![]() |
|
Znowu Obzor Mierzeja - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Relacje z pobytu i podróży (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Znowu Obzor Mierzeja (/showthread.php?tid=1197) |
RE: Znowu Obzor Mierzeja - mierzey - 10.07.2019 Wracając do wczorajszego dnia. Po Sv. Vlasie jakieś małe zakupy w Lidlu i śmigamy do Obzoru. Po drodze stwierdzamy, że idziemy coś zjeść, potem do domu, przepakowanie i na plażę. Parkujemy naszą renię obok GS-owego sklepu (kiedyś z Peterem o nim pisaliśmy), takie widły, mydło i powidło i wybór padł na Stouden. Jak tam nie mieszkasz, albo nie jesteś gościem to nie zaparkujesz. Idziemy , jemy i wracamy. Trochę popadało więc kombinujemy co dalej. Podchodzimy do auta i się wyjaśniło co dalej. Na kole blokada. No dobra... Mam pomysł, ale żonisko mówi dzwoń. Niechętnie dzwonię, zagaduję po angielsku co jak i gdzie. W słuchawce cisza, więc pytam czy mówią po angielsku? Odpowiedź: No i rechot. Ok koniec rozmowy. Realizujemy mój plan. Stoyan. Dzwonię mówię o co chodzi, w słuchawce krótko, ale treściwie, a potem komenda: czekaj, zaraz będę. Ok. Siadamy na murku koło GS-u fajeczka i prawie jak w naszym kochanym kraju się poczułem. Dwa samochody z rechoczącymi rodakami się zatrzymały w ciągu 15 minut i: "o blokada, o z Polski, hehehe, hahaha". Nie ujawniamy się i czekamy. Przychodzi Stoyan: "Sorki, że tak długo, ale spałem jak dzwoniłeś, musiałem się ogarnąć, jeszcze ich nie ma?". No nie ma. Więc dzwoni i opieprza jakiegoś Mirko.... 2 minuty podjeżdża Mirko chyba z synem, samochodem czerwona laweta z dźwigiem. Syn wychodzi, przepraszają Stoyana, widać, że trochę im głupio. Syn ściąga blokadę o płaceniu nie ma mowy. Podchodzę do Mirko daję mu 20 lv, ale patrzy na Stoyana i nie, nie, nie. Ten dyplomatycznie odwraca głowę, Mirko bierze i sprawa załatwiona. Pakujemy się do auta wracamy do domu. Stoyan mnie woła, więc idę. Na przeprosiny!!!!! wyjmuje rakiję siadaj i nie gniewaj się!!!. Mówię ale o co? źle zaparkowałem moja wina. Odp. powala: teraz parkuj gdzie chcesz, już wiedzą, że jesteś moim gościem. Siedzimy opowiadamy głupoty, pora się zawijać na górę. Stoyan wyciąga rakiję daje mi i jeszcze raz przeprasza. Naprawdę mi głupio. Obiecuję nie naginać tego parkowania . Aha koszt urzędowego zdjęcia blokady to 30 lv.Renia na wolności i areszcie wraz z przeprosinową rakiją [emoji3]![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka RE: Znowu Obzor Mierzeja - ventosa - 10.07.2019 Ooo, Scenic ![]() Moje pierwsze 2 pobyty w BG były Scenikiem, tylko że jedynką. sorry za offtop RE: Znowu Obzor Mierzeja - dżek - 10.07.2019 Wakacje bez przygody to wakacje stracone! RE: Znowu Obzor Mierzeja - mierzey - 10.07.2019 (10.07.2019 11:38:03)ventosa napisał(a): Ooo, ScenicOgólnie jeżdżę Francuzami od lat. W domu laguna 3. No i mnie wq.....wia. Twarde toto jak Niemiec. Więc na wakacje i te drogi Renia żoniska [emoji1]. Dziś Biała. Saszka masz [emoji3]. Ludzi mało - jak zwykle. Spacerek za klif. Chillout [emoji3] Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka Fotki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka RE: Znowu Obzor Mierzeja - Saszka999 - 10.07.2019 Mierzey, w sobotę sam sprawdzę Białą Tylko co to za "polską" pogodę tam macie?
RE: Znowu Obzor Mierzeja - mierzey - 11.07.2019 Wczoraj się ochłodziło. Termometr w samochodzie pokazywał w czasie jazdy 25-26 stopni. Dziś w nocy trochę polało. Zaraz się zbieramy na plażę. Dosyć spory wiaterek i widać fale na morzu. Zobaczymy jak przy plaży to będzie z tymi falami. Dziś też sporo chmur, ale póki co ze słońcem. RE: Znowu Obzor Mierzeja - bateniki - 11.07.2019 U mnie wczoraj pokazywal...13 C jak wracalem z Sofii. Podavali w tv, że w tym mesiącu amplituda temperatury to 31 st. czyli od 10 do 41 stopni. RE: Znowu Obzor Mierzeja - mierzey - 11.07.2019 Na Polanie Jakuszyckiej w zeszłym tygodniu było -1,3 C, a tydzień wcześniej, jedna ze stacji meteo odnotowała 38,2. Pięć tornad w ciągu 1 dnia, gdzie taka była średnia roczna jeszcze 5 lat temu. Będzie tylko gorzej niestety... Znowu Obzor Mierzeja - mierzey - 12.07.2019 Dziś trochę deszczu koło 13 i zimno się zrobiło, ale potem powrót do normy[emoji3] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka RE: Znowu Obzor Mierzeja - egon - 12.07.2019 Super fotki-balsam dla mego serca
|