![]() |
|
Biała / Бяла - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Regiony, miasta, miejscowości (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Biała / Бяла (/showthread.php?tid=603) |
RE: Biała / Бяла - marcys - 05.07.2017 kolejka kursuje gora/dol Czarnomorki, kosztuje 1lv..knajpki..hmm..jedlismy w Mexanie na zbiegu Czarnomorki i Jordan Noew i Szkembe rewelacja, reszta tez ale mocno slone...jedlismy w Wodenitsa i sacz rewelka, parlenki ok,reszta tez..jedlismy w jeszcze jednej idac w dol czarnomorka po lewej stronie(jest jedna) i tez b.dobre! ludzie u polecaja Kosharate ale nas kiedys zlali, podali nam ochydna cace, reszty dan po 2h czekania sie nie doczekalismy i ja olalismy-zreszta chyba nie tylko my bo idac wieczorem wszedzie widac gosci. jedynie w Kosharacie jakby pustawo..generalnie w Bialej knajp jest kilka, ceny zblizone wiec smialo mozecie przetesyowac wszystkie i zdanie sobie wyrobic
RE: Biała / Бяла - makej - 05.07.2017 (05.07.2017 17:29:18)Izabella napisał(a): A64 Poczytaj moją zeszłoroczną relację w wątku "Byala by makej" - tam znajdziesz m.in. odpowiedzi na te pytania. Pozdrawiam. A z knajp w Białej dla mnie nr 1 "Starata Czeszma" RE: Biała / Бяла - makej - 05.07.2017 (05.07.2017 17:29:02)marcys napisał(a): melduje ze plaza w Bialej wyglada prawie normalnie...domki 1-szej pomocy i budki ratownikow wrocily na miejsce, robotnicy jakies tam prace remontowe jeszcze robia, parasole i lezaki (z tym ze w chyba mniejszej ilosci) wrocily na miejsce...gdyby nie sterta polamanych lezakow przy jednym z wyjsc to nie szlo by sie zorientowac co sie wczoraj dzialo A co pisałem w poście 422 ? ![]() Za dwa dni nie będzie śladu po tym, oni już są przyzwyczajeni do tego typu sytuacji i przy każdym takim sztormie dzieje się podobnie. A te parasole i leżaki... zapewniam, że już na siebie zarobiły i na pewno już są zakupione nowe. RE: Biała / Бяла - tata - 05.07.2017 (05.07.2017 17:29:18)Izabella napisał(a): A64A64 to środkowy budynek w tamtym roku jeszcze w remoncie więc ten rok jest dla niego pierwszy. Apartament z boku budynku od południa ale widok boczny na morze jest. Z knajp też polecam Starata Czeszma i też mam mieszane odczucia co do Koszaraty. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka RE: Biała / Бяла - marcys - 05.07.2017 wlasnie wrocilismy z kolacji i nie jako z braku laku, sil itp wyladowalismy po raz drugi w Bistro (kurcze znow nazwe zapomnialem Pri...cos tam chyba..w kazdym razie idac w dol czernomorka ostatnia i chyba jedna po lewej stronie, ma wystawione raki na wystawie) i ponownie Szkembe wyborne!! reszta dan tez barddzo smaczna! ale dla mnie Szkembe Sup jest wyznacznia bo byle kebabcze czy frytkow to sie chyba nie da spierdzielic
RE: Biała / Бяла - makej - 05.07.2017 (05.07.2017 17:29:18)Izabella napisał(a): A64 W tym wątku post nr 130 oraz polecam wątek "Biała- komunikacja" RE: Biała / Бяла - tata - 05.07.2017 Marcys a dają tam do szkembe ocet z czosnkiem osobno? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka RE: Biała / Бяла - igi123 - 05.07.2017 Eeee to chyba standard w każdej dobrej knajpie i chili
RE: Biała / Бяла - bateniki - 05.07.2017 А jest takie miejsce gdzie nie dają??? RE: Biała / Бяла - tata - 05.07.2017 Tak, właśnie w koszaracie rok temu nie dostałem, albo ktoś zapomniał albo stwierdzili że obcy to mu nie trzeba... Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |