![]() |
|
Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania (/showthread.php?tid=224) |
RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - biil - 08.08.2017 Jest ryzyko jest zabawa. Ale ja osobiście już nigdy nie skorzystam z Roszke szczególnie w stronę Węgier. W stronę Serbii to może jeszcze kiedyś zaryzykuje. RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - krzysiekkce - 08.08.2017 Ale które ew przejście wybrać nie nakładając drogi i w miarę dobrą trasą? Będę w Roszce jutro po 19 pewnie RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Wawo - 08.08.2017 Po 19 tylko Roszke albo Tompa. Dwa pozostale tylko do 19 RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - bzyq_74 - 09.08.2017 Moje doświadczenia: do BG: H/RO - stare Nadlac czas 1 min !!! byliśmy sami na przejściu, budy węgierskie zabite dechami, kontrola (obejrzenie dowodów) po stronie rumuńskiej RO/BG Ruse. Po stronie rumuńskiej kolejka na 10 min - opłata za most 13 lei (dalej komuna bo trzeba podjechać i podejść do okienka - brak paragonu , nie było naciągania na większą opłatę) Po stronie BG sami, Bułgar jak zobaczył żeśmy Polacy to tylko machnął ręką bez okazywanie dokumentów. powrót: BG/RO Ruse. Po stronie bułgarskiej kolejka na 15 min od ronda - opłata za most 4 lewy (ustawiliśmy się do środkowej budki i nie trzeba było wysiadać z auta - otrzymaliśmy paragon - większy jak po zakupach w Kauflandzie )Po stronie rumuńskiej kolejka (po 15 sam. na pas) - otwarto nam na szczęście przed nosem dodatkową budę więc wszysko poszło sprawnie w 5 min. H/RO - nowe Nadlac czas 5 min !!! Po stronie rumuńskiej kolejka (po 10 sam. na pas) - I znów fuks - otwarto nam dodatkową budę więc wszysko poszło sprawnie w 5 min. RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - coffe - 11.08.2017 Witam witam...już po podróży na miejscu czas przejazdu : Łódź-Słoneczny Brzeg - 23 godziny...co do przejść granicznych to na Roszke (autostrada) byłem około 0:00...czas oczekiwania około 5 minut po stronie Węgierskiej...po stronie Serbskiej około 10 minut . Następnie około 6 rano granica Serbsko-Bułgasrska...czas przejazdu około 15 minut ... jeden tylko zgrzyt z winietką...zaraz za przejściem granicznym w budce powiedziano mi że jeśli chcę miesięczna to tylko na stacji benzynowej. Kieruję moje kroki na stację a tam o dziwno pani uprzejmie mnie informuje ze miesięczna winieta kosztuje 16 euro...pytam ją od kiedy?? Pani mówi że od zawsze i jak nie chcę to nie muszę kupować...wracam do samochodu i płacę 30 leva...mina miłej pani bezcenna...
RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Wawo - 11.08.2017 Teoretycznie z ta winieta to wiele sie nie pomylila... RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - marcys - 11.08.2017 haha..coffe mialem tak samo na tej stacji! taka chuda czarnowlosa laska 16e mi mowi, a ja jej ,ze nie mam euro tylko karte (ze 3 razy sie dopytywala czy aby na pewno nie mam euro)..wyraznie byla niezadowola
RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - coffe - 11.08.2017 (11.08.2017 21:32:01)marcys napisał(a): haha..coffe mialem tak samo na tej stacji! taka chuda czarnowlosa laska dokładnie...chuda czarna wysuszona ![]() kij jej w ... cokolwiek : ale jesli mam być szczery to najgorzej wspominam przejazd przez Polskę...niestety...
RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - Wawo - 11.08.2017 Oj tam stresujecie sie jakby conajmniej dwa razy wiecej wam powiedziala. 15 czy 16 euro wychodzi mniej wiecej tyle samo za miesieczna w lewusach. RE: Przejścia graniczne - ogólne informacje, czas oczekiwania - igi123 - 12.08.2017 Oj tak, winieta w Bułgarii miesięczna to 30 leva czyli około 16 euro Pani sobie może chciała zarobić jak w kantorze a potem wymienić bo rozliczana jest przecie w lv https://www.turysta.org/oplaty-drogowe-winiety-bulgaria-2017/ |