23-06-2021,10:12:55
(14-06-2021,17:51:50)myszabe napisał(a): Wszelkich informacji udzieli Ci polskie biuro na ul. Iglika w Primorsku, które organizuje takie wycieczki. Tutaj masz ofertę https://wakacjebulgaria.eu/wycieczki/
Zarówno Roma właścielka jak i jej córka Marianna mówią po polsku
Mają też profil na Facebooku Romari Primorsko
Roma ma jeszcze nieczynne - ale będą na 100% wycieczki do Turcji bo rozmawiałem z nią. Biuro planują otworzyć na dniach więc jak ktoś chce, to może tam dzwonić na numer telefonu do Romy który podany jest na drzwiach biura. Zapewne jak otworzą to będzie informacja na ich FB.
Dopiero w Primorsku sezon się rozpoczyna, wszystko się otwiera powolutku. Z tego co widziałem to już jakieś 90% otwarte...codziennie widziałem nowy punkt otwarty (jedzenie, stragan itp).
Plaża południowa
1. leżak 7lv / parasol 7lv
2. totalne pustki były, bary przy plaży remontowane, malowane, zwożone deski....jedyni ludzie jacy tam byli to robotnicy oraz spacerujący
Plaża północna
1. leżak 5lv / parasol 5lv (bar lailabeach z tego co pamiętam chyba ma komplet 2 leżaki i parasol za 15lv) ale nie byłem w tym roku z racji pogody (3 dni paskudna pogoda)
2. bary przy plaży otwarte, ale nie wszystkie
3. sporo ludzi na południowej plaży, z każdym dniem coraz więcej
Pizza w SNACKY na ul. 3 marca po 2,5lv (z każdym miesiącem będzie droższa, bo pamiętam jak chyba 3/4 lata temu płaciłem za nią w szczycie sezonu nawet 3,5lv)
W Tiki Bar na ul. Iglika jak zwykle jedzenie na poziomie - brak tutaj typowego sacza czy kavarmy, ale burgery, tortille, owoce morza są wyśmienite. Moje dziecko uwielbia tam nuggetsy i brownie.
Na rogu ul. Iglika i ul. Perla (przy hotelu) stoi budka z naleśnikami...przesympatyczna kobita ma tam chyba wszystko co człowiek zapragnie. Zażartowałem raz że chcę 3 naleśniki i wino - kobitka zawołała kolegę, a ten pyk pyk....z lodóweczki polał mi kubeczek wina

Pierwszy raz widziałem Primorsko takie puste i zapełniające się turystami z każdym dniem. W większości to emeryci. Sporo Słowaków no i Bułgarów....Polacy raczej w mniejszości.
Primorsko [2022/2021/2020/2018/2016/2015/2008]