![]() |
|
Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania (/showthread.php?tid=224) |
RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - CarlosPL - 14.08.2016 Tak, zwłaszcza jak nie wydaje reszty... RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - jozefTarnów - 15.08.2016 (14.08.2016 20:33:57)wojtekpl napisał(a): Dzisiaj (niedziela) około 7 czasu lokalnego Bors - Artand kontrola dokumentów, rzut oka na bagażnik i w drogę. Kolejka około 20 min. Czy ktoś jeszcze potwierdza że euro w monetach nie przyjmują? a jak w drugą stronę czy od strony rumuńskiej można zapłacić w monetach te 3 euro? RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - kalachol - 15.08.2016 (14.08.2016 23:44:13)CarlosPL napisał(a): Tak, zwłaszcza jak nie wydaje reszty... Oni to mają już wtłoczone w najniższe poziomy DNA.
RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Wawo - 15.08.2016 Euro nie jest srodkiem platniczym w Rumunii wiec maja prawo nie przyjmować monet, a resztę z płatności e Euro wydawać w lokalnej walucie. RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - wojtekpl - 15.08.2016 (15.08.2016 09:54:04)jozefTarnów napisał(a): Czy ktoś jeszcze potwierdza że euro w monetach nie przyjmują? Aby była jasność: sprawa dotyczyła wyjazdu z Bułgarii. Podczas poprzednich wyjazdów płaciliśmy różnie: lewa, lub monety € i nigdy nie było problemu - nie wiem, może chodziło o to, że zamiast dwóch monet zobaczył więcej i poniżej 1€ nie przyjmują. Ale to takie moje domysły. Od strony rumuńskiej dotychczas płaciliśmy w € i też nikt nie płakał że monety. Za to tym razem, zapłaciliśmy w RON a kasjerka zaokrągliła resztę do pięciu lei. Niby niewiele, ale jak to mówią ziarnko do ziarnka.... RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - kalachol - 15.08.2016 Cytat:...To jeszcze pikuś. Znajomemu z naszej ekipy zaokrągliła do 50 lei. Coraz mniej lubię Rumunów za te ich kombinacje. RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - jozefTarnów - 16.08.2016 Poza paszportami (ew.dowodami osobistymi ) jakie inne dokumenty są sprawdzane na granicy czy np. dowód rejestracyjny czy prawo jazdy? RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Wawo - 16.08.2016 Przy wyjeździe z Rumunii możesz zostać poproszony o okazanie roviniety. Ja kilka razy przy opuszczaniu rumunii w kierunku wegier miałem sprawdzane przez wegra prawo jazdy i dowod rejestracyjny. RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Tosho - 16.08.2016 Przy wjeździe/wyjeździe do BG poproszono mnie również o Dowód rej. pojazdu RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Stasiek2 - 16.08.2016 Przejście graniczne w Satu Mare w stronę Węgier przekraczałem 14.08 około 0.20 - czekaliśmy około 30 min. Sprawdzał tylko dowody. Nic więcej. |