Forum Bulgaricus
Rozmowy o wszystkim i o niczym - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Tematy inne (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Dział: Hyde Park (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Rozmowy o wszystkim i o niczym (/showthread.php?tid=282)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

RE: Rozmowy o wszystkim i o niczym - orlinezze - 26.04.2016

Kiedysz naprzeciwko domach towarowych w Warszawie była budka z hot dogami , sprzedwał tam Peszo z Bałczyk wraz z żoną polką. Nie wiem czy dalej ta budka istniej bo nie byłem w tym mieście z 10 lat

RE: Rozmowy o wszystkim i o niczym - biil - 26.04.2016

A takie tam.....
[Obrazek: b75e0f3e0520f8b39b14b8379c5bd03f.jpg]

RE: Rozmowy o wszystkim i o niczym - sproket - 26.04.2016

marymont to dla mnie jak nordkapp Tongue a tak w ogóle to paśnik na bobrowieckiej by znów może ktoś otworzył. nie wiesz może czy trzyma się to osiedle jakoś jeszcze, czy już kompletna ruina? wieki tam nie byłem

(26.04.2016 09:48:49)orlinezze napisał(a): Kiedysz naprzeciwko domach towarowych w Warszawie  była budka z hot dogami , sprzedwał tam Peszo z Bałczyk  wraz z żoną polką. Nie wiem czy dalej ta budka istniej bo nie byłem w tym mieście z 10 lat
jak 10 to może już nie stać. sprawdź na google streetview to będziesz wiedział

RE: Rozmowy o wszystkim i o niczym - mastika_fan - 26.04.2016

Trzyma się na słowo honoru. Byłem tam na spacerze jakiś czas temu, dyplomatycznie mówiąc, remont generalny by temu kompleksowi nie zaszkodził. Swoją drogą, już dobre dziesięć lat temu mówiło się o tych blokach "Mała Serbia", skład etniczny się nieco zmienił Wink Nie wiem jak jest dzisiaj.

RE: Rozmowy o wszystkim i o niczym - wolffer - 31.05.2016

... tak sobie spojrzałem za siebie, a jak jestem na miejscu, to za sobą na ścianie mam mapę Europy, no i rozmażywszy się w temacie wakacyjnych wojaży spojrzałem, że nie ma na niej Carewa.
To znaczy jest, ale pod dawną chwilową nazwą Miczurin. Mapę mam już z 8 lat Confused Angel
No nic, trochę poczekam i na allegro lub innej licytacji wystawię Big Grin

RE: Rozmowy o wszystkim i o niczym - peter - 31.05.2016

Jacek coś o Carewie bo tam nie bylem?

RE: Rozmowy o wszystkim i o niczym - teresa - 31.05.2016

Carewo ma mała plażę. Mało Polaków,a dużo Rosjan. Kilka fajnych knajp i wiekszey market. Czasem jezdilismy tam na zakupy i jak w Achtopolu bankomat się zepsuł to też ratowalismy tam swoje finanse.

RE: Rozmowy o wszystkim i o niczym - wolffer - 31.05.2016

Ja tylko przejeżdżałem, jak sobie w 2011 i 2014 zrobiłem wycieczkę wzdłuż wybrzeża do Rezova. Spokojnie miasteczko, nie za małe, nie za duże. Domki, kilka pensjonatów, knajpki faktycznie tuż przy i na uliczkach, plaży nie kojarzę, ale nie pamiętam czy to nie tam był niewielki park przy zejściu do niewielkiej przystani i morza. Ogólnie było sennie, ale sympatycznie.
Wspomniałem tylko o mapie, bo w latach 1950-1993 miasteczko nosiło nazwę od radzieckiego uczonego Miczurina (prawie tak jak u nas kiedyś Katowice). Taka to teraz już ciekawostka.

RE: Rozmowy o wszystkim i o niczym - orlinezze - 31.05.2016

(31.05.2016 14:16:03)wolffer napisał(a): Ja tylko przejeżdżałem, jak sobie w 2011 i 2014 zrobiłem wycieczkę wzdłuż wybrzeża do Rezova. Spokojnie miasteczko, nie za małe, nie za duże. Domki, kilka pensjonatów, knajpki faktycznie tuż przy i na uliczkach, plaży nie kojarzę, ale nie pamiętam czy to nie tam był niewielki park przy zejściu do niewielkiej przystani i morza. Ogólnie było sennie, ale sympatycznie.
Wspomniałem tylko o mapie, bo w latach 1950-1993 miasteczko nosiło nazwę od radzieckiego uczonego Miczurina (prawie tak jak u nas kiedyś Katowice). Taka to teraz już ciekawostka.

A jeszcze dawnej nazywało sie Vasiliko, tak jak teraz jedna z jego części

RE: Rozmowy o wszystkim i o niczym - wolffer - 04.06.2016

... ooo, tam to się potrafią bawić ...
http://pl.sputniknews.com/swiat/20160604/3028151/wegry-zawody-w-kopaniu-grobow.html
Tak się rzuciło mi w oczy w dzisiejszych newsach, a że to w Debreczynie, to jako ciekawostkę zapodałem.