Forum Bulgaricus
Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania (/showthread.php?tid=224)

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - jaga - 21.07.2017

To się panowie rozgadali a mnie chodzi konkretnie o Carei bo nigdy tamtędy nie jechaliśmy i nie mam pojęcia jak tam jest z zakupem winiet.Przez internet to fakt jak przez gumkę.Wolimy wyprostować nogi,przewietrzyć psa i kontakt z ludźmi.Dzieki wszystkim,jutro rano wyjazd przez Braszow i Ruse.

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - igi123 - 21.07.2017

Reasumując jak ktos sobie chce kupić winietkę w Carei to może nabyć również na stacji benzynowej Big Grin
https://www.google.hu/search?q=rompetrol+carei&rlz=1C1AVFA_enPL750PL750&oq=rompetrol+carei&aqs=chrome..69i57.11009j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=rompetrol+carei&rflfq=1&rlha=0&rllag=47817723,22811564,4438&tbm=lcl&tbs=lrf:!2m1!1e3!3sEAE,lf:1,lf_ui:3&rlfi=hd:;si:;mv:!1m3!1d30729.225552747102!2d22.498962492480473!3d47.67066393780282!3m2!1i860!2i549!4f13.1
Miłego szukania Smile

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - ew-cia - 22.07.2017

(21.07.2017 08:30:19)daro napisał(a): jadac do bulgarii to leva miec wypada  i  co za pomysl  kupowac w pierwszej budzie  za granica

No to się przyznam do czegoś. W ubiegłym roku jechaliśmy w sierpniu do BG przez Widyn. Wszystkie winiety posiadalismy oczywiście oprócz bułgarskiej. Rano wyruszalismy z Widynia w kierunku wybrzeża i tak się zakrecilismy, że zapomnieliśmy nabyć winiety. Jechaliśmy bardzo widokową trasą wzdłuż Dunaju i po jakichś 200 km przypomnielismy sobie o winiecie. A tu same malutkie stacje paliw i winiet nie ma. Zrobiło się nerwowo. Kupiliśmy dopiero na autostradzie . W tym roku na dokumentach była wielka kartka z przypomnieniem.

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - jaga - 23.07.2017

A ja już wszystko wiem i Wam powiem-na granicy w Carei bez problemu,a winiety zaraz za granica w okienku przy policjiSmile

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - kalachol - 23.07.2017

(21.07.2017 22:42:22)jaga napisał(a): To się panowie rozgadali a mnie chodzi konkretnie o Carei bo nigdy tamtędy nie jechaliśmy i nie mam pojęcia jak tam jest z zakupem winiet.Przez internet to fakt jak przez gumkę.Wolimy wyprostować nogi,przewietrzyć psa i kontakt z ludźmi.Dzieki wszystkim,jutro rano wyjazd przez Braszow i Ruse.

Jechałem w zeszłym roku przez Carei. Powodem na mój wybór padł na ten wariant trasy było to: bo jeszcze tamtędy nie jechałem.
Powiem krótko: pojadę przez Carei ponownie. Ale jak będę musiał. Dla mnie to trasa w takim stanie, że szkoda samochodu.

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - dżek - 26.07.2017

Oradea/Bors - dziś około południa zero samochodów. Ogólnie droga z Turdy daje radę. Miejscami jazda za tirami ale ogólnie było fajnie. W przyszłym roku przekraczam granicę tak samo.

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Tosho - 26.07.2017

Jutro w godz. 9-11 będzie zamknięty most Vidin-Calafat - konserwacja techniczna obiektu

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - mrusie - 26.07.2017

Dzisiaj, około 17, przejście Vidin - Calafat w stronę Rumunii, około 15 samochodów w kolejce, ale jakieś 2 min na samochód (kontrola paszportów + opłata za most). W sumie nie więcej niż 30 min.

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - bzyq_74 - 27.07.2017

Jak ktoś będzie chciał pokonać granice H/Ro przejściem autostradowym, a będzie kolejka ( traffic Google maps) to polecam pojechać na stare przejście w Nadlac. Tak zrobiłem i byłem sam na granicy. Wegierskie budy się mija bo zabite dechami. Kontrola jest po rumuńskiej stronie. Sprawdzenie dokumentów trwało z 2 min. Najszybciej pokonane przejście w moim zyciu. Za Nadlac pojechaliśmy w lewo na rondzie do autostrady.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Mikromira - 29.07.2017

Dzisiaj most + granica Ruse-Giurgiu (z Bułgarii do Rumunii) od 14.00 do 14.13.
13 minut :-)

Za to na obwodnicy Bukaresztu korek przed torami na 30 minut. :-(((