![]() |
|
Tranzyt do BG - info covidove - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Tranzyt do BG - info covidove (/showthread.php?tid=1364) |
RE: Tranzyt do BG - info covidove - Bulgarius - 28.08.2021 24.08.2021 wjeżdżałem do Bułgarii od strony Macedonii. Pani "doktor" kazała wypełnić deklarację. Powiedziałem że tranzyt i że zaszczepiony to i ona i celnik kazali jechać. Przy wyjeździe nikogo nic nie interesowało. Jest luz. RE: Tranzyt do BG - info covidove - Pudelek - 29.08.2021 A co to niby za deklaracja miała być? RE: Tranzyt do BG - info covidove - Bulgarius - 29.08.2021 Nie wiem, bo w końcu mi jej nie dała bo powiedziałem, że tranzyt. Ale jak w czerwcu leciałem do BG to też wypełnialiśmy jakieś info covidowe, chyba w jakim hotelu będziemy i nr tel itp. RE: Tranzyt do BG - info covidove - Pudelek - 29.08.2021 Ale to dotyczyło tylko lotów, na granicach lądowych nie ma tego od dawna. Ci pogranicznicy to czasem mają narąbane w głowie. RE: Tranzyt do BG - info covidove - Bulgarius - 29.08.2021 Pogranicznik zapytał mnie czy mam deklarację covid i cofnął mnie 10 metrów przed przejście do Pani "doktor" żeby ją wypełnić. Jak powiedziałem jej że jestem szczepiony i jadę tranzytem to napisała mi po bułgarsku tranzyt na karteczce i kazała jechać. Dałem karteczkę celnikowi powiedziałem że jestem zaszczepiony i kazał jechać. Więc nie widziałem na oczy deklaracji. RE: Tranzyt do BG - info covidove - ew-cia - 29.08.2021 (29.08.2021 16:35:58)Pudelek napisał(a): Ale to dotyczyło tylko lotów, na granicach lądowych nie ma tego od dawna. Ci pogranicznicy to czasem mają narąbane w głowie. Na początku sierpnia leciałam samolotem do Bg i niczego nie wypelnialam. Na lotnisku w Burgas sprawdzane były certyfikaty covidowe. Może jak ktoś nie miał certyfikatu to coś wypełniał, ale tego nie wiem. RE: Tranzyt do BG - info covidove - fisher - 01.09.2021 Drodzy - wracał ktoś ostatnio do PL przez Rumunię ? Jak sytuacja na granicach ? Planujemy powrót w piątek i zastanawiamy się jak sytuacja wygląda (my z mężem zaszczepieni, ale nasi przyjaciele NIE i bez testów). Coś czytałam że TIRowcy protestują i są korki ... Wie ktoś coś ? Czy jest wymóg robienia testów na tranzytowy powrót ? RE: Tranzyt do BG - info covidove - ew-cia - 01.09.2021 (01.09.2021 18:57:41)fisher napisał(a): Drodzy - wracał ktoś ostatnio do PL przez Rumunię ? Jak sytuacja na granicach ? Jestesmy w drodze. 1 września na granicy BG/RO Ruse byliśmy ok. 14 - czas przejazdu od ronda w Ruse do przejścia po stronie rumuńskiej ok. 1 godziny. Sptawdzano paszport + certyfikat. Tranzyt do BG - info covidove - igi123 - 01.09.2021 Jeżeli jesteśmy na terenie UE i wracamy do miejsca zamieszkania, jedziemy tranzytem, czyli nie powinno być żadnych covidowych problemów na granicy z testami, certyfikatami itp Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: Tranzyt do BG - info covidove - Pudelek - 02.09.2021 To coś się zmieniło, bo przecież od obywateli RP Rumuni nie wymagali paszportów covidowych (strefa zielona). Zdaje się, że Bułgaria weszła na żółtą listę. |