
- Zawsze przed odpowiedzią zrób sobie podgląd i wówczas zobaczysz czy się udało.
Powodzenia
(11-04-2017,00:00:20)myszabe napisał(a): Na prośbę egon tym razem wrzucam mój sposób - taki krok po kroku - na wklejanie zdjęć przez Tapatalka.
Myślę, że w pierwszej kolejności trzeba oswoić się z samym czytaniem forum przez tą aplikację.
Instruktarz dotyczy oczywiście publikacji zdjęć zrobionych telefonem
W telefonie uruchamiam tapatalka, a następnie loguję się (ja pierwsze logowanie robiłam w komputerze i konto mam powiązane z fb)
Wybieram forum (z tego co pamiętam to pierwszy raz także robiłam to w komputerze na stronie tapatalk.com)
Wracam więc do aplikacji mobilnej:
przesuwając się w prawo mam zakładki:
Strona główna/Fora/Czat/Nowe posty/Nieprzeczytane/Subskrybowane/Wątki w których pisałeś
Ja wybieram ostatnią zakładkę - np. wyskakuje mi tutaj moja relacja, czy np. Dzień dobry
Naciskam wybrany wątek, w którym chce aktualnie coś opublikować, w tym zdjęcie
Na dole świeci się polecenie "Napisz odpowiedź" ...W tym miejscu wpisuję tekst postu, a następnie przechodzę do wklejenia zdjęcia:
Po lewej stronie tej listwy jest znak +, który należy nacisnąć.
Wówczas włączają się piktogramy
aparatu - wówczas włączy nam się aparat i dodamy świeżo zrobione zdjęcie
pocztówki z górami - wówczas dodajemy zdjęcia z własnego albumu w telefonie
spinacz - wówczas dorzucimy załącznik? (nie wiem, nie próbowałam)
znak do wstawiania linków - tego także nie stosuję.
Po wyborze "pocztówki z górami" aplikacja pyta mnie jakiej jakości ma być moje zdjęcie - ja wybieram średnią.
Na koniec naciskam polecenie wyślij. I gotowe....
Zaznaczam, że to mój własny sposób, może ktoś z Was ma prostszy. Często dłuższe posty pisze normalnie w lapku, a dopiero zdjęcie wrzucam przez tapatalka.
Nie mam jednak pewności, czy każdy model telefonu dokładnie takie rozwiązania stosuje - nie mniej jednak wskazówki powinny być wystarczające. Powodzenia