![]() |
|
Słoneczny Brzeg / Слънчев Бряг - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Regiony, miasta, miejscowości (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Słoneczny Brzeg / Слънчев Бряг (/showthread.php?tid=102) |
RE: Słoneczny Brzeg / Слънчев Бряг - KAJ - 05.08.2024 coffe - znajomowa musiała się spotkać z wszami morskimi, które lekko gryzą, a ich ugryzienia można porównać do oparzeń młodej meduzy, która również zamieszkuje akwen Morza Czarnego. Znajdziesz je głównie w stojącej wodzie przy ujściu rzeczki, jeziorku wykopanym na plaży. RE: Słoneczny Brzeg / Слънчев Бряг - igi123 - 06.08.2024 (05.08.2024 08:13:14)coffe napisał(a): Takie pytanie mam, znajoma jest teraz w Słonecznym Brzegu i mi mówiła, że w morzu są jakieś małe czarne robaczki gryzące ludziZdarzają się takie małe robaczki, można też czasem spotkać w wodzie meduzę, albo kraba pustelnika, nie mówię tylko o SB. Na plaży trzeba też uważać na osy, a wieczorem może się przyplątać komar. Ale cała ta fauna i trochę flory występowała na tamtejszym wybrzeżu od długich lat. Tak jak wszędzie spędzając czas na świeżym powietrzu coś może ukąsić
RE: Słoneczny Brzeg / Слънчев Бряг - coffe - 09.08.2024 spoko spoko...ja wiem, że w wodzie (morzu) żyją "zwierzątka".. po prostu pierwszy raz o tym słyszałem ale generalnie od 3 dni jestem w SB i nic jeszcze nie spotkałem ...a tak przy okazji... co lepiej polecacie względem atrakcji... Action Aquapark w SB czy Aquapark Nessebar?
RE: Słoneczny Brzeg / Слънчев Бряг - bart11 - 09.08.2024 (09.08.2024 10:19:29)coffe napisał(a): spoko spoko...ja wiem, że w wodzie (morzu) żyją "zwierzątka".. po prostu pierwszy raz o tym słyszałem Aquapark w Nessebarze (w Rawdzie) jest zdecydowanie większy. Niedawno została dobudowana strefa dla dzieci (wielkości małego miasteczka ). Pod względem atrakcji na pewno bije SB na głowę.
RE: Słoneczny Brzeg / Слънчев Бряг - coffe - 09.08.2024 Super, dzięki za info. RE: Słoneczny Brzeg / Слънчев Бряг - maj0nez - 12.08.2024 Hej Jestem po urlopie w SB, pierwszy raz spoko. Najgorszy powrót wpakowałem się w sobotę na przejście Horgos-Roszke SRB-H i tam jechało tylu Niemców że szok przez to stałem na przejściu 8 godzin. Pozdrawiam RE: Słoneczny Brzeg / Слънчев Бряг - Bogdan - 12.08.2024 Współczuję, ja zawsze omijam to przejście autostradowe, zjeżdżam na Subotice tam maksymalnie oczekiwałem nie całą godzinę. Pozdrawiam RE: Słoneczny Brzeg / Слънчев Бряг - bateniki - 12.08.2024 Kiedy nareszcie polskie firmy ubezpieczeniowe zaczną sprzedawać taki produkt- stanie na granicy HU/SRB lub SRB/BG ??? RE: Słoneczny Brzeg / Слънчев Бряг - bart11 - 12.08.2024 (12.08.2024 16:49:26)bateniki napisał(a): Kiedy nareszcie polskie firmy ubezpieczeniowe zaczną sprzedawać taki produkt- stanie na granicy HU/SRB lub SRB/BG ??? STS, Fortuna, eToto, LVBet - prędzej się tym zajmą
RE: Słoneczny Brzeg / Слънчев Бряг - igi123 - 13.08.2024 (12.08.2024 08:17:32)maj0nez napisał(a): HejNo to chyba tegoroczny rekord, współczuję. Ale też info dla tych, którzy w wakacyjny weekend jadą przez Serbię. |