Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primorsko / Приморско
Od 28.07 do 28.08 mam rozklad jazdy Smile

29.08 trzeba podjąc decyzja o zmjana lokalizacji przed odlotem do Polski częsc ekypy. Dam znać Smile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
(18-07-2024,09:07:13)igi123 napisał(a): Głównie jadałem w Alba Garden, koło Tiki Baru bo było najbliżej, oczywiście uSerbów wybitna wieprzowina z grilla, mogę polecić jeszcze Rodopskie Specjalisty i Tumbaka. W Stella Maris było smacznie, ale dają po pół makreli czy ławraka z grilla. Ogólnie w tym roku smacznie było wszędzie. Acha na Iglika blisko Pani Romy jest nowy BBQ, robią na węglu drzewnym, tylko tam kurczak w całości był dla nas za duży
[Obrazek: IMG-20240629-112710.jpg]

Ja to kiedyś namówię Romę i wezmę na sezon tą miejscówkę. Zrobię pierogi, pielmieni i chinkali - sprzedawane na sztuki. Ten punkt ma bardzo duży potencjał biznesowy pomimo tego że nie jest na głównej ulicy Treti Mart, potrzebne są tylko 2 dobre Ukrainki do lepienia ciasta a w okolicy (nawet tej dalszej) na pewno się znajdą. Najważniejsze by minimum 2 sezony przetrwało żeby reklama sama się zrobiła smakiem i dobrą jakością.

Ja wiem, że była już Polska kuchnia w Primorsku (Biała Mewa?) do której nie dane mi było pójść bo akurat tego roku nie byłem w Bułgarii, ale marzy mi się postawienie czegoś z namiastką kuchni Polskiej.
Primorsko [2024/2022/2021/2020/2018/2016/2015/2008]
Odpowiedz
Witajcie, jaki kurs wymiany jest w Primorsko, czy można w tym roku wymieniać w Banku na 3 Mart albo w innym banku? Kantorowo, o ile się orientuję wychodzi 1,90 za Euro, w banku było nieco więcej. Przy dość dużej sumie za pokój robi to różnicę kilkunasu Leva.
Odpowiedz
W Crown było 1,90 na 3 Mart po południowej stronie ulicy tak gdzieś między skrzyżowaniem z Iglika, a pocztą widziałem oddział banku (chyba) miał reklamę Western Union. Tam było 1.92. Ogólnie w Primorsku raczej bida z wymianą po normalnym kursie Dodgy
Odpowiedz
Dawniej wymieniałem właśnie w tym małym oddziale banku na 3 Mart lub w banku obok wesołego miasteczka, mieli dobre kursy 1,92 lub 1,93. Jak jechaliśmy samochodem, po drodze w innych miastach wymieniałem w bankach po dobrym kursie. Teraz samolotem się wybieramy i będziemy w sobotę w Burgas - banki nieczynne.
Odpowiedz
W Fibanku, koło aquaparku było dokładnie 1.90 czyli tyle ile w kantorze i hotelach. Był jeszcze mały bank z drugiej strony 3 Mart, za Serbami ale też już go nie ma
Odpowiedz
@igi123 ja będąc wymieniałem lewy w banku przy urzędzie gminy, po prawej stronie. Tam zawsze był najlepszy kurs, ale w zeszłym roku kupiłem lewy na R i wypłacałem na miejscu z bankomatów.
Pozdrawiam
Bogdan
Odpowiedz
Z jakich bankomatów wypłacałeś bez prowizji Revolut?
Odpowiedz
W BG to łatwiej zapamiętać banki, które pobierają prowizje w bankomatach.
Jest to Raiffeisenbank.
No i, jak na całym świecie, unikać bankomatów Euronet.
Odpowiedz
(30-07-2024,21:32:22)coffe napisał(a): Z jakich bankomatów wypłacałeś bez prowizji Revolut?

Fibank znajduje się przy ulicy 3 Maja  na początku ulicy.
Pozdrawiam
Bogdan
Odpowiedz